Nieuwe attractie in Madurodam: de Woeste Waterwolf

Madurodam, wie kent het niet? Voor mij was het al heel lang geleden dat ik er geweest was, en het stond dan ook hoog op mijn lijstje om weer eens te bezoeken. Nederland in miniatuur. Maar inmiddels is Madurodam veel meer dan dat. Onlangs opende het park de deuren van een spectaculaire nieuwe indoor attractie: de Waterwolf!

Gastblog door Esther Noordergraaf

Woeste Waterwolf

Madurodam, je vindt er de bekendste Nederlandse gebouwen in het klein, maar Nederland heeft niet alleen mooie gebouwen, we staan ook bekend om ons uitstekende watermanagement. Een uitgelezen onderwerp dus voor een nieuwe attractie! Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel, en daar wonen we met z’n allen gezellig. Maar dit is niet altijd zo geweest! Met molens werd land gecreëerd. Maar niet overal kregen de Nederlanders het water onder controle. Het immense Haarlemmermeer was sterker dan het land, en kreeg de angstaanjagende bijnaam, de Woeste Waterwolf. De Waterwolf sloeg stukken land weg, en liet zelfs complete dorpen verdwijnen..

Tijdens de ‘show’, die elke 6 minuten start, wordt de geschiedenis van de Waterwolf verteld. Dit gebeurt in het prachtig nagebouwde gemaal De Cruquius, dat nog altijd ‘s werelds grootste stoommachine is. De bezoekers worden meegenomen door de spreker en ervaren de angstige momenten dat de Waterwolf om zich heen grijpt. De ketels worden opgestookt en de grote stoommachine wordt in werking gesteld. Iedereen moet zijn bijdrage leveren om de Waterwolf te verslaan. De pompen moeten open gedraaid worden om het Haarlemmermeer droog te krijgen, maar met gezamenlijke kracht wordt de Waterwolf verslagen en het meer wordt droog gelegd.

De attractie was nog wat te eng voor onze kleuter, maar wij zelf vonden het erg mooi! De grotere kinderen gingen op in het verhaal en draaiden zo hard als ze konden aan de pompen. Mooi detail dat je aan de buitenkant ook de pomp aan het werk kunt zien. Prachtig gemaakt!

Genoeg te doen!

Naast deze attractie zijn er nog 4 andere indoorattracties, twee speeltuinen en diverse andere doe-dingen, zoals bijvoorbeeld een sluis waar kinderen zelf met een bootje door heen kunnen varen. En natuurlijk zijn er alle kleine huisjes, bewegende autootjes en treinen die over het hele park rijden. Voor kleine kinderen is er echt voldoende te zien en te doen. Favoriet bij onze kleine man waren de kermis, en de klompenmakerij. Maar ook het brandje op de boot blussen en de treinen, die eigenlijk door het hele park rijden, werden telkens opgewacht en nagekeken.

Madurodam is het hele jaar geopend. Voor openingstijden en tickets met korting kun je terecht op de website van madurodam. Tijdelijk zijn er speciale Waterwolf actietickets met goodiebag beschikbaar (op = op).

Wanneer ben jij voor het laatst in Madurodam geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.