11x leuke nieuwe boeken voor op het verlanglijstje

Vind jij het ook zo belangrijk dat de kinderen van Sinterklaas of de Kerstman minimaal 1 boek krijgen? Voor de taalontwikkeling en om het zelf lezen te stimuleren, krijgen ze dat bij mij wel. Misschien omdat ik zelf vroeger uren met mijn neus in de boeken zat? Ik vond het heerlijk om me in mijn eigen wereldje terug te trekken en weg te dromen over de mooiste avonturen in een boek. Maar welke boeken zijn nu leuk? In dit artikel tip ik 11 leuke nieuwe titels.

kinderboeken 2018

Oerknagers – Geronimo Stilton

Afgelopen zaterdag gaf Sinterklaas mijn meisjes allebei een Oerknagers editie van Geronimo Stilton cadeau. Deze serie is ideaal voor beginnende lezertjes vanwege de verschillende lettertypes. Sinterklaas had deze voordelig ingekocht bij Kruidvat afgelopen zomer. De meisjes kenden de boeken van school en vooral Oerknagers stond hoog op hun wensenlijst.

Klaas kan Alles

Kijken jullie weleens Klaas kan Alles op tv? Televisiepresentator Klaas van Kruistum (bekend van onder meer Checkpoint) probeert daarin bijzondere beroepen uit, gaat onmogelijke missies aan en probeert experts te verslaan in hun vakgebied. Deze tv-serie is nu in boekvorm verschenen, gericht op kinderen van 9+. Over elke uitdaging zijn allerlei leuke weetjes en feitjes te vinden. Mijn dochters houden ontzettend van informatieboekjes en willen graag alles weten over uiteenlopende onderwerpen. Dit boek vinden ze dan ook heel leuk. Je kunt zelf doorbladeren naar de interessantste onderwerpen en hoeft het boek niet persé van voor naar achter te lezen. Tip voor leergierige kinderen dus.

Edison. Het mysterie van de muizenschat

Een geschiedenisles met prachtige prenten is dit boek voor kinderen vanaf 6 jaar. Wij vinden het een adembenemend mooi muizenavontuur, dit boek van Torben Kuhlmann. ‘Edison. Het mysterie van de muizenschat’ vertelt het verhaal van de uitvinding van de gloeilamp door de ogen van een muis en alleen de prachtige illustraties zijn het bekijken al waard, dit is echt een heerlijk voorleesboek om even samen voor te gaan zitten. “Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel
mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten!” Mooi verhaal, leerzaam en zoals ik al zei: alleen de tekeningen maken van dit boek al een pareltje voor in je boekenkast.

Het Kerstklokje

In de aanloop naar Kerst is een prentenboek over het kerstverhaal altijd een mooi cadeau. De nieuwe uitgave ‘Het Kerstklokje’ vertelt het verhaal door de ogen van het jonge meisje Rachel. Ze vindt een heel bijzonder klokje en gaat met de herders op pad. Dit boek heeft een stoffen kaft en is lekker groot zodat je het goed kunt voorlezen.

tekenen leren

Versier je wereld

Geef je liever een creatief boek? Dan is Versier je Wereld van Masja van den Berg een mooi cadeau. Met dit boek kunnen kleine of grote meisjes (zoals mama’s) leren tekenen in de vrolijke stijl van Masja. Stap voor stap staat uitgelegd hoe jij eenvoudig zelf van die leuke paisley’s, bloemen, vlinders en andere sierlijke tekeningen kunt maken. Mijn dochters van 6 en 7 houden ontzettend van tekenen en vinden het ontzettend leuk om hiermee aan de slag te gaan. Hun eigen creaties zien er door deze oefeningen steeds mooier uit ook!

Lijfgids (voor meisjes rond de 9 jaar)

Leren over je veranderende lichaam als tienermeisje en hoe je dit moet verzorgen, is best belangrijk. De Lijfgids legt alles uit in hapklare brokken. Speciaal voor meisjes vanaf een jaar of 9 die voor het eerst ongesteld worden en wiens lichaam verandert. Denk aan okselhaar, wat moet je daar toch mee? Hoe vaak moet je je haren eigenlijk wassen als je vet of juist droog haar hebt? Hoe heten de verschillende soorten onderbroeken? Wat gebeurt er als je ongesteld wordt? Wat is een handige beauty routine? Alles in duidelijke taal, zonder oordeel en hier en daar voorzien van leuke quotes van bekende jonge vrouwen uit Nederlandse televisieseries. Achterin volgen bovendien nog nuttige ’tips voor later’ over loverboys, anticonceptie en alcohol. Nuttig naslagwerk en een musthave voor jonge meisjes om ze door de puberteit heen te loodsen.

De Vriendinnen Quiz

Hoe goed ken jij je vriendinnen eigenlijk? De Vriendinnen Quiz van Elma van Vliet is bedoeld voor jou en je vriendinnen. Zo kom je meer over elkaar te weten tijdens dit spel vol grappige en verrassende vragen en opdrachten. Hoe heet bijvoorbeeld het eerste vriendje van de vriendin links van je? En wat is het grappigste dat je ooit met iemand uit deze groep hebt meegemaakt? Wie van jullie kan het slechtste inparkeren? Laat je laatste Whatsapp berichtje aan de groep zien. Leuk spel voor een avondje lachen, wijn en lekkere hapjes of natuurlijk voor een vrijgezellenfeestje!

De Schetenwedstrijd

Voor de kleintjes is het kartonnen boekje ‘De Schetenwedstrijd’ erg grappig. Een verhaaltje over dieren die een wedstrijdje scheten laten doen. Altijd hilarisch natuurlijk, maar er zit geluid bij! Op elke pagina een ander knopje om in te drukken waarna een bijzondere scheet klinkt. In totaal 6 verschillende schetengeluidjes en op de achterkant ook een aan/uit knopje om de batterij te sparen. Mijn meiden zijn hier eigenlijk wat te oud voor, maar moesten er toch heel hard om lachen net als ik.

De Kikker die wilde kraaien

Dit voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar gaat over thema’s als jaloezie en vriendschap. Wij vonden het grappig om te lezen. “Als de haan ’s ochtends zijn ‘Kukelekuuuuu!’ laat horen, zijn alle dieren onder de indruk. Allemaal, op eentje na. De kikker vindt de haan maar een opschepper. Hij roept dat hij zelf ook kan kraaien. En misschien nog wel beter dan de haan! Maar als de kikker de volgende morgen zijn ‘Kwakerdekwaak!’ van de daken schreeuwt, zijn de dieren niet verwonderd, maar in paniek door dit onbekende geluid. Pas als de kikker dan, boos en beledigd, via de kop van de koe het water in springt, zijn alle dieren van hém onder de indruk. Allemaal, behalve eentje dan. ‘Opschepper,’ mompelt de haan.”

Audrey Hepburn

Vooral mijn jongste dochter kan het verhaal over Coco Chanel niet vaak genoeg horen. Nu is het tweede prentenboek in de serie ‘Van klein tot groots’ verschenen over Audrey Hepburn. Deze reeks biografieën laat zien hoe kleine meisjes hun grote droom werkelijkheid maakten. Audrey Hepburn vertelt over Audreys kindertijd in de oorlog toen ze in Arnhem woonde, en de roem toen ze daarna als actrice
doorbrak. Maar hoe populair ze ook was, pas toen ze door UNICEF werd gevraagd om ambassadrice te worden, brak de gelukkigste tijd van haar leven aan. Ze reisde vervolgens de hele wereld over om kinderen te helpen. Want ze vergat nooit hoe bang en hongerig zijzelf als kind was geweest. Dit boek heeft net zulke mooie illustraties als het eerste deel en als meisjesmama vind ik het geweldig om mijn kinderen over vrouwelijke helden te vertellen, zodat ze leren dat ook zij het in zich hebben om hun dromen waar te maken. Geschikt voor meisjes vanaf 5 jaar en ook hier weer een indrukwekkend levensverhaal.

roller disco
Nieuw stripboek van K3 reviewen, hij is leuk!

K3 Roller Disco

Een stripboek is altijd leuk, maar een stripboek van K3… dat is supercool! Tijdens een gezellig 1 op 1 momentje lazen we samen (allebei stil in onszelf) het nieuwe K3 stripboek ‘De avonturen van K3 – Roller Disco’. K3 runt hier hun eigen rolschaatsbaan, maar er zijn wat problemen die opgelost moeten worden… En daarbij lijkt het een en ander mis te gaan. Zal K3 alles op weten te lossen zodat de rolschaatsbaan open kan blijven voor bezoekers? Wij vonden het een leuk en spannend verhaal met de nodige grapjes. Echt een strip voor jonge K3 fans.

Zo, genoeg inspiratie voor de verlanglijstjes! Welk boek is momenteel bij jou in huis favoriet? Welke titel gaan ze cadeau krijgen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Ja, thuis met Sint en bij omi met Kerst krijgt de oudste (groep 4) een boekje.
  Zelf lezen en voorlezen blijft leuk.

 2. Esther N zegt:

  De Gruffalo was al een hit, nu krijgen ze Het kind van de Gruffalo er bij! Ben heel benieuwd of die net zo vaak gelezen gaat worden ?

  1. Marguerita zegt:

   Oh die is ook onwijs leuk, hebben wij ook

 3. Liesbeth zegt:

  Boeken!!!!! Heerlijk!!! Hier totaal in de Nijntje fase en alles waar auto’s in staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.