Exploding kittens, een grappig spel

Wat een hilarisch kaartspelletje is Exploding Kittens van Asmodee! Wij kregen dit spel mee voor een review tijdens de aftrap van de Speelgoed van het Jaar verkiezing en het zou mij niets verbazen als deze wint in de categorie 12 tot en met 17 jaar. Overigens zoals je in ons filmpje ziet ook voor kinderen van 7 en 8 jaar al heel leuk en goed zelfstandig te spelen. Hoe gaat dit spel?

Wij spelen graag samen een spelletje. Hoe ouder je kinderen, hoe leuker dat is. Vooral in de tienerleeftijd schijnt het bovendien enorm te helpen bij het versterken van de band met je kind en de onderlinge familiesfeer. Als je ons filmpje hebt bekeken, zie je direct waarom. Samen lachen, gezelligheid. Dat wil je voor je kinderen en natuurlijk voor jezelf.

Hoe speel je Exploding Kittens?

Je kunt Exploding Kittens van Asmodee spelen met 2 tot 5 spelers vanaf 7 jaar. Dat je kind kan lezen en strategisch kan denken, is namelijk wel zo handig. Dyslectische kinderen en beelddenkers kunnen er ook prima mee uit de voeten door het gebruik van kleuren en symbolen op de kaarten. Doel van het spel is om het langste te overleven.

Als je aan de beurt bent kun je eventueel actiekaarten uitspelen, om bijvoorbeeld een kaart van één van je tegenspelers te pikken, de stapel te schudden of de toekomst te voorspellen (spieken in de stapel). Je eindigt iedere beurt met het trekken van een kaart. Hoewel er ook kaarten zijn om dat te voorkomen. Er zijn aanvallen, combinaties en verdedigingen mogelijk. Maar wie een exploderende kitten trekt… die is hartstikke dood en ligt uit het spel.

kaartspel exploding kittens

Nominatie Speelgoed van het Jaar 2019

Exploding Kittens is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie voor kinderen van 12 tot 17 jaar. Je kunt het spel dus winnen door op de website van Speelgoed van het Jaar je stem uit te brengen op het genomineerde speelgoed. De jury heeft het genomineerd omdat ze het een grappig soort Russisch roulette vinden. Als toelichting schrijven ze dat het een dynamisch kaartspel is met veel ruimte voor strategie. Als voorwaarde om het te kunnen spelen, noemen ze dat een kind moet beschikken over ‘voldoende frustratietolerantie’. Je moet wel goed kunnen omgaan met tegenslag inderdaad en daar de humor van inzien.

Wat vinden wij van dit spel?

Eigenlijk zie je dat al wanneer je ons filmpje bekijkt. We vinden het geweldig! Dit is echt een hit. We reviewen natuurlijk aardig wat speelgoed in de aanloop naar de decembermaand, maar deze wil ik je echt aanraden voor de verlanglijstjes. Het is een soort voorloper van Munchkin, wat ik vroeger veel met mijn ex heb gespeeld. De kaartjes zijn al net zo hilarisch qua namen en tekeningen, de spelregels zijn nèt even wat eenvoudiger.

We hadden het spel heel snel onder de knie. Ja, ook de dochter van 7 jaar. Qua frustratietolerantie zijn mijn dochters natuurlijk ook wel wat gewend met al dat speelgoed dat vaak lang op de plank staat, voor ze ermee mogen spelen. Maar als het met bijvoorbeeld een spel als Mens Erger Je Niet goed gaat, kun je je hier prima aan wagen, lijkt mij. Dit spel is namelijk een stuk grappiger met Kotsende Regenboogkatten en wat al niet meer.

kaartspel exploding kittens

Lachen, kletsen, strategie, actie en opletten ook als je zelf niet aan de beurt bent. Je kunt je eigen tactiek gebruiken en het brengt gewoon een enorm positieve sfeer met zich mee door de grappige kaartjes. 

De eerste keer speelde ik het met mijn jongste dochter samen, omdat de oudste even geen zin had. Al heel snel kwam ze er toch bij staan ‘om haar zusje te helpen’. Wij hadden er namelijk veel plezier in samen. Daarna moest ik aan het eten beginnen en speelden de meisjes het samen. Geen hulp van mama bij nodig en ze hadden de grootste lol. Na het eten hebben we het op hun verzoek nog even met z’n drietjes gespeeld en ook de dagen daarna pakten ze samen het spelletje van de kast om even een snel potje te spelen. Duurt ongeveer een kwartiertje. 

kaartspel exploding kittens

Conclusie

Als een spel mijn kinderen – die toch heel regelmatig nieuw speelgoed uitproberen – al direct ZO weet te boeien en voor een gezellige positieve sfeer in ons gezin zorgt (zonder ruzies), hoop ik van harte dat het gaat winnen in de categorie 12 tot en met 17 jaar. Het is écht leuk! Heb je kattenminnende tieners? Zet dit spel op het verlanglijstje. Even snel een potje en de puberbuien verdwijnen als sneeuw voor de zon, voorspel ik. We love this game!

Je koopt het onder meer hier.

Had jij al van Exploding Kittens gehoord? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.