DIY: kinderkokkies maken een pauw

Opvoeding omvat zoveel facetten, meestal laat ik de lesjes in de keuken over aan mijn man die het ontzettend leuk vindt om de meisjes te betrekken bij het koken. Vooral mijn jongste dochter vindt het ontzettend leuk om met eten bezig te zijn en weet ook al ontzettend veel over bijvoorbeeld welke soorten groenten en fruit er zijn. In de voorjaarsvakantie organiseerde ik zelf een leuke activiteit met fruit: een pauw maken en daarna opsmikkelen!

koken met kinderen
Vooraf zet je alles klaar.

Superleuk al zeg ik het zelf, en mijn dochters waren razend enthousiast. Het idee heb ik natuurlijk niet zelf bedacht, jullie kennen me ik ben geen keukenprinses :mrgreen:  . Ik ontving het boek ‘Kinderkokkie’ om uit te proberen en daar in stond onder meer dit leuke recept.

Over Kinderkokkie

Kinderkokkie is niet puur een receptenboek overigens. De eerste helft van het boek gaat over het belang van gezonde voeding. Er wordt ingezoomd op het waarom van bepaalde zaken (waarom vinden kinderen veel groenten zo vies bijvoorbeeld en waarom moet je kant en klaar maaltijden vermijden) en ze leggen uit hoe je gezellig samen aan de slag kunt in de keuken en van etenstijd familietijd kunt maken. Daarna volgen allerlei vrolijke traktatie ideetjes die je met je kinderen kunt maken, zoals onder andere deze leuke pauw!

Hoe maak je de pauw?

Zoals jullie in het filmpje kunnen zien, maakte ik er een vakantie activiteit van. Vooraf heb ik alle benodigdheden voor de meisjes klaargezet, zodat ze echt zelf aan de slag konden. Dat is tenslotte het leukste! Het boek legde ik open bij het recept van de pauw, zodat ze op het plaatje konden zien wat de bedoeling was.

De officiële ingrediënten zijn: een peer, aardbei, rozijnen voor de oogjes, witte druiven, blauwe bessen en rode bessen.

Omdat ik de verschillende bessen en aardbeien erg duur vond, hebben wij gewerkt met blauwe druiven en ongezonde alternatieven: rijstsnoepjes en zure matten. De peer heb ik zelf vooraf doormidden gesneden, verder deden mijn dochters alles zelf! (Eén pauw kreeg uiteindelijk nog – giebel giebel – een plasser 😆 “want hij moest zo nodig mama”).

Voor de meisjes van 4 en 5 (ten tijde van het filmpje) was dit recept heel goed zelf te doen. Ze vonden het ontzettend leuk! En we waren toch weer een half uurtje zoet met dit project en daarna konden ze het lekker opsmikkelen. Knutselen in de keuken met je kinderen is op deze manier ontzettend leuk. Wij gaan dit vaker doen, want er staan meer leuke dingen in het boek Kinderkokkie. Bijvoorbeeld een paashaas van onder meer appelschijfjes 😉 die ze zelf in elkaar kunnen puzzelen naar aanleiding van de foto in het boek.

Het boek is naar mijn mening wel wat aan de prijs met 29,95 euro, maar de receptjes zijn eenvoudig en vrolijk. Je koopt Kinderkokkie hier.

koken met kinderen

(De té leuke kleding die mijn dochters dragen, hebben we geleend van een pr-bureau. De oudste draagt een geweldige maxi-jurk van B.Nosy, de jongste een jumpsuit van het merk Saar & Suus.)

Lees ook:

Zoek je meer creatieve en gezonde hapjes voor je kinderen? Mama’s Liefste heeft een geweldige post vol gave foto’s met creatieve Bento Lunch. Ook geinig om samen met je kinderen te maken tijdens natuurlijk!

Vinden jouw kinderen het leuk om zelf iets klaar te maken? Wat vindt jij van deze pauw?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Manouk zegt:

  Wat een leuk concept en zo belangrijk! Geweldig dat je dochters er zo’n plezier in hebben! Vooral lekker creatief bezig blijven met eten! 🙂

 2. Merel zegt:

  Ah wat leuk, denk zeker in het geval van kinderen die moeite hebben met fruit dat dit veel meer uitnodigt tot eten. Fijn dat het boek ook andere informatie bevat dan alleen recepten.

 3. laura zegt:

  Wat schattig!

 4. Esmée zegt:

  Wat ontzettend leuk om er eerst creatief mee aan de slag te gaan en het daarna op te eten. Ik zou echt meteen trek krijgen haha. Ik vind het een heel goed concept voor jonge kinderen, zo leer je echt dat gezonde voeding lekker is! x

 5. Fleur zegt:

  Superleuk geworden, die pauwen. Ik vind het ook altijd erg leuk om het schaaltje fruit een beetje op te leuken. Natuurlijk is het nog leuker als ze dat zelf kunnen doen.

 6. Jolien zegt:

  Wat leuk voor hen om dit te doen!

 7. Natalie zegt:

  DIt vind ik echt een heel leuk idee en ze hebben hun fruit nog binnen ook achteraf

 8. Ilse van Kreanimo zegt:

  Die is echt leuk! (En lekker gezond!)

 9. Tine zegt:

  Leuk idee om de kinderen ook te laten koken/bakken, bedankt om het met ons te delen!

 10. Priscilla zegt:

  Wat een leuk idee! De creaties van de dames zien er mooi uit. Je kunt duidelijk zien dat het een pauw is hoor. Ik heb zelf nog geen kinderen maar vind ’t wel erg leuk om tijdens ’t oppassen te bakken of koken met de kids.

 11. Gerdi zegt:

  Wat leuk! Ik ga het boek op het sinterklaaslijstje zetten..haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.