Koken met kinderen: ontbijtrecepten met fruitmoesjes

Vinden jouw kinderen het leuk om te helpen in de keuken en af en toe zelf kleine gerechtjes te bereiden? Mijn dochters hebben een eigen fantasierestaurant bedacht. Deze eetgelegenheid gaan ze openen als ze later groot zijn. Als hun moeder krijg ik 15% korting hebben ze al beloofd, dus dat is fijn. Voor Restaurant Tijger – zo gaat het heten – knutselen ze regelmatig menukaartjes en af en toe rommelen ze van alles bij elkaar in de keuken. Dit keer kwam ik zelf met de ingrediënten aan: Restaurant Tijger mocht ontbijtrecepten proberen.

servero fruitmoesje recept

In het kader van ‘back to school’ had ik van Servero fruitmoesjes ontvangen met de tip om dit eens mee te geven in de lunchtrommel. De producten van Servero zijn bereid met 100% fruit (en dus geen extra suiker). Er zijn dus geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Wij kopen zelf regelmatig de kleine appelmoesjes omdat gezien mijn co-ouderschap een grote pot appelmoes niet handig is.

servero fruitmoesje recept

Er is vandaag inderdaad een lekker fruitmoesje mee voor de lunch, maar gisteren maakten we er ontbijtreceptjes mee. Ik ben geen culinair wonder, maar het recept idee dat Servero in mijn perspakket had gestopt leek me zeer haalbaar, dus ik deel deze graag met je. Zo kun je fijn afwisselen!

servero fruitmoesje recept

Recept fruitmoesjes ontbijtkwark

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Cupje Servero fruitmoes, wij gebruikten de Appel Mango Perzik Passievrucht smaak
  • Kwark, wij gebruikten Danio vanille smaak
  • Vers fruit, wij gebruikten blauwe bessen, mango en bramen
  • Toppings, wij gebruikten Quaker cookie cruesli en cacao nibs
  • Nootjes en gedroogd fruit, wij gebruikten studentenhaver

servero fruitmoesje recept

Hoe maak je het klaar?

Doe wat kwark in een schaaltje en meng daar de inhoud van je fruitmoesje doorheen. Daarbovenop komen alle toppings. Je kunt dit eventueel door elkaar roeren of zo eten.

servero fruitmoesje recept

American choco pancakes met fruitmoesje

Naast de kom met kwark, mochten de meisjes Amerikaanse kleine pannenkoekjes versieren. Wij gebruikten chocoladesmaak pannenkoekjes, die doe je 30 seconden in de magnetron. Daarna smeer je er fruitmoes overheen en versier je hem met fruit, studentenhaver en strooi er wat cacao nibs overheen.

servero fruitmoesje recept

Rijstwafel met fruitmoesje

Bij de rijstwafels hetzelfde. Smeer er een lekker dik laagje fruitmoes op en laat de kinderen de rijstwafel vervolgens versieren met lekkere studentenhaver, fruit en als topping wat pure cacao nibs.

servero fruitmoesje recept

We hadden uit school dus gezondere tussendoortjes dan het gebruikelijke snoepje. Bovendien was het een leuke activiteit om samen te doen: restaurantje spelen. Op de website van Servero vind je eventueel nog aanvullende recepten.

 

Lees ook
 Recepten van het snoeptomaatjes kinderkookfeestje

Eten met Nijntje: puree regenboog recept

Knutselen en tekenen met Jill en recept pannenkoektaart

DIY: kinderkokkies maken een pauw

Vinden jouw kinderen het ook zo leuk om zelf eten te bereiden en bordjes op te maken?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.