Creatieve cadeautjes zijn altijd leuk! + kortingscode

Mag jouw zoon of dochter op een partijtje komen en vraag je aan de (mama van de) jarige wat de cadeauwensen zijn? Vrijwel altijd is een deel van het antwoord: “en knutselspullen zijn altijd leuk!” Maar waar vind je originele knutselspulletjes om te geven? Het antwoord is bij Sien en Co! Deze uitgebreide online knutselwinkel heeft cadeautjes voor elk budget. Ik mocht mijn dochters verrassen met een presentje. Ben je benieuwd wat ik heb uitgekozen?

Leuk ingepakte cadeautjes van Sien en Co.
Leuk ingepakte cadeautjes van Sien en Co.

Vanwege het succes van de foamklei die mijn eigen dochter voor haar partijtje cadeau kreeg, besloot ik zoiets uit te zoeken. In de winkel vond ik verschillende verzamelsets foam klei, maar ik koos uiteindelijk voor twee kleine knutselprojectjes met dit spul. De Eggy Toys A-Clay eieren om precies te zijn. Een variant met papegaai en een met een kuikentje verdwenen in mijn mandje.

A-Clay ei kip.
A-Clay ei kip.

Project Ei

Dit knutselproject kost 2,95 euro en bestaat uit een plastic ei dat je bekleed met de foamklei. Daarna maak je van silk klei het snaveltje en de pootjes en als laatste druk je de oogjes er op. De meiden hadden hier wel wat hulp bij nodig, het is best lastig om het glibberige ei goed helemaal met de foamklei te bedekken. De snaveltjes en pootjes konden ze wel zelf maken, hoewel ik de jongste (bijna 4) ook hierbij wat moest helpen. Ze waren beiden heel trots op het resultaat!

Lees ook: Leren kleien met Doopy

Cadeautje uitpakken: transparant papier.
Cadeautje uitpakken: transparant papier.

Transparant papier

Voor 2 euro kocht ik een set transparant papier, dat als een kokervormig cadeautje werd geleverd. Dat uitpakken maakte het pakketje wel extra leuk trouwens! Sien en Co had overal cadeaulabeltjes aan gedaan zodat het nog feestelijker was. Bovendien zat er bij onze bestelling een leuke kaart om zelf je eigen mini-memory van te maken. Het transparante papier leek me leuk voor bijvoorbeeld een kijkdoos of een raamdecoratie. Helaas hadden de dames dit in een onbewaakt ogenblik bestempeld tot ‘inpakpapier’ zucht… geïnspireerd door het pakket maakten ze hun eigen cadeautjes.

Lees ook: Nog 10 tekentips voor beginners

A-clay ei papegaai.
A-clay ei papegaai.

Pixels

Het laatste cadeautje dat ik voor mijn dochters uitkoos, is iets dat mijn eigen nieuwsgierigheid wekte: de PixelXL kubus boerderij van 6,95 euro. Hiermee kun je via pixels, ofwel kleine vierkantjes, voorbeelden namaken. Of zelf iets verzinnen natuurlijk. Het principe lijkt een beetje op Ministeck, alleen zijn alle blokjes dus vierkant.

Lees ook: Knutseltip: figuurtjes maken van Aquabeads

Iets nieuws ontdekt: Pixels.
Iets nieuws ontdekt: Pixels.

In de kubus zaten 4 pixelbledjes om op te werken. Verder zaten er verschillende kleuren pixels in die de meisjes zelf uit mochten drukken om ze te kunnen gebruiken. Ik besloot er direct een plastic bakje bij te zetten, zodat die kleine steentjes niet zoek zouden raken. De pixels zelf losmaken was goed te doen voor zowel de oudste als de jongste.

Vormpjes namaken met de kleine pixeltjes op het bledje.
Vormpjes namaken met de kleine pixeltjes op het bledje.

Voorbeeld namaken

Een voorbeeld namaken was voor de oudste een leuke uitdaging. Ze kan goed tellen en daardoor berekenen op welke plek welke kleur pixel geduwd moete worden. Voor de jongste was dit nog veel te moeilijk. Zij vond het wel verslavend leuk, die pixels. Maar dan om ze zelf in een soort confettipatroon vast te drukken, gewoon hoe ze het zelf mooi vindt. Goed voor de fijne motoriek en in tegenstelling tot strijkkralen blijven de pixels gewoon vastzitten als je er tegenaan stoot.

Lees ook: HELP! Mijn kind zit in de auto/dino fase!

Verpakking open knippen van het knutselei met klei.
Verpakking open knippen van het knutselei met klei.

Kinderfeestjes

Ik had mijn bestelling snel in huis (en dus leuk ingepakt met nog een gratis extra memory knutselproject). Het shoppen verliep soepel omdat je kunt selecteren op bijvoorbeeld soort knutselproject (zoals Loom, Tape, Naald en Draad, etc) of jongen / meisje. Je kunt er ook terecht voor knutselpartijtjes of kinderworkshops en ze verkopen er de Makii kleurplaat waarover ik pas een review plaatste.

Lees ook: Uitnodiging Hoe Tem je een Draak kinderfeestje

Resultaat van de A-Clay papegaai knutsel. Net echt toch?
Resultaat van de A-Clay papegaai knutsel. Net echt toch?
Samen knutselen blijft gezellig als ieder haar eigen project heeft.
Samen knutselen blijft gezellig als ieder haar eigen project heeft.
Vormen namaken is nog lastig voor de peuter, maar zelf iets verzinnen met de Pixels vindt ze ontzettend leuk!
Vormen namaken is nog lastig voor de peuter, maar zelf iets verzinnen met de Pixels vindt ze ontzettend leuk!
Resultaat van het A-Clay kuiken project, best geinig...
Resultaat van het A-Clay kuiken project, best geinig…
... maar nog leuker wanneer je dit kuikentje pimpt met je eigen foam klei! Hoe vinden jullie de zelf bedachte blauwe oogschaduwkip?
… maar nog leuker wanneer je dit kuikentje pimpt met je eigen foam klei! Hoe vinden jullie de zelf bedachte blauwe oogschaduwkip?

Kortingscode

Ik heb weer wat originele knutselspullen ontdekt zo en nog veel meer moois gezien. Deze webshop MOET ik onthouden straks voor Sinterklaas, je vindt er genoeg leuke kleine cadeautjes. Nog een leuke tip voor jullie, wanneer je bij Sien en Co bestelt, gebruik dan de kortingscode ‘jouwcadeautje’ en je ontvangt 15% korting!

Lees ook: Surprise tips en de lekkerste sinterklaas taart!

Was jij al bekend met Pixels? En spelen je kinderen weleens met foam klei?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marieke zegt:

  Wat zijn die knutselblogs van jou leuk zeg!
  Ik doe ook bij jou superleuke ideeën op 🙂

 2. marjon zegt:

  De pixels lijken mij ook wel leuk. Misschien leuk als vakantie cadeautje voor dochterlief

  1. Marguerita78 zegt:

   Neemt weinig plek in, alleen wel een bakje met deksel meenemen om de pixels in te bewaren

 3. Nee ik kende dit niet. leuke spullen! En weer eens wat anders dan knutselspullen van de Action.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja, dat vond ik nou ook, weer eens iets anders en toch niet duur

 4. Nathalie zegt:

  Dat foam klei ziet er wel erg leuk uit! De webwinkel ken ik nog niet, ik zal eens een kijkje nemen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Foam klei wordt ook gebruikt om bijv houden kandelaars of kartonnen kistjes ed te bekleden. Vinden ze erg leuk om te doen hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.