HELP! Mijn kind zit in de auto/dino fase!

Help! Ineens is het zover, je kind zit in de auto en dino fase… Alles over deze onderwerpen wil het weten, zien en ervaren. Herken je dat? Lees dan zeker even dit artikel geschreven door Liesbeth, je kunt namelijk iets moois winnen van VTech én ze geeft heel veel leuke tips voor de jonge auto en dinosaurus fan.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

dino review vtech

Wielen en voertuigen, daar begon het mee

Vanaf dat onze zoon geboren is vindt hij alles wat draait interessant. Wielen van de stofzuiger werden uitgebreid bekeken, fietsen vond hij al jong leuk en spelen met alles wat kan rijden vindt hij interessant. Als wij de boerderij bezoeken dan heeft hij meer interesse voor de tractors, wagens en alle landbouwvoertuigen dan voor de dieren! Als we een fietstochtje maken wilde hij lange tijd het liefst langs de snelweg rijden, omdat je daar vaak allerlei voertuigen kan zien. Ook even bij de brandweerkazerne kijken en tellen hoeveel brandweerauto’s er zijn is favoriet. Net als kijken naar treinen op het station.

>> Lees ook Spoorwegmuseum, wat een leuk uitstapje!

dino review vtech

Dino’s zijn hot!

Inmiddels is onze zoon 4 jaar geworden en heeft hij op school kennis gemaakt met dino’s. Het interesseert hem en de eerste dino’s zijn al in huis. In mijn werk als juf op een basisschool zie ik vaak dat kinderen geïnteresseerd zijn in dino’s. Ik denk dat het iets magisch voor ze is. Dino’s bestaan niet, we kunnen ze niet zien of tegenkomen, maar weten wel dat ze ooit op de aarde geleefd hebben. Nieuwsgierig naar hoe dat ooit geweest zou zijn en hoe ze dan leefden kan ik mij voorstellen. Daarnaast kan je er lekker je fantasie in kwijt!

dino review vtech

Ideetjes voor een dino-freak

Ik ben even op zoek gegaan naar activiteiten, spelletjes en speelgoed voor echte dino-freaks. 

Bezoek aan Naturalis – Leiden (zie dit verslag van Esther: dinosaurussen in de T.Rex Express )

Een echte dino-freak gaat natuurlijk naar Naturalis, naar TRIX. Deze tyrannosaurus rex is wereldberoemd en in Naturalis kun je echt ervaren hoe groot zo’n dino was en leer je er heel veel over. Je kind mag ook botten van een mammoet vasthouden en speuren van welk dier het was, heel stoer natuurlijk!

naturalis

Bezoek dierenpark Amersfoort met het dinobos

Een aantal jaar geleden ben ik hier geweest op schoolreisje. Niet geschikt voor kinderen die dino’s eng vinden, maar als je een dino-freak hebt is het dinobos superleuk!

europapark ervaring
De dino pakken van Souza zijn te koop in onder meer Europapark! (Vlak na een leuke kindvriendelijke dino-ride Madame Freudenreich – Curiosités.)

Dinopark en Jurassic Golf Gouda

Dit park is nog niet zo lang open, maar ik heb al heel leuke verhalen erover gehoord. Een echte aanrader dus. Je kunt hier grote dino’s zien, lekker spelen, ontdekken, en midgetgolven. Staat op de wishlist voor in een schoolvakantie!

dino set knutselen
Unboxing de Qixels dino doos.

Boeken over dino’s

Dikke aanraders zijn: 

Joris puzzelt een dino van Harmen van Straaten – lees onze review hier

Dino’s bestaan niet van Mark Janssen

Karel’s grote boek over dino’s van Liesbet Slegers (kartonboekje)

Ga ook eens op zoek naar informatieve boeken over dino’s voor kinderen. Vaak vinden ze deze erg interessant!

joris puzzelt een dino leesboek

 

Activiteiten in dinosaurus thema

 • Knutsel een dino! Een dino tekenen is niet zo moeilijk. Zoek een paar voorbeelden in boeken of op google en je maakt indruk op je kind omdat jij een supercoole dino kunt tekenen. Laat ze een supergrote dino maken met krijt of verf op een stuk behangpapier! >> lees ook onze knutseltips voor luie ouders

 

 • Doe kleine takjes, steentjes of kleine voorwerpen in een bakje met water en vries dit in. Laat je kind het daarna als een echte archeoloog uithakken! >> zie onze review van Treasure X

 • Maak in het zand dino afdrukken en dino- eieren

drakenrijders uitnodiging kinderfeestje
Nestje drakeneieren met uitnodiging voor het Drakenrijderskinderfeestje.

Speelgoed

Wij kregen van Marstyle leuke VTech producten in het straatje van de dinosaurasfan om uit te proberen! Bij ons kwamen Rover de Velociraptor en Troy T-Rex op bezoek. Twee dino’s uit de Switch&Go dino fire collectie.  Onze zoon was gelijk gefascineerd. Deze dino’s kun je namelijk ook in een race-auto veranderen!

dino review vtech

Als je hem veranderd dan krijg je ook een ander display. Bij de dino komt er licht uit zijn bek als vuur en als auto zijnde komt het licht uit de uitlaat. De lichtprojecties veranderen met het spelen en rijden, dus ook superleuk om in het donker mee te spelen! Het speelgoed van VTech staat bekend om de leuke en leerzame zinnen en geluiden. Bij deze dino auto’s zijn het wel 30 verschillende. 

dino review vtech

De verschillende dino’s hebben verschillende krachten en kenmerken. Zo is Rover echt de favoriet van onze zoon en is deze ook erg krachtig, intelligent, en een groot uithoudingsvermogen. Samen met een vriendje of vriendinnetje spelen en allebei met een dino staat nog op de wishlist van onze zoon.

De Dino’s van V-tech zijn te krijgen in speelgoedwinkel, bij Amazon en op bol.com.

Wist je dat VTECH ook een leuke dino avonturenset heeft? Toddlecake schreef een  mooie review.

fur real friends dino
Voor wat jongere kinderen is deze Fur Real Friend dino die je kunt voeren erg leuk. (Lees onze review.)

Dino-kamer

Op pinterest zie ik de gaafste dino kamers voorbij komen. Welk kind wil nou niet zo’n coole kamer hebben?

dino lamp
Hoe vind je deze jurassic lights dino lampen?

>> Lees ook Dinokamer met de lentecollectie 2018 van Sebra

Dino feestje

Het thema dino is een leuk thema voor een kinderverjaardag of feestje. Traktatie, decoratie en leuke activiteiten genoeg! >> In dit artikel vind je tal van leuke tips voor kinderfeestjes die je eenvoudig kunt ombuigen naar het dino thema.

brick king legowinkel
Lego dino’s bouwen op een Jurassic World kinderfeestje?
jurassic kingdom schiedam
Op de tijdelijke Jurassic Kingdom tentoonstelling in het Beatrixpark, Rotterdam. Je hebt in Zwolle ook een park gericht op dino’s.

Winactie VTech

dino review vtech

Is jouw kindje ook ergens fan van? En wil je graag een dino winnen voor jouw dino-freak? Dat komt goed uit, van VTech mogen we een Switch & Go Dino verloten onder de lezers van dit artikel. Doe je mee aan de win-actie? Deel jouw leukste dino tip in de reacties hieronder en geef aan dat je kans wilt maken. Wie weet stuurt VTech dan binnenkort deze mooie prijs jouw kant op, hoe leuk is dat?

De winnaar is geworden: Eline! Van harte, we gaan je mailen voor de afhandeling.

Groetjes,

Liesbeth

PS, voor de grote mensen die stiekem ook een beetje dino fan zijn… in juni 2022 komt Jurassic World Dominion in de bioscoop. Niet tegen je kinderen zeggen hoor, veel te spannend!

>> Lees ook 10x groene inspiratie voor de kinderkamer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Elise zegt:

  Afgelopen zomer zijn we naar Dino Experience Gouda geweest. Ons zoontje van 4 jaar vond het echt geweldig. Hij vraagt regelmatig “wanneer gaan we weer naar die dino’s, dat was echt leuk he”. Vooral het feit dat je een speurtocht kon doen en na afloop ook nog even kon uitleven op springkussens etc was een fijne combi. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar

 2. Lotte zegt:

  Hier zijn we groot fan van de dino’s van Schleich… prijzig, maar ontzettend mooi gemaakt en van hoogwaardige kwaliteit! Deze Switch & Go dino is ontzettend leuk voor onze grote dino freak! ??

 3. Mark N. zegt:

  Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde is een minder bekend dinopark, maar ontzettend leuk! Mijn oudste zoon zou dolgraag met de Vtech dino willen spelen; wij doen mee!

 4. Ineke zegt:

  De Dino expeditie!! Hotel Zwolle heeft een spele dino kamer, ontbijt erbij met een glaasje jus Dinorange en een Dinoontje. Zó gaaf!! Echt de moeite waard ?

 5. Lynn mahieu zegt:

  Hier ook twee grote dino-fans! Leuk om je overzichtje te lezen, je kan er inderdaad veel mee! Mijn tip is ‘het grote dino boek’. Prachtig geïllustreerd met veel info er in. Het is hier grote favoriet om enkele pagina’s voor te lezen voor het slapen gaan!

 6. Jolijn zegt:

  Mijn dino tip is de film dinosaur, ik maak graag kans

 7. Yvonne zegt:

  Vorig jaar waren wij in Duinrell en toen stonden er heel veel levensechte dino’s verspreid door het park. Was erg leuk en hoorde dat dit vaker terug kwam. Deze transformeerbare dinosaurus zou hier geweldig in de smaak vallen bij mijn dino EN auto-fan!

 8. Wessel zegt:

  Neem eens een kijkje op de website Dinoworld; een site vol met dino gerelateerde producten! Heel erg leuk om ye slagen voor een super gaaf cadeau voor een echte dino-fan! Zo een heb ik hier in huis, dus deze Vtech dino zal zeker weten in de smaak vallen!

 9. Anna zegt:

  Dinoland in Zwolle is geweldig leuk, mijn zoontje wilde bijna niet meer mee naar huis

 10. Nicole Wanten zegt:

  Gaaf is fascinerend voor jong en oud. Ik ben Oma en mijn zoon van 40 was al van zijn kleuterjaren fan en die heeft de liefde voor dinosaurussen doorgegeven aan zijn dochter, mijn kleindochter Lexie , wat zou zij hier blij mee zijn, dus waag een kansje

 11. Nathan Heijms zegt:

  Ik wil graag mijn poes Witje, mijn hond Snuitje, mijn hamster Snuffel, Mijn kip Tok-tok en mijn haan Kukeleku inruilen voor een heuse Dino. Hij krijgt van mij de naam Oudje.

 12. Kelly Callemeijn zegt:

  Mijn zoontje is ook helemaal gek van Dino’s. Ik bestel ruim een paar maanden van tevoren allemaal dino versieringen, bordjes en bekkertjes etc. bij Ali Express!

 13. Leentje zegt:

  Dino Experience Park: Dinopark & Jurassic Golf – Gouda is bij mijn kleinkinderen echt favoriet. Na een leuke tour midgetgolf, heb je nog een speurtoch en kunnen ze heerlijk los gaan op de springkussen en andere speeltoestellen. Er is zoveel te beleven,. geweldig

 14. Goele H zegt:

  Mijn zoon is dol op dino’s en heeft al een aantal Switch en Go dino’s waar hij bijna elke dag mee speelt.

  Ook leuk als cadeau is de Jurassic Park lijn van Lego. Daarin hebben ze al Lego met dino’s vanaf 4 jaar. En zelfs Duplo heeft dino’s in het assortiment!

 15. Helena zegt:

  Ons zoontje is een echte dino freak, vorig jaar zijn we naar Aqua Zoo in leeuwarden geweest want daar hadden levens echte dino staan en sommigen konden ook bewegen, hij vond dat super geweldig dus ik denk (weet het wel zeker) dat de dino auto in de smaak zou vallen.

 16. Bobby zegt:

  Ik speel graag mee voor de kleine, een dino-tip is de film Jurassic Park (uiteraard wel onder begeleiding). Erg leuk, ook omdat ik toen ik zelf heel jong was het eerste deel heb gezien met mijn ouders en deze superveel indruk maakte toen (vooral de Velociraptors en T-Rex). De cirkel is rond dus 🙂

 17. Iris Bakker zegt:

  Haha, ja, hier ook de Dino fase. Onze supermarkt had een paar jaar geleden Jurassic spaaractie, dus ik en heel boek vol met plaatjes en uitleg van de dino’s uit de film. Die kent hij inmiddels helemaal uit zijn hoofd

 18. oma Fokje Bakkernes zegt:

  Ik maak graag kans op zo’n leuke prijs voor onze kleinzoon

 19. Imina Ali zegt:

  Ik zie al zoveel tips voorbij komen, maar Dinopark Landgoed Tenaxx, in de provincie Groningen is ook super leuk voor kinderen! Heerlijk Dino survivalen en botten graven. Mijn kinderen hadden onwijs veel plezier hier! Ze zijn grote Dino fans en dus doe ik graag mee voor de Vtech Dino’s

 20. Henk zegt:

  ja gaaf. mijn zoon is helemaal dino-gek

 21. sanne zegt:

  Dino’s, ja daar hoort natuurlijk Jurassic World bij!

 22. marij brand zegt:

  hier maakt de oudste graag dino’s van Knexx! Super leuk maar ook super moeilijk.
  Zn zusje en broertje zijn ook dol op dino’s maar zijn nog te jong voor knexx. Dus doe graag mee voor de VTech Dino

 23. Marina Vink zegt:

  Hier gaat het de heledag over transformers en dino’s.. Ze hebben nog wel schattige namen zoals Happie hahah! maar hier zijn we fan! hele leuk blog met veel inspiratie 🙂

 24. Marjan Zuid zegt:

  Dino verstoppertje is bij ons een grote hit. In huis of zomers ook in de tuin verstoppen we zo’n 8 dino’s en dan moet ze deze zoeken. Of ze kunnen het ook voor elkaar verstoppen. Dit kunnen ze heel lang vol houden en blijft leuk.

 25. SophiaG zegt:

  De Dinodome in het Gaiazoo

 26. Marlies zegt:

  Dinoland in Zwolle erg leuk!

 27. mark zegt:

  Onze dino tip is: een abonnement nemen op Dinoland in Zwolle. Kun je een heel seizoen lang genieten van dino’s wanneer je maar wilt. 🙂

 28. Anneliese de Waal zegt:

  Wat leuk, mijn zoon Job is gek op Dino’s ??, je heb in Dierentuin van Amersfoort een mooi Dino bos ?? Groetjes Anneliese de Waal

 29. Erica zegt:

  Mooie winactie, ik doe graag mee.
  Dinoland in Zwolle is een leuk park om heen te gaan.

 30. Katrijn zegt:

  leuk ik wil graag winnen voor mijn neefje

 31. Marja zegt:

  Ik weet niet of nog terug komt maar dino’s op vliegveld Twente was geniaal

 32. Jan zegt:

  Het Oertijdmuseum in Boxtel, een leuk uitje voor jong en oud !

 33. annelies zwiggelaar zegt:

  niet allen voor mijn kleinzoon maar ook mijn kleindochter is gek op dino’s wat zouden ze er blij mee zijn

 34. Marieke zegt:

  Welk kind is nou geen fan van dino’s? We zijn dan ook in Amersfoort geweest om ze te bekijken. Dit willen we dan ook graag winnen

 35. Debby Koeman zegt:

  Mijn nichtje is gek op dino’s. Voor haar verjaardag heb ik haar het boek Tess Rex over een meisjes dinosaurus cadeau gedaan. Zodra het weer mag, gaan we naar Historyland in Hellevoetsluis. Zeer leerzaam en leuk, een avontuur naar de tijd van de dinosauriërs.

 36. Jojanneke zegt:

  Wat een leuke winactie. Daar maak ik mijn neefje wel blij mee; die is helemaal onder de indruk van dino’s! Mijn dinotip is een cult classic: kijk met het gezin de film Platvoet en zijn vriendjes! Ik was als kind helemaal ontroerd en in de ban van het verhaal. Mijn dino-fascinatie is hier ooit ontstaan!

 37. Marie zegt:

  Als oma van 9 kleinkinderen en met een kleine beurs is een Dino feestje ook heel leuk als je met de kinderen een Dinoboek maakt. Je spaart Dinoplaatjes en weetjes en print Dino -afbeeldingen en scharen en lijm liggen klaar samen met alle plaatjes en weetjes. Een paar mooie en dikke schriften om alles in te plakken en daarna een Dinotaart bakken en een Dino-speurtocht en het feestje is ook heel fijn en zonder dat je veel hoeft uit te geven! Met de komende bezuinigingen kunnen ook de opa’s en oma’s zo toch leuke Dino feestjes geven!

 38. R.E. Jahn zegt:

  Ik maak graag kans, mijn zoon en dochter vinden dat soort transformeer dingen en dino’s leuk.

 39. Thomas Geurts zegt:

  Daar doe ik graag voor mee, onze Dex zou dolblij zijn: Dinos en autos zijn alles (en superhelden natuurlijk)

 40. Astrid van Rekom zegt:

  Alles wat je altijd al wou weten over Tyrannosaurus rex.
  Museum
  Vautierstreet, 29
  1000 Brussels
  +32 (0)2 627 42 11
  naturalsciences.be

  Vergeet beelden, films en mythes! Deze tentoonstelling laat je live kennismaken met dit fascinerende dier.

  Zodra je binnenkomt, sta je oog in oog met een vrouwelijke T. rex van 67 miljoen jaar oud. Haar naam is Trix en ze verwelkomt je… in aanvalspositie! Haar skelet (een 3D-print van hoge wetenschappelijke kwaliteit) is absoluut verbluffend.

  Paleontologen groeven haar op in Montana (VS) en onderzochten haar gefossiliseerde botten en de gesteenten waarin ze is gevonden.

  Ontdek al spelend en al luisterend in welk tijdperk Trix leefde, wat ze at, hoe ze aan haar verwondingen kwam en hoe oud ze was toen ze stierf.

  Maar daar houdt de expo niet op. Er valt nog veel meer te ontdekken over het leven van deze toproofdieren uit het krijttijdperk: hoe snel konden ze lopen? Hoeveel aten ze? En welke verleidingsmoves gebruikten ze? Duik dieper in de expo en ga op zoek naar antwoorden! Spring op de fiets en probeer een woeste T. rex voor te blijven, of grijp een spuitbus en kleur er eentje in! Toon je beste dinodans en verleid Trix! Ben je ondertussen een echte ‘T. rexpert’? Test je kennis met een hilarische quiz, als afsluiter.

  Deze tentoonstelling met 12 doeactiviteiten – elektrospel, microscoop, video’s, een quiz en andere uitdagingen – is een hele belevenis!

  Ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar, maar de expo zal álle dinofans plezieren!

  Van 08.10.21 tot 07.08.22

 41. Imke zegt:

  erg leuk ik doe graag

 42. Tamara Jongkees zegt:

  Super leuk voor mijn zoon! In Valkenburg heb je Mergelrijk, een mergelgrot met Dino’s, echt een aanrader.

 43. Lida zegt:

  Wat een leuke dino’s . Ik doe graag mee aan deze super actie. We zouden dan een logeerpartij kunnen houden en allemaal in dinopyjama of sloffen of alleen een kussen. Alles zou mogen. Al het maar leuk is.

 44. Cheryl van de Loo zegt:

  Leuk mijn zoon is ook een echte dino fan. Wij hebben dino eieren gemaakt van koffie prut, bloem, zout en speel zand en ze vervolgens met een hamer weer kapot gemaakt

 45. Ik doe graag mee voor mijn neefje die een grote dino fan is, Dinoland in Zwolle is erg leuk voor kinderen om te bezoeken.

 46. Noortje zegt:

  Onder de kerstboom lagen dit jaar wat kleine cadeautjes, waaronder een prikblok met dino’s! Dit was HET cadeau voor mijn zoon: de rest van de kerstvakantie is er volop geprikt, geknipt en gekleurd! Zeker weten dat hij ontzettend blij zal worden van deze stoere ’transformer’-dino van Vtech!

 47. Lien zegt:

  Het is belangrijk dat dieren die uitgestorven zijn te kunnen bewonderen.
  Kinderen kunnen op deze manier leren om zuinig te zijn met alle dieren.
  Voor je het weet ken je dieren alleen uit een boek.

 48. Oma Will zegt:

  Mijn Dino tip is ‘Dino Land ‘in Zwolle.
  De Dino’s brullen je tegemoet.

  Ik ga er regelmatig heen met mijn kleinzoon , een echte Dino Fan , omdat het maar 30 kilometer vanaf ons dorp is.
  Ik volg bloglovin en doe heel graag mee .
  Een heel leuk park waar de kinderen zich goed vermaken.
  Ook zijn we naar Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde geweest, meer in de stijl van een soort Jurassicpark. Zó leuk!!!

 49. Anton Hompe zegt:

  of het leuk is weetik niet maar mijn kleinzoon James [ nu 5 jaar] leert opa Anton alle moeilijke dino namen en als ik denk er 1 goed te hebben word ik vaak verbeterd..dus de kleine man is een echte fan en deze opa doet graag voor hem mee om deze fraaie en stoere dino te kunne nwinnenmaar wens iedereen veel win & dino plezier hier

 50. Gerrie zegt:

  Mijn neefje is helemaal weg van dino’s en is binnenkort ook jarig. Hopelijk kan ik hen hiermee verrassen!! Dat zou te gek zijn.

 51. Anna zegt:

  Ja hoor ook mijn dochter vind dino’s geweldig haar favoriet is de triceratops. Dinoland zijn we ook geweest en is zeker een aanrader

 52. LiNda Tromp zegt:

  Alles waar dino’s te zien zijn hebben ze als gezin al gezien onze twins zijn er weg van

 53. Wendy v V zegt:

  Ik doe graag mee.
  Als peuterjuf heb ik al eens een dinofeestje gevierd.
  We hebben toen o.a. dino koekjes gebakken(in dino vormpjes, maar ook met dino afdrukken), dino blikken gegooid(plak verschillende dino’s op de blikken) en gedanst/bewogen als een dino.
  Wat ook leuk is om in een zandtafel dino’s te verstppen, dan als een archeloog uitgraven met schepjes en stoffertje.
  Het dino golven in Moordrecht is erg leuk. Midgetgolven tussen levensgrote dino’s, dat is toch gaaf.

 54. Marian B zegt:

  Mijn neefje is een grote dino fan. Ik verras hem hier graag mee. Mijn tip is om een keer naar Dinoland in Zwolle gaan. Ook leuk voor kinderen die niet speciaal fan zijn van dino’s.

 55. G.T. zegt:

  Het dino museum in Boxtel is ook leuk!
  Ik maak graag kans, mijn zoontje vindt dat soort transformeer dingen en dino’s leuk.

 56. Lisanne zegt:

  Oh tof! Hier ook een dinofan, na de kerstosaurus is dit vast ook weer een succes bij mijn zoontje Lucas.

 57. elisabeth maria martina zegt:

  voor een jarige job is dit kado natuurlijk helemaal top, daar maakt Lex dolgraag kans op

 58. Eline zegt:

  Dat is een gave dino! Daar wil mijn zoontje wel graag mee spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.