10x groene inspiratie voor de kinderkamer

Kinderkamers zijn zo leuk om in te richten. En ze groeien, dus af en toe wil je ook gewoon iets anders. Vandaag 10x groene kinderkamerinspiratie vanuit mijn persberichten mailbox, waarin de gaafste woonaccessoires voor de kinderkamer belanden. Ik deel erg graag wat met jullie ter inspiratie!

Te gekke gordijnen

Natuurlijk heb je basismeubels nodig, maar leuke gordijnen maken het kamertje helemaal af. Je kunt iets neutraals kiezen, maar webshop Voordeelgordijnen.nl heeft voor een aantrekkelijke prijs ook gordijnen van Paw Patrol, Frozen, Hello Kitty, Planes, dieren, auto’s, met prinsessen of in natuurthema. Ik zag prijzen vanaf 8,75 euro per meter, dus dat valt reuze mee! Voor de groene kamer zijn bovenstaande Paw Patrol en Tropical thema gordijnen erg leuk!

Foto: musjes.com

Dino knuffels

Ook dino’s zijn natuurlijk groen. Ga je voor een kinderkamer in dinosaurus thema? Kies van voor Delaney Diplodocus, want ze is verrassend zacht, met een lekkere vlezige gevlekte vacht! Dit lange mannetje staat met trots rechtop, met een fluweelachtige buik en grote dinovoeten. Zijn hobby? Op bladeren kauwen natuurlijk! Deze lieve knuffel is 34 cm groot (24,95 euro) en gemaakt van 100% polyester. Hij is geschikt vanaf de geboorte. Ook verkrijgbaar als knuffel van 68cm groot voor 51,95 euro. Gespot bij Musjes.com.

Foto: ecodesignmeubel.nl

Gerecyclede meubeltjes

Groen ben je natuurlijk ook met duurzame producten. Het merk ecoBirdy tovert oud plastic speelgoed om tot design-kindermeubels. ecoBirdy ontwikkelde een methode om afgedankt plastic speelgoed duurzaam te recyclen. Ze ontwikkelden een speciaal proces waarbij het oude speelgoed zo wordt gesorteerd, gereinigd en vermalen dat in het eindproduct geen schadelijke stoffen meer zitten. stoel Charlie Chair kost 159 euro en Luisa Table is 268 euro bij ecodesignmeubel.nl. 

Behang en kussens

Ook de nieuwste collectie van Room Seven (pr-foto’s hierboven) sluit aan bij het groene thema. Wat dacht je van jungledieren op je behang? Of juist landkaarten aan de muur en een matchend kussen met jaren twintig vliegtuig als je meer voor travel gaat?

Foto: Stokke

Duurzame Tripp Trapp stoel

De iconische Tripp Trapp stoel van Stokke is verkrijgbaar in allerlei kleuren en ‘groen’ wat betreft de duurzaamheid: deze stoel groeit met je kindje mee en is dus heel lang te gebruiken. De Newborn Set voor pasgeborenen, de Baby Set voor peuters en voor kleuters is er het Junior Kussen om de stoel blijvend nuttig te houden. Je kunt zelfs de naam van je kindje in de rugleuning laten graveren, maar als je hem voor meer kinderen wilt gebruiken dan doe je dat natuurlijk niet.

Foto: Hip Huisje

Hip dino behang

Witte muren in een kinderkamer? Saai. Het is veel leuker om de kamer aan te kleden met hip kinderbehang met prints van schattige konijntjes, stoere leeuwen of vrolijke regenbogen. HipHuisje.nl presenteert haar eigen behangcollectie voor kinderen. Uniek, hip en stijlvol! Zijn die dino’s niet superschattig om te zien? Het dinosaurus behang is verkrijgbaar in zachtgroen en zwart-wit. Het vliesbehang is verkrijgbaar in rollen van 48,7 cm x 2,85 m (€ 26,95) en 48,7 cm x 10 m (€ 66,95) en is gemakkelijk rechtstreeks op de muur aan te brengen. Dankzij de mooie prints in zachte kleuren maak je van de kinderkamer een sfeervolle plek.

Foto: Kleinenstoer.nl

Schoolplaat in de tropen

Iets minder heftig dan een heel behangetje is een stoere schoolplaat voor aan de wand. Die heb je ook in tropische sferen bij Kleinenstoer.nl voor € 29,95. Handig, want het is een dubbelzijdige schoolplaat die je dus af en toe kunt wisselen van kant, met in de tropen plaatjes inclusief retro houten stokken ophangsysteem. Aan de voorkant waan je je in de tropen en aan de achterkant staan de dieren en voorwerpen met naam benoemd. Kinderen leren zo op een speelse manier de dieren en de voorwerpen kennen. Op deze schoolplaat ontdek je wat de ringstaart maki, het doodshoofd aapje en andere dieren stiekem uitvoeren. De posters zijn een echte blikvanger! Afmetingen van de schoolplaat: 50 x 70 cm.

Foto: Sprout, Nousconceptstore.com

Kweek je eigen plant of boom 

Hoe cool is het om op je eigen kamertje zelf een plant of boom te kweken? Dat kan met de sprout, een porseleinen accessoire van 14,95 euro. Hiermee kun je kleine bomen en planten eenvoudig in een glas of vaas laten groeien. Je legt de sprout simpelweg bovenop de opening zodat de zaadjes net boven het waterniveau zweven. Hierdoor kunnen de wortels het water in groeien en zich verder ontwikkelen. Vier de schoonheid en de magische kracht van de natuur die zaadjes transformeert in mooie planten en bomen. Sprout wordt in Nederland met de hand gemaakt, natuurlijk met respect voor het milieu en mensen. Te koop via Noussconceptstore.com. Je kunt natuurlijk ook gewoon een setje tropische kamerplanten neerzetten.

Foto: Trendyspeelgoed.nl

Groene Cactus Led Lamp 

Houd jij planten niet levend, maar wil je wel groen op de kinderkamer? Bij Trendyspeelgoed.nl shop je voor € 9,99 deze leuke woonaccessoire. De Cactus Led Lamp geeft sfeervol licht in wisselende kleuren, waaronder groen. Leuk als blikvanger in de speelhoek of als nachtlampje. Ook als hij niet brandt is de cactus leuk om te zien. Zet je het schakelaartje aan de onderkant om? Dan gaat hij branden en verandert naar verschillende kleuren. Telkens weer. Net zolang totdat je het lampje weer uit zet. Batterijen zijn al bijgeleverd dus meteen klaar voor gebruik. De cactus is circa 17 cm groot.

Tiny Tropics voor de allerkleinsten

Zo lief die groene Tiny Tropics collectie van Done by Deer. De foto’s hierboven komen van importeur Mrs Jansen. Ook op de babykamer kun je prima uit de voeten met het natuurthema. Die grote bladeren met gouden details zijn heel rustgevend voor je baby en alles in Scandinavische stijl <3. Ik houd ervan. Op zoek naar nog meer groene accessoires? Wist je dat ze ook bordjes en bekertjes hebben met dit bladerenpatroon? Helemaal leuk!

flexa mooimakkelijk
Foto: Marstyle.nl

Pimp je eigen meubel

Mijn laatste tip is om de kringloopwinkel te bezoeken. Zoek hier leuke houten meubeltjes of accessoires uit voor een prikkie en verf ze met Mooi Makkelijk verf van Flexa (geen grondverf nodig) in bijvoorbeeld Mooi Mint of Mooi Olijfgroen. Of een andere kleur die goed bij het kamertje past natuurlijk. Eventueel werk je met afplaktape om toffe strepen of lijnen te maken.

>> Lees ook: kinderkamer goud en pluizig

Genoeg groene kinderkamer accessoires dacht ik zo! Welke vind jij leuk?

Krijg jij alweer kriebels om iets aan de kinderkamer(s) te veranderen?

Uitgelichte afbeelding: Done by Deer, Mrs Jansen

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.