Meubels pimpen op de bloggerdag bij Flexa

Nu ik alweer een jaar in dit huisje woon, kriebelt het wel om er wat meer kleur in te brengen. Maar hoe? Vorige week was ik uitgenodigd op de bloggerdag bij verfmerk Flexa. Superleuk! Mijn hele huis is met Flexa verf opgeknapt (en de trap met Cetabever), dus dit was hét event waar ik inspiratie kon opdoen.

Ik kijk graag interieurplaatjes en ken van veel woonmerken de collecties uit mijn hoofd. Zelf toepassen is echter weer een ander verhaal. Daarom was de gastblog van interieurstyliste Ilse zo fijn met haar tips over hoe je klein kunt beginnen met veranderingen in je interieur. Behalve Ilse kwam ik bij Flexa niet echt bekenden tegen, er waren veel dames die er extreem hip uitzagen. Oh jee… uit mijn comfortzone. 

Voor Flexa was mijn niet al te grote hipfactor echter geen punt, ze hadden juist gekeken naar wie er bij het merk passen. En net als jij – mijn lezer – mag ik dan niet al te hip zijn, ik vind het wel heerlijk om met mijn interieur bezig te zijn. Gewoon, om van je huisje een fijne plek te maken waar je je thuis kunt voelen. En af en toe even lekker gek kunt doen. Na het welkomstwoord gingen we dan ook direct aan de slag en ja, dan ben ik wel meteen in mijn hum hoor: even creatief bezig zijn!

flexa mooimakkelijk

Accessoires van de kringloop pimpen

Speciaal voor ons heeft Flexa groots ingeslagen bij verschillende kringloopwinkels. Er stond een soort snoepkraampje klaar met allemaal houten meubeltjes en woonaccessoires. Daar kun je voor een prikkie iets leuks vinden, wat je vervolgens met een likje verf helemaal naar je eigen smaak maakt. Dat is niet alleen tof voor je eigen interieur, maar ook bijvoorbeeld als origineel cadeautje ontzettend leuk.

Flexa lanceerde tijdens dit event de nieuwe MooiMakkelijk meubelverf, waarmee je dit perfect kunt doen. Geen grondverf meer nodig! Nu houd ik erg van snel snel en huppa klaar, dus dat klonk erg fijn. Ik vond in het snoepkraampje een lectuurbak die me wel praktisch leek. Het is me niet helemaal gelukt om deze tijdens het event af te krijgen, maar dat komt omdat ik mezelf direct de uitdaging gaf om met 3 kleuren verf aan de slag te gaan…

Mooi Makkelijk stappenplan

De verfexpert van Flexa benadrukte dat ontvetten, schuren en schoonmaken vóór je aan de slag gaat, het allerbelangrijkste is voor een mooi resultaat.

Daarvoor gebruikten we:

 • Ontvettingsdoekjes: Universol krachtige ontvettingsdoekjes
 • Schuurmatjes: 3M Scotch-Brite Handpads voor fijnschuren/polijsten
 • Kleefdoekjes (voor stofvrij maken): 3M Kleefdoek
 • Afplaktape
 • Verf: Flexa Mooi Makkelijk meubelverf
 • Kwasten voor de hoekjes
 • Rollers voor de vlakke stukken

flexa vlooienmarkt

Mijn gepimpte lectuurbak

Vanwege het drukke programma op de bloggerdag moesten we hard doorwerken, maar zodra ik die lectuurbak in mijn handen had, ging ik los! Ik lette ook verder niet op wat anderen aan het doen waren. Alle producten hadden we bij de hand. alle soorten verf uit de nieuwste collectie van Mooi Makkelijk kon je gebruiken, de vloeren waren afgetapet en we hadden een niet sexy wel praktisch schort aan tegen het knoeien. Als een malle sloeg ik aan het ontvetten, schuren en daarna stofvrij maken van mijn meubeltje. In eerste instantie ging ik met een warme grijstint aan de slag, maar bedacht me toen dat ik natuurlijk beter voor roze kon gaan met mijn interieur in roze, zwart en flamingo

Snel plakte ik ook wat leuke schuine balken af zodat ik echt een eyecatcher zou krijgen. Tenslotte kon ik me er geen buil aan vallen: meubel van de kringloop en alle soorten verf voor handen. We moesten snel zijn vanwege de volgende presentatie, waardoor ik in alle haast wel wat druipers maakte. Gelukkig konden we dat na de lunch nog even bijwerken en eventueel voor een tweede laag verf gaan.

Tijdens de presentaties over trendkleuren en hoe Flexa die bepaalt, kreeg ik inspiratie. Die schuine balken op mijn lectuurbak zouden niet die wat laffe grijs/roze combi worden die ik in eerste instantie had bedacht. Ik wilde knallen in de combi roze met GEEL! En dan ook hardgeel. Als dat er tof uit zou zien – zo had ik bedacht – dan kon ik ook weleens een muurtje in de woonkamer van wit naar kanariegeel omtoveren. Gewoon om even te experimenteren en een lach in het interieur te creëren. 

Flexa gaf aan dat verfsponsoring voor ons als vaste blogpartners altijd mogelijk is, dus mocht het nou niets zijn… Verf ik de muur een jaar later weer in een andere tint. Dit soort dingen kon ik met partner nou nooit. Gewoon even iets geks. (Net als dat flamingo behangetje.)

interieur zwart roze geel

Toch best hip?

En zo… blijk ik ineens toch best hip te zijn. Tijdens het verven al kreeg ik de nodige complimenten over mijn gedurfde streepjes. Toen ik deze vervolgens naast roze van de kleur geel voorzag, kwamen er nog wat wauws bij. Echt superleuk! Best trots op mezelf. Ik ging naar huis met een unieke accessoire. Die ik nog wel bij ga werken zodra ik tijd heb: al het grijs wordt ook roze. Maar zo tussen mijn 2 roze stoelen is er niemand die het geknoei door mijn snelle werk aan de zijkanten ziet.

lectuurbak geel roze

En de combi lief roze met hard geel is echt heel tof! Dus dat muurtje ga ik ook die kleur doen. Gewoon om even te kijken wat het doet. Omdat het kan.

We kregen tijdens de bloggerdag nog een rondleiding door het Sikkens verfmuseum, een heerlijke lunch en interessante presentaties over kleur en wat het met je doet. Ik heb zelf vooral geleerd dat het ontzettend leuk is om met kleuren te experimenteren.

Vakantieproject met de kinderen

Deze zomer wil ik met de meisjes ook een houten object bij de kringloop of op de vrijmarkt halen, zodat we samen iets kunnen pimpen voor ons roze huis. Van Flexa mocht ik een paar restjes verf mee naar huis nemen, dus de benodigde kleur hebben we al. Leuke activiteit voor de vakantie!

Knap jij weleens oude meubeltjes op?
Laat vooral een fotootje zien in je reactie op facebook.

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Grace zegt:

  Ik vind je ook echt mega hip met je lectuurbak in roze/geel! Echt zo leuk verzonnen ook.

  Ben trouwens ook mega benieuwd hoe de gele muur gaat staan. Komt vast helemaal goed in jouw hippe huis 😉

  1. Marguerita zegt:

   Aw wat supertof dat je dat zegt Grace, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.