Superkek: mijn flamingo behang en roze muur!

Het opvallende flamingo behang in mijn woonkamer, laat ik het daar nu eindelijk eens over hebben. Wie mijn verhuizing heeft gevolgd, zag het al vaak voorbij komen op foto’s en in filmpjes. Ik ben ook echt ontzettend blij met deze eyecatcher in mijn interieur en jullie reageerden al net zo enthousiast als ik! Naast de muur met dit behang heb ik een grote wand roze geverfd, om precies te zijn de kleur zachtroze 1016 van Flexa. Waarom roze en flamingo’s in de woonkamer?

flamingo behangVanuit het behang zijn de flamingo’s een terugkerend thema geworden, niet overdadig maar subtiel. Eigenlijk was het flamingo behang bedoeld voor de kinderkamer. Van KEK Amsterdam ontving ik een persbericht met de behangcollectie die ze in februari van dit jaar samen met uitgeverij Lemniscaat hebben ontwikkeld. Dieren staan centraal, want de tekeningen uit diverse prentenboeken van illustratoren Alice Hoogstad, Martijn van der Linden en Mark Janssen vormen de basis voor de ontwerpen. De behangcollectie bestaat uit patroonbehang in 7 verschillende dessins en 15 verschillende ontwerpen fotobehang.

Tangram flamingo’s

Het KEK Amsterdam tangram dierenbehang van illustrator Martijn van der Linden is er met flamingo’s, maar ook met dino’s of een mix van verschillende dieren. Als gescheiden mama van 2 wilde ik na een hele verdrietige periode graag een vrolijke plek voor mezelf en de kinderen creëren. Met een roze muur. En dingen waar ik blij van wordt. Toen de kinderen aangaven graag hun slaapkamer goud te willen, greep ik mijn kans en claimde het flamingo behang voor de woonkamer. En de trapkast. En mijn toekomstige kantoor! Gewoon. Omdat het kan. Omdat dit huis een echt meidenhuis is, waar we het samen weer fijn willen hebben. Met blije dingen. We hoeven nu alleen maar naar de muur te kijken om een lach op ons gezicht te toveren. Daarbij heb ik er ontzettend veel leuke reacties op gekregen (ook van jullie, yay) en hebben we subtiel wat meer flamingo’s in het interieur verwerkt. Een gieter, een houten beeldje en pas kregen we een flamingo kussenhoes en flamingo sleutelhangers en hebben we om de iPad een flamingo beschermhoes zitten.  😎

zachtroze flexa verf
Tijdens het verven werd het behang even afgedekt met plastic.

Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar behang

Het behang van KEK Amsterdam is supersterk, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Dit extra matte vliesbehang is zeer eenvoudig aan te brengen. Mijn moeder en mijn tante hebben voor mij behangen en merkten dat het kwaliteitsbehang is, wat fijn werkte. Omdat ik nog een paar ruimtes behangen wilde hebben, kwamen we voor de muur in de woonkamer nét een smal strookje tekort. Dat is opgelost door zwart geverfde plinten als een fotolijst om heen te plakken, waardoor het flamingo-behang nog meer een eyecatcher is geworden. Het roze van de flamingo’s matcht perfect met de zachtroze Flexa 1016 muur en mijn roze stoeltjes. Deze heb ik van mijn broer en schoonzus gekregen en mijn moeder heeft ze helemaal opnieuw bekleed.

Spannende kleurkeuze

Uiteraard was iedereen vooraf wat huiverig over mijn kleurkeuze: roze stoelen, roze muur, flamingo behangetje… maar nu het af is, ziet het er echt ontzettend kek uit al zeg ik het zelf! Helemaal knus, blij en gezellig. Ik voel me thuis en belangrijker nog: ook voor de meisjes is het nu een thuis.

roze muur
Mijn woonkamer is nogal zonnig, dus het roze is lastig te zien. Klok komt van Eyoba.

Waar te koop?

De producten van KEK Amsterdam zijn verkrijgbaar via de webshop van KEK Amsterdam en diverse verkooppunten in binnen- en buitenland, zoals hier. Ik heb het merk onder meer gespot bij de LiefsFabriek. Een rol flamingobehang kost 69,95 euro. De Flexa 1016 zachtroze muurverf kun je bij de bouwmarkt en verfspeciaalzaak kopen. Het is een hele subtiele kleur die mooi contrasteert met wit, maar niet too much is.

Hoe vind jij deze flamingo’s?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Bodil zegt:

    Super leuk en inderdaad instant vrolijkheid wanneer je naar de muren kijkt! 😀

  2. Ziet er echt heel tof uit zeg! Ik hou wel van roze hihi

  3. Ik vind het geweldig! Omdat wij telkens tijdelijk in een huurhuis wonen kunnen wij nooit zoveel veranderen. Dus daarom heb ik hele leuke tafelllakens gekocht met flamingos. Zo vrolijk je de boel toch een beetje op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.