Freubelen met het Winterknutselboek

In de aanloop naar kerst waren mijn dochters niet zo fit, om de beurt hield ik ze thuis. De oudste genoot daar stiekem wel van, want ze ontdekte het Winterknutselboek dat wij ontvingen van De Vier Windstreken. Voor veel knutselprojecten heb je specifieke spullen nodig, maar mijn meisje liet zich inspireren en gaf er haar eigen draai aan. Kijk je mee?

Het grote Winterknutselboek is bedacht door de creatieve Sabine Lohf uit Duitsland en is in 2016 voor het eerst in het Nederlands uitgegeven. Er staan verschillende aftelkalenders in, originele Sinterklaasknutsels, geurige kerstcreaties, ideetjes om een winterbos te maken, kerstkaarten, engeltjes, sterren en kerstbomen, en dan nog allerlei verschillende tafereeltjes om te maken over het kerstverhaal van Jozef en Maria.

kerstknutsel
Aha! Ik zag tijdens het schrijven van dit stuk dat één van de (lege) gouden pagina’s uit het boek een stuk miste… Dat je niet uit boeken mag scheuren moet ik nog even specifiek benoemen dus!

Vooraan het boek staat een mooie lijst met knutselmaterialen die in het boek worden gebruikt. En daarna komen wat handige tips en truuks voor het knutselen. Wij zijn echter gewoon gaan bladeren en ik heb zelf gekeken of de dingen die mijn dochter aanwees een beetje haalbaar zouden zijn met wat we in huis hadden en haar knutselskills.

kerstknutsel

Engeltjes knutselen

Uiteindelijk koos ze voor de pagina met verschillende engeltjes. Uit de Monsterdoos had ik gelukkig nog een sample met koffiefilters liggen (wij hebben geen koffiezetapparaat meer). Ook had je cupcake papiertjes nodig, veren en glitterslierten, wat we allemaal in huis hadden. Een piepschuimen bol voor het hoofd hadden we niet, maar ik liet zien hoe je zoiets maakt van een propje zilverfolie.

Aan de slag

Ze gebruikte de plaatjes uit het boek dus als inspiratie. Eerst maakte ze een engeltje dat leek op het plaatje, versieringen voor in de kerstboom en daarna… maakte ze… uhm… ja wat was het eigenlijk? “Een stofzuiger.” Ah. Okee. In ieder geval raakte ze geïnspireerd door de bijzondere materialen die we normaal niet zo snel erbij pakken én vooral door de ideetjes uit het boek. Daar gaat het tenslotte om met knutselen: een creatieve uitlaatklep vinden. Ze was heerlijk in de weer met glitterlijm, plakband en wat al niet meer 😀 . En ik zat er gezellig naast achter de laptop en rende tussendoor wat heen en weer naar de wasmachine.

Altijd leuk dus, dit soort boeken voor knutselinspiratie! Het grote Winterknutselboek telt 160 pagina’s vol mooie foto’s en ik vind zelf de kerstboom van een hele grote eierdoos ontzettend leuk bedacht. Kijk ook op de website van de Vier Windstreken als je juf bent, je vindt er allerlei leuke lesideeën die je gratis kunt downloaden.

Laat jij je kinderen vrij knutselen? Of geef je ze ook weleens een voorbeeld? Of knutsel je misschien wel zelf mee?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Volgmama zegt:

    Leuk! Ik laat ze ook wel eens vrij knutselen maar nu even niet want heb de knutselspullen al ingepakt.

  2. marjonS zegt:

    Ik zoek via internet wel eens leuke ideetjes en dat knutselen we dan. Maar dochterlief vindt het ook leuk om zelf iets te maken.
    Wij hebben zelf eigenlijk maar 1 knutselboek in huis maar dat is al een beetje uit de tijd qua plaatjes, dus wordt niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.