Prinsessen knutselen met Funmais

Mijn dochters zijn gek op knutselen, maar speelmais hadden wij nog niet in huis. Bij een nichtje hebben ze er al wel meegespeeld. Dat werd ook direct aangehaald toen de postbode ons een doos met Funmais van SES Creative bracht. “Hey, die heeft N. ook!” Wij ontvingen een prinsessen set om te proberen. Houden mijn dochters van prinsessen? Jaaaaaaaaa!

ses

Ben jij al bekend met speelmais of is het nieuw voor je? Ik wist zelf eerlijk gezegd niet zo goed wat je er nu mee kunt, totdat ik uitleg kreeg van de moeder van het eerder genoemde nichtje. Maar dankzij SES konden we er thuis mee aan de slag. De vrolijk gekleurde Funmaisvlokken zijn gemaakt van echte mais. Je kunt ze gemakkelijk kneden, snijden of knippen tot kleinere stukjes. Zelfs het bijgeleverde mesje is gemaakt van echte mais! Door de Funmais een beetje vochtig te maken, plak je ze aan elkaar. Lijm is dus niet nodig!

Van legkaart tot 3D-bouwsel 

Er zijn allerlei grote en kleine verpakkingen met speelmais verkrijgbaar. Het Funmais-assortiment van SES bestaat uit 21 producten voor jongens en meisjes, variërend in moeilijkheidsgraad. Voor de kleinsten vanaf een jaar of 3 zijn er eenvoudige legkaarten, zoals huisdieren, safaridieren en dino’s. Heb je de Funmais techniek onder de knie? Dan heeft SES ook 3D-pakketten, bijvoorbeeld om sieraden, vlinders en een kasteel te maken. Ook zijn er Funmaispakketten van de Minions, Hello Kitty, Disney Planes of Minnie Mouse.

Snijden maar! Jurk: Lelykids
Snijden maar! Jurk: Lelykids

Wat zat er in de prinsessendoos?

In deze doos zaten 3 kartonnen prinsessen om te versieren, een mesje, een spons, een how-to-flyer en een heleboel maisjes. Moet je dus alleen zelf nog even een bakje water pakken, je tafel beschermen, eventueel een kliederschort erbij en een bordje of iets dergelijks om op te snijden. Dat werkte voor mijn dochters iets makkelijker dan snijden op het knutselzeil. Funmais is puur natuur en helemaal biologisch afbreekbaar.

DSC_0064

Geen rommel op tafel

De meiden vonden deze prinsessenset erg leuk. Weer een nieuw materiaal om mee te werken. Tegelijkertijd is het leerzaam en educatief, want kinderen ontwikkelen hun 2D en 3D vaardigheden en creativiteit. Zelf vond ik het erg fijn dat je het snel op tafel kunt zetten én makkelijk weer op kunt ruimen. Het is niet zoveel ‘gedoe’ als verf of klei om alles schoon te krijgen.

DSC_0065
Funmais is onderdeel van de ECO-lijn van SES. Het is geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar en verkrijgbaar vanaf € 4,45. Kortom: een leuk en betaalbaar cadeau. Je shopt het bijvoorbeeld hier in de webshop van Bol.com, de prinsessenset die wij hebben getest kost  € 6,99 euro. Kijk voor meer informatie op www.ses.nl of kijk voor meer inspiratie en filmpjes op de Facebook van SES (SESCreativeNL).

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.