DIY: kartonnen boekje

Bij deze de foto’s van mijn zelf gepimpte boekje van een jaar of 8 geleden toen ik compleet scrapverslaafd was. Het onderwerp was het klussen in het flatje van mijn broertje en schoonzus die net gingen samenwonen. In dezelfde flat als wij destijds woonden en ik zat werkloos thuis en kon dus veel helpen. In verband met de privacy van mijn familie heb ik niet alles op de foto gezet, zouden ze niet blij mee zijn 🙂

  

Ik herhaal nog even de snelle howto: koop een goedkoop kartonnen leesboekje bij Zeeman, Action oid en bewerk alle pagina’s met schuurpapier om de gladheid eraf te krijgen. Vervolgens kun je de pagina’s verven of beplakken met scrappapier. Na het beplakken even de randen bewerken met schuurpapier en voor het mooie de randjes van de dikke pagina’s verven. Als de basis klaar is kunnen je foto’s en teksten erin, gebruik geen dikke embellishments want de pagina’s staan natuurlijk zo al erg wijd. Alternatief is de pagina’s los snijden, perforeren en met bijvoorbeeld ijzeren ringen weer bijeen binden.

 Edit 

Mijn dochters zijn nu al gek op knutselen, dus misschien binnenkort eens wat scrapspul van zolder halen en samen een echt projectje maken. Het is toch wel erg leuk om zo terug te zien 🙂  

Comments

  1. Henny says:

    Ziet er erg leuk uit. Dan kun je het echt helemaal naar eigen wens invullen en maken. Inderdaad ook leuk om met de kinderen te doen.

  2. Jobi says:

    Tjonge, dat lijkt alweer zo lang geleden………

  3. […] beneden mochten. Ze mochten een paar dingen uitzoeken uit mijn mega knutsel voorraad (nog uit mijn scrapbook periode) – het is echt net een snoepwinkel voor de kinderen, eerlijk waar, ik heb heel veel […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.