Gebruik jij veilige vingerverf?

Gebruik jij veilige vingerverf? Ik dacht eigenlijk dat alle in Nederland verkrijgbare vingerverf wel veilig zou xijn, maar dat blijkt niet het geval! De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed onderzoek naar de veiligheid van vingerverf op de Nederlandse markt. De uitslag was schrikbarend. Bijna de helft van de geteste vingerverf voldoet niet aan de norm. Alle vingerverf van SES Creative kwam wel goed uit de test. Deze in Nederland geproduceerde vingerverf voldoet volledig aan de regels. Gelukkig, want wij ontvingen een doosje van SES om te proberen.
Oeh SES vingerverf bij de post!
Oeh SES vingerverf bij de post!

Ons ben zuunig, dus de andere verf weggooien vind ik zonde. Maar er wordt niet meer mee gevingerverfd, we gebruiken voortaan een kwast! En met deze potjes van SES kunnen we weer even vooruit. Creatieve uitlaatmogelijkheden vind ik erg belangrijk voor de kinderen, maar we verven echt niet iedere week. Zeker omdat ze daarvoor op school, de BSO en het KDV ook genoeg kansen krijgen. Bovendien ben je niet zomaar startklaar. Snoetenpoetsers, verfkleed, verfschorten en andere benodigdheden moeten eerst klaargelegd worden. Nu ze groter zijn kan ik wel even weglopen tijdens het verven, maar het blijft een activiteit waarbij mama waakzaam moet blijven om een kliederboel te voorkomen.
Veilig verven met SES
De NVWA onderzocht 29 veel verkochte vingerverfproducten op de Nederlandse markt. Ze toetste of het etiket van de vingerverf en de concentraties stoffen in de verf voldoen aan de regels. De verf moet voldoen aan de specifieke Vingerverfnorm (EN71-7:2014). Vingerverf komt direct in contact met de huid van kinderen. Zit er verf aan de handen, dan zit het binnen de kortste keren ook aan het gezicht of in de mond. Bovendien moet vingerverf niet van kleur, geur en structuur veranderen als het in aanraking komt met bacteriën of vuil op de huid.
De spullen staan klaar...
De spullen staan klaar…
Vingerverf van SES voldoet aan de regels
Voor de test onderzocht de NVWA drie varianten SES vingerverf: SES Creative basic vingerverf, SES Creative Eco vingerverf en SES Creative Girly vingerverf. Alle verf blijkt aan de regels te voldoen en heeft geen enkel veiligheidsrisico. En dat is geen toeval. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel bij de Nederlandse speelgoedproducent. SES Creative ontwikkelt, produceert en test haar speelgoed zorgvuldig in haar fabriek in Enschede.
De jongste experimenteert er lekker op los, ze houdt erg van dingen voelen.
De jongste experimenteert er lekker op los, ze houdt erg van dingen voelen.
Verf jij vaak met je kinderen?
Of heb je eigenlijk meestal niet zo’n zin in het gedoe? Ik heb nog wel wat handige tips, die ik zoals je op de foto’s kunt zien voor deze review niet heb toegepast, haha. De snoetenpoetsers liggen trouwens wel klaar, hiermee haal je in een handomdraai de ergste verf van handen, gezichten of de vloer. Verder zie je dat wij met de review rechtstreeks uit de potjes dippen. Daardoor mengen de kleuren zich.
Normaal gesproken pak ik eerst papieren bordjes of een lege eierdoos en giet ik daar wat verf in. Dan blijven de potjes schoon én het is snel opgeruimd. Je gooit namelijk het complete bordje of eierdoosje zo in de vuilnisbak! En ik zweer bij verfschorten met lange mouwen, bij Action liggen ze voor weinig. De laatste tip is het gebruik van veilige verf die goed smeert en niet te vloeibaar is, zoals die van SES. Deze is bovendien makkelijk uitwasbaar, parabenenvrij, glutenvrij en hypoallergeen. Kinderen kunnen hiermee veilig urenlang verven, zegt de fabrikant. Die van mij houden het meestal binnen een kwartier al voor gezien, vandaar de makkelijke opruimtips want als je niet direct alles opruimt en schoonmaakt heb je kans dat ze per ongeluk nog ergens aankomen met hun schoongepoetste handjes en schortloze kleding.
De oudste werkt volgens een plan...
De oudste werkt volgens een plan…
Zoals je ziet heb ik twee totaal verschillende creatievelingen. De jongste is van het tactiele en wil alles voelen. Alles zit al snel onder de verf en binnen een paar minuten zijn er 3 tekeningen klaar. Al die tijd werkt de oudste geconcentreerd volgens een plan. Ze verft met een kwastje haar hand en wil daar iets mee doen. Als de jongste al lang en breed weer andere speelactiviteiten doet, drukt zij voor het eerst haar rode handje op het papier…
Heerlijk bezig
Heerlijk bezig
De vingerverf van SES Creative is verkrijgbaar vanaf € 6,95 bijvoorbeeld hier bij Bol.com. Kijk voor meer informatie op www.ses.nl.
De tekening met zee, strand en vogels had ze al eerder gemaakt met deze verf.
De tekening met zee, strand en vogels had ze al eerder gemaakt met deze verf.

DSC_0014

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.