Knutselproject: elfentuintje pimpen

Een sprookje in eigen tuin. Dat maak je met het nieuwe concept My Fairy Garden. Op Pinterest bewonder ik zo af en toe fairygardens, waarbij een hoekje in de tuin is omgetoverd tot een minutieus paradijs voor Tinkerbell en haar vriendinnen. Met My Fairy Garden doe je dit zelf, maar kost het je minder moeite. Het elfje en haar toebehoren zitten in het pakket, inclusief zaadjes. Wij gingen aan de slag met de Fairy Flowerpot en elfje Blossom. Kijk je mee?

Wij ontvingen de Fairy Flowerpot voor een review.
Wij ontvingen de Fairy Flowerpot voor een review.

Het idee achter deze elfjestuin is om de liefde voor tuinieren over te brengen op kinderen en ze iets te leren over hoe plantjes groeien. Het concept is bedacht door fabrikant Megableu, die drie sprookjesachtige tuiniersets voor kinderen vanaf 4 jaar lanceerde.

Ik vind het zelf erg belangrijk dat mijn kinderen iets leren over de natuur, daarom hebben we zelf ook een groentetuintje aangelegd voor en met de meisjes. Mijn dochters houden erg van binnen spelen en knutselen, het groentetuintje stimuleert ze om naar buiten te gaan. Al is het maar om met een bakje even wat te oogsten van de tomatenplant of de aardbeitjes.

Kikkerprins

Een ander lokkertje dat ze keer op keer naar buiten trekt is ons ‘huisdier’ Plons, de kikker. Elke dag aan het eind van de middag springt hij door de tuin. Razend interessant natuurlijk. De oudste durft er zelf alleen maar naar te kijken, maar daagde wel de jongste uit om hem te aaien. “Lekker zacht is ie!” Kleine daredevil 😉
Plons is zelfs een keer op een warme zomeravond naar binnen geslopen. Dat had ik niet in de gaten. Toen ik alle lampen uitdeed zag ik eens iets geks op de grond liggen, ik verwachte wat speelgoed… Wilde dit oprapen en gaf een gil, want het sprong omhoog! Hahahaha. Da husband kwam kijken en heeft hem naar buiten begeleid. Grappig beestje!

Elfentuin knutselen

Wij ontvingen de Fairy Flowerpot voor een review. Gezien de tere knutsels waarmee we dit elfentuintje hebben gepimpt, staat deze pot binnen op een schoteltje. Sorry prins Plons, elfje Blossom staat dus ook binnen. De Fairy Flowerpot (te koop bij Bol.com) is een leuk, educatief verjaardagscadeautje voor kinderen vanaf een jaar of 4. In de verpakking zitten een plastic bloempot met deurtje, een plastic elfje, een instructieboekje en een zakje met mosterdzaad. De aarde moet je zelf toevoegen en de versierselen ook.
Met z'n drietjes knutselen was erg gezellig!
Met z’n drietjes knutselen was erg gezellig!

Fantasie

Voor we aan de slag konden met deze set, moesten we eerst onze fantasie gebruiken. Samen met mijn dochter speurde ik op Pinterest naar plaatjes van sprookjesachtige elfentuinen. We kwamen de mooiste dingen tegen, met echte steentjes, met beukennootjes, met dennenappels, met schelpen, met ieniemienie meubeltjes en waslijnen, met accessoires van ijzerdraad en natuurlijke materialen. De Fairy Garden is van plastic, begrijpelijk omdat hij voor kinderen is bedoeld maar het geeft wel net een ander sfeerbeeld. Voordeel is dat ze onbeperkt het elfendeurtje open en dicht kunnen doen.

... en toen spatte de lijmfles uit elkaar... (ergste troep is hier al opgeruimd)
… en toen spatte de lijmfles uit elkaar… (ergste troep is hier al opgeruimd)

Materialen zoeken

Nu we hadden gezien hoe zo’n elfentuin eruitziet, moesten we nadenken. Hoe zouden we onze tuin net zo mooi maken? Wat hebben we daarvoor nodig? De peuter bedacht dat ze ergens bij haar bewaarde schatten nog een dennenappel had en een mooie schelp. Daarna gingen we even naar de speeltuin (nou ja, ik ging naar de glasbak en liet de kinderen even in de speeltuin zoeken) om materialen te verzamelen. Stokjes, bloempjes en blaadjes vonden ze. Uiteraard veel te veel voor het kleine bloempotje, maar het gaat er om dat de meisjes erbij betrokken waren.

Samen knutselen

Toen was het knutseltijd! Magisch voor de meisjes, want mama haalde een heleboel spullen van zolder. Mijn scrapbookstash werd aangebroken. Omdat het een klein tuintje is en ik er echt iets moois van wilde maken, werden de taken verdeeld. Mijn dochters mochten ieder een vel papier pimpen tot elfentuin en ik zou de bloempot doen. Uiteraard mochten ze wat van mijn mooie knutselspullen gebruiken.

Het resultaat... nu wachten op de plantjes.
Het resultaat… nu wachten op de plantjes.

Die knutselspullen had ik dus al een paar jaar niet aangeraakt. Dat bleek wel toen ik mijn lijm wilde gebruiken… het plastic had de tand des tijds niet zo goed doorstaan… Ik kneep dus de fles kapot, de bovenkant spatte in allerlei stukjes en een grote klodder sterke lijm viel deels op de tafel en deels op de knutselplacemat… 😯

How to-uitleg

Nadat ik de ergste troep had opgeruimd kon ik verder met mijn project. Met hulp van kleine satéprikkertjes kon ik de lijmklodder deels nog wel gebruiken. Ik heb een stuk plantvormig vilt op de bloempot geplakt, boven het deurtje plakte ik plastic letters “F A I R Y”.

In het huisje kwamen enkele pompoms en een bloempje. De dennenappel kreeg elfenstof over zich heen (hele fijne groene glitters) en roze pompoms als versiering opgeplakt. Van twee lange satéprikkers en een glinterend ijzerdraadje uit de knutselkoffer van de meisjes maakte ik een vlaggenlijn.

Uit mijn scraptijd had ik nog kleine stofmonstertjes (tip: die kun je gratis krijgen bij behangwinkels, kwam dus van een staaltje met allerlei soorten behang en stofjes) liggen. Daaruit knipte ik met een stofschaar driehoekjes (stof eerst dubbelvouwen) die tegen elkaar aangeplakt werden om de ‘waslijn’ heen. Op de ‘palen’ kwamen twee roze pompoms. Met een klemmetje, een stukje lint en een bloempje maakte ik tot slot een schommel voor Blossom.

Blossom met de bloempjes die mijn dochters voor haar huisje vonden.
Blossom met de bloempjes die mijn dochters voor haar huisje vonden.

Conclusie over het elfentuintje

Voor je gaat knutselen moet de aarde er trouwens wel in en de zaadjes geplant! Ik vind het resultaat zelf erg leuk geworden. Na het knutselen was het wachten geblazen op de plantjes. Het mosterdzaad kwam al heel snel op, na 3 dagen.

Gezien de teerheid van de elfenspulletjes was het in ons geval meer een knutselproject voor mama dan voor de meisjes van 4 en 5, die het wel erg leuk vonden om erbij betrokken te zijn én om met het elfje te spelen. Origineel concept in ieder geval, het is weer eens iets anders. Misschien prijzig, maar dan kom je wel aan met een origineel en leerzaam verjaardagscadeau. Wat oudere kinderen zouden prima zonder hulp elfenknutsels zoals mijn vlaggenlijntje en versierde dennenappel kunnen maken.

Blossom is blij met haar elfentuintje.
Blossom is blij met haar elfentuintje.

Drie sprookjesachtige sets

My Fairy Garden is in Nederland en België verkrijgbaar in varianten: de Fairy Garden van € 19,99, de Fairy Flowerpot van € 14,99 en de Lilypad Gardens van € 29,99. Bij alle drie de sets zitten figuurtjes zoals elfjes, kikkers en bloemen. Ook zijn zaadjes bijgesloten, om zelf te planten.
fairygardens
Meer inspiratie voor het creëren van je eigen sprookjestuin vind je op de My Fairy Garden facebookpagina en op het officiële My Fairy Garden blog.

Lees ook:

Wat vinden jullie van ons elfentuintje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat hebben jullie er veel werk van gemaakt!

  Wij zijn naarstig op zoek naar onze Blossom, die heeft zich verstopt en wil er wrsl niets meer mee te maken hebben nu de zaadjes zijn opgekomen en weer verdord

 2. Helga zegt:

  Prachtig! Jammer dat mijn kinderen er te groot voor zijn, of zich te groot voelen, want ik had er wel eentje gewild. 😉

 3. Nathalie zegt:

  Jullie hebben er ook iets leuks van gemaakt! En wat een knutselspullen zeg haha. 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik heb op zolder nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer knutselspullen staan 😉 in mijn scrapbooktijd was ik knutselspul shopverslaafd haha

   1. Nathalie zegt:

    Ik heb hier ook een kast wat uitpuilt haha. Dus ik ga binnenkort eens kijken wat we ermee kunnen knutselen en wat leuk is voor mijn blog hihi.

 4. Fleur zegt:

  Wat is hij leuk geworden. Wij hebben hem ook staan, maar helaas is ons plantje tijdens de vakantie overleden. We zullen deze week ook maar eens de zaadjes planten en leuke aankleding knutselen

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh balen van het plantje, ben erg benieuwd naar het resultaat van jullie knutselinspanningen 🙂

 5. Ik vind ‘m prachtig geworden! En ik vind het ook een leuk concept inderdaad. Fijne activiteit om samen met je kind te doen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, ben er zelf ook erg blij mee hoe hij geworden is 🙂 Staat ook heel gezellig in de woonkamer, zo’n elfenhuisje

 6. Marieke zegt:

  Superleuk zeg!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.