In de kas met kids bij Dr. Green Aloë Vera

Op 3 mei hadden wij een leuk uitstapje in de meivakantie! We gingen namelijk op bezoek bij Dr. Green Aloë Vera in Naaldwijk. Ben je wel eens in een kas geweest? Heb je wel eens gezien hoe planten en bloemen gekweekt worden? Weet je waar jouw voedsel en cosmetica vandaan komen? Nee? Dan is het echt een aanrader om eens bij Dr. Green te gaan kijken!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

dr green kinderexcursie

Deze kwekerij in Naaldwijk wordt gerund door een enthousiast en jong team. Een vast team aangevuld met studenten zorgt hier voor de planten. Zij zijn het enige glastuinbedrijf dat zich volledig richt op de Aloë Vera plant en ze weten er dan ook van alles van. Wij kregen uitleg over de kas en de planten en hebben ontzettend veel geleerd en gezien.

Kinderexcursie door de Aloë Vera kwekerij

Wij volgden de kinderexcursie met 2 volwassenen en 2 kinderen. De kinderexcursie is geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar en we werden opgewacht door Thalita en Nikita. De excursie duurt 1,5 uur en begon met een rondleiding door de kassen. De kinderen kregen eerst een klein stekje in hun handen.

dr green kinderexcursie

Hoe groeien planten?

Er werd verteld waar de stekjes vandaan kwamen, hoe je kruiden vershoudt en wat er nodig is om dit stekje goed te laten groeien tot een grote plant. Allereerst moet het stekje worteltjes gaan maken. Als het stekje wat groter is kan het verpot worden in een groter potje. Hier is ook een machine voor, die de kinderen erg interessant vonden. De grond waarin de stekjes groeien kon bekeken en gevoeld worden en de kinderen hebben verschillende maten planten gezien. Ook de waterinstallatie met de sproeiers en de valletjes waarmee kleine vliegjes gevangen worden, waren erg interessant.

dr green kinderexcursie

Slijm maken en wonden genezen met Aloë Vera

Na de rondleiding door de kas mochten de kinderen slijm maken! In de bladeren van de Aloë Vera plant zit gel wat je voor heel veel dingen kunt gebruiken. Als wondgel voor kleine wondjes, als een voedend gezichtsmasker, als littekencrème, babyzalf, bodygel en voor in je haar.

dr green kinderexcursie

Stap voor stap werd uitgelegd hoe we het slijm uit de bladeren konden halen. Ook smeerden we wat op onze handen en armen. De gel trekt direct in en voedt de huid die daarna heerlijk zacht aanvoelde! De kids vonden het geweldig om zelf slijm te maken. Na het mixen van de gel blijft er een helder slijm over die een week lang houdbaar is en je overal voor kunt gebruiken. 

dr green kinderexcursie

Wij hebben een heerlijke middag gehad in de kas bij Dr Green, de kids hebben veel geleerd en zich prima vermaakt. Het enthousiasme van Nikita en Thalita was aanstekelijk en ze legden alles op een duidelijke manier uit. Voor de kids was erg genoeg te zien, voelen, ruiken, proeven en beleven! Na afloop kregen we nog een stekje en plant mee om thuis te laten groeien en gebruiken.

dr green kinderexcursie

Rondleiding boeken en plant-a-friend

Ook kun je andere interessante rondleidingen bij hen boeken. Op hun website staat genoeg. Dr Green is ook betrokken bij het project Plant a friend – een initiatief om jongeren met elkaar in contact te brengen door middel van een plantje. Ook kun je in de webshop planten en bladeren kopen om zelf de gel eruit te halen.

Lees ook: 

Ben jij wel eens in een kas geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.