Vliegen vangen met Knipper Kikker

Van spellenbedenker Goliath, mochten wij het nieuwe spel Knipper Kikker uitproberen. Hiervoor hadden we minimaal 3 spelers nodig, gelukkig wilden mijn schoonzus en neefje van 5 wel met ons meetesten. De inhoud van de doos had grote aantrekkingskracht op de kinderen. De oudste twee vonden de kikkerbril reuzeleuk, mijn peuter van 3 vond vooral de bakjes en vliegen fijn speelvoer. Hoe gaat dit spel en wat vonden wij ervan?

DSC_0037

Het concept van Knipper Kikker lijkt een beetje op ‘balletje balletje’. Met de knipperende kikkerbril op je hoofd, moet je raden welke tegenspeler de vlieg heeft verstopt onder zijn bakje. Dit grappige spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015. Het spel is geschikt voor drie tot vijf spelers vanaf zes jaar, onze testspelers waren dus aan de jonge kant. Je kunt het beter met kinderen vanaf 6 spelen. De adviesprijs bedraagt 29,99 euro en je hebt er twee batterijen bij nodig, niet inbegrepen bij het spel.

DSC_0041
Terwijl de kikker niets ziet, wisselt de vlieg snel van huisje

Knipper Kikker bestaat uit een knipperende kikkerbril, vier kikkerbekers en tien vliegen. Doel van het grappige en spannende actiespel is met de kikkerbril op te raden onder welke beker de vlieg is verstopt en op die manier zo veel mogelijk vliegen te vangen. Ter voorbereiding moet je de vliegjes in elkaar zetten en overal stickers op doen. In de bril moeten batterijen. Je bent hier dus wel even mee bezig, voor de kids kunnen spelen. Houd daar rekening mee!

DSC_0047

Raden

De regels van het spel zijn simpel, dus na de voorbereidingen is het snel aan de spelertjes uitgelegd. Een speler is de kikker. De andere spelers nemen ieder een beker. De speler tegenover de kikker pakt een vlieg en verstopt die onder zijn beker. Nu zet de kikker de bril, waarvan de oogleden zijn gesloten, op zijn neus en zet hem aan. De ogen gaan dan op willekeurige momenten open en dicht. De kikker moet raden wie de vlieg heeft verstopt. Dat is niet gemakkelijk want als de ogen van de kikker even dichtgaan, geven de tegenspelers de vlieg razendsnel aan elkaar door. Als de kikker het goed raadt, mag hij de vlieg houden en is de volgende speler aan de beurt. Als de laatste vlieg is gevonden, is het spel afgelopen. De speler met de meeste vliegen heeft gewonnen.

DSC_0052

Wat vonden we ervan?

De mama’s vonden dit spelletje niet heel bijzonder, maar de kinderen vonden het erg leuk. Het was ook goed te spelen met ons wat jonge testpanel. Vooral die kikkerbril hè? Die vonden ze het einde! Het grote pluspunt vond ik persoonlijk dat het snel uitgelegd is. Al had ik zelf de regels niet helemaal goed begrepen in eerste instantie en was er gelukkig een tweede mama die het wel goed kon uitleggen. Ter verdediging, had ik dit spel eerder al samen met mijn kleuter gespeeld, maar omdat we met zijn tweetjes waren konden we de regels niet helemaal volgen. Dat was alweer enkele weken eerder. Je shopt hem bijvoorbeeld hier.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.