Mamachallenge #5 kweek groente en fruit

Een van de mamachallenges is het zelf kweken van groenten en fruit. Polderpapa heeft thuis deze taak op zich genomen, eigenlijk doen we dit elk jaar. In het voorjaar halen we waar nodig nieuwe plantjes of zaadjes en die komen in de moestuinborder. 

Dit jaar kreeg hij voor vaderdag ook wat leuke zaadjes om met de meiden te planten. Elke dag kijken ze in de tuin en op het aanrecht hoe alles groeit en natuurlijk of er al iets te oogsten valt! Ze hadden swingende namen en maakten een goede start, maar na een weekendje weg stonden ze er ineens maar treurig bij helaas. Poldermama houdt niet van fruitvliegjes in de keuken, dus de kweekjes verdwenen naar buiten. Wie weet komt er toch nog iets te oogsten… 

Wat het wel heel goed doet, zijn snacktomaatjes, komkommer en aardbeien. Vorig jaar oogsten we ook veel mini paprika’s, dit jaar helaas niet. We plantten dit jaar wel een blauwe bes, maar hebben hier nog niet van geoogst. Aangezien vorig jaar de broccolli en bieten werden opgegeven door de rupsen en de worteltjes wel heel ieniminie bleven, hebben we die nu niet gezaaid. Het is erg leuk om de kinderen op deze manier te leren waar hun eten vandaan komt! Kijk mijn peuter is trots zijn op deze badass komkommer uit eigen tuin 🙂 Wat kweken jullie in de moestuin?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.