Mijn zolder opruimen met opruimcoach Galit van Eigen Huis en Tuin

Heb je de enorme metamorfose van mijn zolder gezien in Eigen Huis en Tuin op RTL4? Ik heb er echt een fijne ruimte bij gekregen, dankzij opruimcoach Galit. Mijn zolder was één grote verzameling van spullen. Heel veel spullen. Met de verhuizing na mijn scheiding is alles daar neergezet in dozen, tassen en opbergbakken waar ik nooit meer in keek. Wat ik ook alweer heb en waar? Een raadsel. Maar dat is nu dus opgelost!

eigen huis en tuin
En zo heb je ineens een cameraploeg in huis.

Op televisie duurt het item misschien een kwartiertje, maar de cameraploeg stond al om 9 uur op de stoep en vertrok pas om 17 uur weer. Het was flink aanpoten, want ik moest zelf natuurlijk meehelpen en vertellen wat ik wilde houden en wat er weg kon. Het was ontzettend leuk om eens mee te maken. Aardige, gezellige mensen die bovendien rekening hielden met het feit dat ik nog steeds niet te vaak een trap op en af kan lopen.

gardena
Inmiddels staan er alweer wat dozen met spullen voor mijn Blogboot opgeborgen, maar na het event is dat weer weg.

 

Opruimen in zones

Galit hielp me om snel door mijn spullen heen te gaan en bedacht direct ook een systeem. Mijn zolder is nu ingedeeld in zones: speelgoed met speelplekje links, op de planken die mijn vader en oom speciaal voor deze televisieopnames hebben gemaakt staan al mijn knutselspullen, memorabilia onderaan in grote plastic bakken, ‘werk’ staat in kratten bij elkaar en daarnaast nog de nuttige spullen zoals het gourmetstel, de schaatsen en de koffers. Mijn kerstspullen (“wat heb je veel!” zeiden ze van de tv-ploeg) stonden al netjes bij elkaar. Er is ook een hoekje met spullen voor eventueel een vrijmarkt of om weg te geven. En een bak vol met grote plastic shoppers. Ook handig als ik iets naar beneden (of boven) moet sjouwen.

Handige tip van Galit: doe je weekendtassen in een koffer!

Handige tip van mijn vader en mijn oom: hang de deur van je huurhuis die je niet gebruikt aan het dak vast met een metalen strip van een stellingkast. Zo hangt deze stevig en staat hij niet in de weg. Bespaart veel ruimte!

rotzooi
Deze rotzooi werd allemaal afgevoerd door de cameraploeg. Superlief!

Tussen het opruimen door gaf ze handige tips en stelde ze vragen:

  • Hoe vaak gebruik je dit?
  • Moet dit bewaard worden?
  • Wil je het aan de kringloop doneren?
  • Kan het weg?
scrapbook bloemetjes
Mijn mooie Got Flowers verzameling staat eindelijk weer mooi uitgestald in het zicht.

Ze waren na de opnames zo lief om een heleboel voor mij naar de kringloop te brengen en naar de vuilstort. In mijn eigen woonplaats schijnt het afvalstation daar iets van 5 euro voor te vragen en dat is toch een flink bedrag… Zelf bracht ik de enorme kartonnen raket naar de kleuterschool. Verder zitten mijn papiercontainers proppie vol. Het ziet er echt veel netter uit nu mijn spullen niet meer in allerhande kartonnen (zilvervisjes aantrekkende) dozen zitten, maar fris in plastic bakken of netjes uitgestald.

Het resultaat na de televisie opnames

Net als ikzelf waren de kinderen en mijn moeder aan het eind van de dag zwaar onder de indruk van het resultaat! Er ligt een kleed waar de kinderen lekker kunnen spelen en waar ik zelf kan zitten om goodiebags voor mijn events in te pakken. Mijn knutselspullen staan netjes gesorteerd. Het lijkt net een winkeltje en daartussen staan al mijn mooie scrapbook projecten als kunstwerkjes uitgestald.

scrapbook spullen netjes opbergen
Het lijkt wel een knutselwinkeltje zo hè? Mijn scrapbook projecten, papierverzameling en andere knutselspullen zijn nu goed vindbaar.

’s Avonds was de vloer alweer bezaaid met Barbie accessoires omdat de meisjes er urenlang hebben gespeeld in een poging de speelgoedfrutsels verder te sorteren en in de juiste bak te doen. Dat heb ik uiteraard vlot weer opgeruimd! Zonde als het nu rommelig is. Wel heel fijn dat we komende winter de zolder als extra speelruimte kunnen benutten. Inmiddels staat ook het LOL poppenhuis op zolder en wil ik de slaapkamer van de kinderen verder leeg maken door ook alle andere LOL en Barbie spulletjes naar zolder te brengen. Ik ben alleen zo druk geweest dat dit maar mondjesmaat gaat. Ondertussen heb ik op zolder wel al weer een grote doos speelgoedjes uitgezocht en bij het oud papier kunnen zetten.

op zolder spelen
De kinderen waren enthousiast en hebben uren op zolder zitten spelen!

Verder was er nog een leuk kratje over, dat ik in de badkamer neer heb gezet. Ook daar oogde het rommelig en nu staan er nog net zoveel wasmiddelen en knijpers maar staan ze in dit kratje. Het ziet er meteen opgeruimd en netjes uit!

met opruimcoach galit van eigen huis en tuin
Dankjewel Galit en Eigen Huis en Tuin!

Ik wil graag de kinderkamer, mijn kantoor en mijn eigen slaapkamer ook netjes opruimen komende winter. Het gaat echter stukje bij beetje want ik heb het zo bizar druk dat ik nergens aan toe kom. En heb ik net de woonkamer weer vrij van dozen? Dan brengt de pakketbezorger weer iets nieuws… dat ook een plekje moet krijgen.

opgeruimde zolder

De andere ruimtes in huis vragen dus wat meer geduld, maar het begin is er. Bovendien heb ik afgelopen weekend mijn achtertuin onkruidvrij gemaakt, met de voegenkrabber en het combi-systeem van Gardena dat ik op de Blogboot aan bloggers mocht presenteren. Ziet er ook in de tuin nu dus een stuk netter uit, ik ben heel enthousiast over deze tuintool! Je kunt echter steeds maar 1 ding tegelijk en ik rol van het ene in het andere na een jaar waarin ik weinig kon. En ik heb nog steeds veel rust nodig en moet doseren, dus het is een uitdaging maar met deze aanzet dankzij Eigen Huis en Tuin ben ik heel gemotiveerd om het door te zetten. Kleine beetjes vooruit is nog steeds een verbetering tenslotte.

poppenhuis
Inmiddels staat ook het poppenhuis op zolder. Deze moet nog even ingericht worden, maar staat nu naast het speelhoekje en schermt de kerstspullen af. Zoals je ziet zijn we nog meer spullen aan het uitzoeken en sorteren.
zolder
En ook hier staan tijdelijk wat extra spullen: mooie tassen van GOT Bag voor de volgende Blogboot en wat andere gekregen spullen voor mijn blog waar ik nog een keer iets leuks mee wil doen. De zitzak – die ik ook voor mijn blog kreeg – is een ideaal plekje om goodiebags te vullen.

Lees ook Zelfs deze mama kan opruimen!

Heb je gekeken dinsdag 21 september naar Eigen Huis en Tuin op RTL4? Je herkent mij aan de rommelige zolder ?.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.