Overtrekken voor de fijne motoriek: Xoomy

Zijn jouw kinderen druk met de fijne motoriek? Mijn jongste dochter nog niet echt, maar goed ze is pas 3. De oudste van 5 is wel heel geduldig en altijd al zeer gefocust geweest. Helemaal in haar straatje is dan ook de Xoomy Pocket die ik als ambassadeur ontving van Ravensburger. Op de doos staat geschikt voor 7+, maar net zo als bij al het speelgoed moet je vooral goed naar je kind kijken. Ik liet het mijn dochter dus direct proberen. De grote vraag, is de Xoomy Pocket geschikt voor een 5-jarige?

Aan de slag met de Xoomy Pocket.
Aan de slag met de Xoomy Pocket.

Ik was wel nieuwsgierig of het haar zou lukken om een plaatje over te trekken, naar mijn weten had ze dit nog niet eerder gedaan. In de doos van de Xoomy Pocket zit het apparaatje met felle lamp, de handleiding, een aantal afgepaste papiertjes en wat doorzichtige sheets waar je de cirkelvormige plaatjes uit kunt drukken. Batterijen zijn niet inbegrepen, er moeten drie stuks in en je hebt een kleine schroevendraaier nodig om het apparaat open te schroeven.

xoomy pocket
Zeer gefocust op dit precieze werkje.

Zelfmaak idee

Volgens mij zijn deze cirkels precies van hetzelfde formaat als de grote cirkelvormige pons die ik tussen mijn scrapspullen heb zitten. Wanneer ze toe is aan andere plaatjes, kunnen we dus met de Epson kleurplaten verkleinen en afdrukken op sheets om ze vervolgens uit te stansen of knippen.

Je doet de lamp aan, stopt een stansje in de projector en legt er een blaadje bovenop. Nu kun je aan de slag met een potlood, pen of fineliner.
Je doet de lamp aan, stopt een stansje in de projector en legt er een blaadje bovenop. Nu kun je aan de slag met een potlood, pen of fineliner.

Is het leuk?

Nadat ik eindelijk de juiste schroevedraaier gevonden had, was de Xoomy Pocket snel gebruiksklaar. Mijn kleuter ging er zeer geconcentreerd mee aan de slag. Ze had er zin in, want overtrekken met een handige felle lamp eronder had ze nog niet eerder gedaan. Iets nieuws is altijd leuk! De lamp in de Xoomy is ontzettend fel. Je kunt het dinosaurusplaatje dus heel scherp zien door het papier heen. Het is wel zaak om het papier op z’n plek te houden terwijl je bezig bent. Na de eerste dino volgde de tweede, en de derde … en de vierde. Kortom, ze was er wel even zoet mee. Tussendoor mocht haar zusje van 3 het even proberen, maar die is er echt nog veel te klein voor. Ze heeft geen geduld en ook nog geen goede pengrip. Voor mijn 5-jarige is dit creatieve speelgoed perfect. Ik vroeg haar “Wat vond je ervan?” “Leuk!” Ze wist niet goed te benoemen waarom, maar dat kan ik wel voor haar invullen. Creatief bezig zijn, een precies werkje en direct een mooi resultaat: een plaatje dat echt op een dinosaurus lijkt, wat ze uit haar hoofd nooit op deze manier had kunnen tekenen.

Het resultaat vind ik zelf al erg knap: 

 Varianten

De Xoomy Pocket van Ravensburger is er in vier varianten: dino’s, crazy animals, Manga (Japanse striptekenkunst) en Ghost (met spoken) en hij kost circa € 15,99 (ook bij Bol.com via mijn affiliatelink). Een leuk en betaalbaar cadeautje dus voor kleine tekenaars, en ook nog eens handig mee te nemen onderweg of op vakantie want hij neemt niet veel plek in. Als ze dit echt vaak blijft doen, zal ik ook eens gaan kijken naar de grotere Xoomy, zodat ze iets langer bezig is per tekening.

Wat vinden jullie van dit speelgoed? En van de tekeningen die mijn 5-jarige dochter ermee maakte?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Eline zegt:

  Leuk! Is ook echt wat voor mijn dochter, denk ik. Ze was al druk bezig met zo’n mandalatekenapparaat. Dit zou ook wel in de smaak vallen! Leuk, en leuk resultaat!

 2. Ik vind het knap getekend! Zelfs al is het overgetrokken. Het lijkt me uitstekend kindervermaak en nog educatief verantwoord ook.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat vond ik dus ook 🙂

 3. Heleen zegt:

  Wat een leuk ding! En zeker heel erg goed gelukt, knap hoor zo’n eerste keer!
  De prijs valt me ook alles mee moet ik zeggen. Nu nog een goede gelegenheid verzinnen om deze aan mijn oudste zoon cadeau te doen ?

  1. Marguerita78 zegt:

   Omdat hij de hele week zijn bord goed heeft leeggegeten? 😉

 4. Nathalie zegt:

  Wat leuk dit zou echt iets voor mijn vijfjarige zoon zijn. Hij loopt wat achter in de motoriek en tekent nog ver onder niveau wat hem frustreert en dat de lol er snel afhaalt. Ik denk dat dit een leuke uitdaging voor hem is om eens te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.