Ken jij het IJsprinsessen boek al?

“Fonkelt de sneeuw en schittert het ijs, ga dan mee op avontuur in mijn ijsprinsessenpaleis!” Vlak voor kerst ontvingen wij het IJsprinsessen boek, een knutselboek vol creatieve ideeën rond het thema prinsessen, blauw/wit en sneeuw! Heb jij (klein)dochters en zoek je inspiratie voor een kinderfeestje, knutsels voor de kinderen in dit thema of ben je gewoon zelf heel creatief? In het IJsprinsessenboek staan 35 knutselprojecten. Wat kun je verwachten?

Allereerst kapselinspiratie! Inclusief de tutorials, dus je kunt nu eens even rustig op je gemak zien hoe je zo’n kapsel maakt. Ik ben zelf niet zo van de instructiefilmpjes, omdat ik direct weer vergeet wat ik nu gezien heb. De foto’s met uitleg in dit boek vind ik dan ook fijn. Je legt het boek open en probeert het kapsel na te maken. Met kerst probeerde ik twee kapsels uit. Het kapsel van mijn kleuter lukte heel aardig!

prinsessenkapsel

Bij mijn peuter ging het iets minder, omdat haar haren eigenlijk nog te kort waren voor het kapsel dat we samen hadden uitgekozen. Maar daar kwam ik pas tijdens het vlechten achter :-). Erg leuk om te doen zo, ik heb weer wat nieuwe technieken geleerd. Maar inspiratie voor mooie haarcreaties is niet het enige waar dit boek inspiratie voor biedt.

>> Ook leuk om deze kapsels te maken voor een prinsessenfeestje

Het boek start met de geschienis van verschillende ijsvorstinnen en daarna volgt het verhaal van een meisje dat haar eigen Elsa kostuum heeft gemaakt. Dan komen de feestideeën. Mijn kleuter wil ook graag een prinsessenpartijtje, maar niet in Frozen thema. De ideeën kun je ook in een andere kleur uitvoeren, zo sprak de foto met voor elk bezoekend prinsesje een kleine tutu mij erg aan. Leuk om zo direct in de juiste prinsessensfeer te komen! Er staan ook ideetjes bij om de Sweet Table (de tafel waar al het lekkers op staat) aan te kleden. (Ik liet zelf al zien wat ik voor de 3e verjaardag van mijn jongste deed in Peppa thema.) Inclusief voorbeelden van prachtige Frozen taarten. Zelf pik ik voor de aankomende kinderverjaardag het Frozen traktatie idee van MammieMammie, maar dan in roze.

Knutselen voor grownups

Natuurlijk staan er ook bijzondere DIY tips in dit knutselboek. Met wat inspiratie van spullen die je bij budgetwinkels kunt halen en waar pmee je bijvoorbeeld… Zelf prinsessenhandschoenen versierd, sneuwballen pompoms maakt, bijzondere kroontjes en toverstafjes en zelfs prinsessencapes! Let op, dit zijn wel echt knutsels voor volwassenen om te maken. Oh, en laat ik de how-to van de tulen tutu niet vergeten, met tule van blauw, paars en roze ziet die er heel sprookjesachtig uit. Note to self: tule aanschaffen! Een echte winterprinses kan trouwen ook niet zonder mofje, en hoe je die zelf van nepbont maakt met de naaimachine lees je in dit boek.

Kortom een boek voor mama’s (of oma’s) die hun kleine meisjes willen verrassen met een feestje of verkleedkleren in Frozen stijl. Je shopt dit boek bijvoorbeeld bij Bol.com voor 9,99 euro.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ilse van Kreanimo zegt:

    Oh wauw, wat past deze uit de ‘oude doos’ mooi in het Crea-Cross thema, zeg!

    Fijn dat je kwam linken!

  2. Volgmama zegt:

    Een echt meidenboek. Geweldig!

  3. Het lijkt me een leuk boek om te bekijken en dingen uit te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.