Knutselproject: Frozen verfbeeldjes

Ik schreef onlangs al dat wij leuke Frozen knutselprojecten in het winkelmandje stopten bij Trekpleister. Op dringend verzoek van de kleuter. Ze kon maar moeilijk geduld uitoefenen en haar zusje evenmin. Al vrij snel werden de beeldjes van 3,99 euro per stuk geverfd. Een leuke binnenactiviteit met slecht weer voor de #mamachallenge.

IMG_3281
De doos bevatte het beeldje van prinses Anna, een kwastje en een rijtje kleine verfdoosjes. Je hebt dus direct alles bij de hand. Knutselzeil op tafel, verfschorten aan, keukenrol met daarop een kop water en de dames konden aan de slag. Voor de zekerheid, nou ja eigenlijk zodat ik het kleed niet teveel zou hoeven afnemen, legde ik onder het beeldje ook een vel A3 papier.

De dames gingen geconcentreerd aan de slag en waren een kwartiertje bezig. De kleuter vermaakte zich al snel 5 minuten langer dan de peuter. Hierop voorbereid haalde ik ook vast de vingerverf uit de kast en wat verfkleurplaten van Dikkie Dik. Zo konden ze nog even door nadat het beeldje klaar was.


Voor deze creatieve bezigheid waren ze namelijk al aan het kleien geweest. Als mama blijf je vervolgens bezig om dingen op te ruimen, schoon te maken en weer nieuwe dingen te pakken. Het verven hielden ze langer vol dan de 5 minuten die het kleien had geduurd. Mede dankzij Poldermama’s vooruitziende blik. Kon ik toch mooi even de keuken opruimen, want al met al waren ze zeker een half uur zoet. Ik voelde mij een goede mama die de creativiteit weer heeft gestimuleerd… En liet lekker de zooi staan tot alles was opgedroogd 🙂

De knutselschorten zitten inmiddels alweer aardig onder. Hoe vaak vervangen jullie die? Ze hebben deze vorig jaar van Sinterklaas gekregen, maar ik denk dat Sinterklaas ook dit jaar de Action weer even aandoet voor nieuwe schorten…

Mamachallenge

Wat deden de andere blogmama’s voor de mamachallenge? Marjon ging naar Kasteelpark Born. Autofan Lein bezocht het Louwman Museum. Josan betaalde veel entree voor het Dolfinarium en ook Kelly baalde van de hoge entree bij Plopsa Indoor. En die laatste overweeg ik toch weer te bezoeken met dit ontzettende rotweer… Oh en kijk ook eens wat een schattige knuffel Priscilla maakte!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.