5 jaar lifestyleblogger…

Gefeliciteerd met uw jubileum op WordPress, stond daar. Vijf jaar met deze blog actief alweer. Best een gek idee. Begonnen voor de hobby en nu lijkt het mijn complete levensinvulling te zijn. Ik, die overal redelijk snel op uitgekeken is, doe dit alweer 5 jaar!

5 jaar jubileum
Afbeelding: Shutterstock

Want teksten schrijven en verhalen vertellen vind ik ontzettend leuk om te doen. Helemaal in combinatie met zelf je onderwerpen verzinnen, je eigen fotografieskills verbeteren, nieuwe dingen leren en bijzondere dingen meemaken. Wat heeft het mij gebracht?

Nou… constante twijfel of je wel ‘leuk genoeg’ bent, bitchfights met andere bloggers, tijdsinvesteringen in zaken die achteraf gezien die tijd niet waard waren, angst voor slechte kijkcijfers, continu de drang om je statistieken te bekijken, met je neus op bepaalde feiten worden gedrukt, verkeerde beslissingen, nooit meer echt een vrije dag hebben… Klinkt niet heel leuk hè?

Gelukkig overheersen de positieve kanten! Ik kan mij door dit werk financieel redden als single mom. Ben ontzettend flexibel en kan mijn werk om de kinderen heen plannen, waardoor ik alle bijzonderheden zoals doktersbezoeken zelf kan oppakken. De levenspuzzel is makkelijker te leggen. Als de controlfreak die ik ben, heb ik mijn hele bedrijf in eigen handen. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle successen (en alles wat geen succes is, maar daar heb ik het even niet over).

Door dit blog heb ik veel bijzondere dingen meegemaakt. Er komen zoveel kansen op mijn pad en de stroom aan bijzonderheden lijkt oneindig. Het fijnste vond ik zelf als ik die dingen kon delen met mijn familie of vrienden of juist via een winactie met mijn lezers.

Afgelopen jaar was qua reisjes wel een hoogtepunt hoor. Ik ben nog niet eerder zo vaak weggeweest… Zelfs 2 keer met het vliegtuig voor mijn blog! Dat blijft toch heel bijzonder, vooral omdat ik veruit de meeste trips samen met mijn kinderen heb kunnen doen. Alleen reizen is niet mijn ding, dus dit waren echt fijne ‘cadeautjes‘ of ‘workperks‘. 

Ik kom vanuit schaarste op alle fronten en mijn blog heeft me geholpen om mezelf overvloedig te voelen. Wat een rijkdom als je de vrijheid hebt om leuke dingen met je kinderen te doen, als je minder op het geld hoeft te letten en als je denkt dat je wel weet welke mogelijkheden er voor je in het verschiet lagen er toch altijd weer iets nieuws lijkt te zijn waar je nooit eerder aan had gedacht. Als je mensen ontmoet die een zelfde passie delen. Als je elkaar verder kunt helpen. Dat stimuleert!

En het zorgt bij mij voor dankbaarheid.

Ik weet waar ik 5 jaar geleden stond in mijn leven en ik weet nog goed hoe dat voelde. It wasn’t pretty.

Nu heb ik geen eigen huis (ik huur), ben ik niet getrouwd, voel ik me verre van succesvol en trekt mijn blog geen volle zalen. Maar het is okee. Ik kan mijn tomeloze ambitie nu loslaten. Het gaat goed.

Ik voel me rijk, ik geniet van lieve mensen om me heen in het bijzonder mijn prachtige dochters, ik heb niet meer de geldzorgen van toen, ik heb eindelijk die sexy auto (ja, stond heel hoog op mijn lijstje), ik voel me mooi, ik heb het idee dat ik meer in balans ben en persoonlijke groei heb doorgemaakt, ik zie kansen en ben in de gelegenheid om ze met beide handen te pakken, ik doe wat ik leuk vind, ik barst nog steeds van het enthousiasme om er ook dit jaar weer iets moois van te maken!

Ik wil alleen mijn lat niet meer te hoog leggen. Ik wil lekker spelen, genieten, mijn nieuwsgierigheid bevredigen en levensgeluk met anderen kunnen delen. Ik wil zijn wie ik al ben, maar dan met een tikkeltje meer tevredenheid.

Want ook al ben ik niet de hipste, origineelste, grappigste of grootste blogger, ik ben mezelf dus anders dan de rest en ik doe er toe. Niet voor anderen misschien, maar wel voor mijzelf en mijn dochtertjes. Die ik nu even ga knuffelen.

Dankjewel voor het lezen, ik hoop ook in 2020 inspiratie jouw kant op te schieten in welke vorm dan ook. Besef jezelf vooral dat ook jij er toe doet, zelfs al voelt dat soms even niet zo.

Free hug als je ‘m kunt gebruiken,

Liefs,
Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Gefeliciteerd met je 5 jarige blog! Ik lees er met plezier en dat blijf ik doen.
  En jij vooral doen waar jij je goed bij voelt op de blog, doorgaan ??

 2. Gera zegt:

  Wauw! Gefeliciteerd! Op naar de volgende 5 jaar!

 3. Liesbeth zegt:

  Hoppa! eerste jubileum! Van harte!

 4. Esmee zegt:

  5 jaar alweer! Way to go girl! Gefeliciteerd

  1. Marguerita zegt:

   Thanks wat gaat het eigenlijk snel he?

 5. Kelly Aarts zegt:

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Op naar dr volgende 5 jaar ?
  Mooi zo om je overpeinzingen te lezen! Ik blijf je volgen ?

  1. Marguerita zegt:

   Fijn om te horen, dankjewel <3

 6. Proficiat met je jubileum! 🙂

 7. Doortje zegt:

  Gefeliciteerd! Toch een behoorlijke mijlpaal hoor als ik lees wat het je allemaal heeft gebracht!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Doortje! Ja ik meet mezelf eigenlijk teveel aan anderen he? Beter om aan mezelf te meten want dan heeft het me inderdaad behoorlijk veel gebracht.

 8. Marian B zegt:

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Gewoon lekker doorgaan zou ik zeggen!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel, fijn om je reactie te lezen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.