Verslag: Proefparade, Food of 2017

Zondag bezocht ik samen met Fleur van Mama’s Liefste de Proefparade, Food of 2017. Wederom een event van Mr. Goodiebag waar ik onlangs nog de Beauty Proefparade van bezocht. Op dit Food event was ik nog niet eerder geweest, dus ik was ontzettend benieuwd wat er hier te proeven en beleven zou zijn. Ik wilde eerst met de auto gaan, maar gezien de ontvangst met een Gin-Tonic besloot ik last minute toch te kiezen voor de trein… voel je hem al?

Tja… de trein he? Dat gaat allemaal niet meer zoals ‘vroeger’. Door die ov-chip hatzeflats kosten alle kaartjes een euro meer. Maar ik bleek helemaal geen kaartje te kunnen kopen. Automaat buiten gebruik. Geïnformeerd bij de NS-bussen naar wat nu, die verwezen me naar de paal op het perron, en de paal op het perron verwees mij naar de conducteur die ik niet kon vinden. Wachten op het fluitsignaal dan maar en toen rennen naar de andere kant van de trein, waar de conducteur zich bevond. Het was een bekend probleem, maar als ik Fleur zou bellen en zij voor mij een kaartje zou kopen was het opgelost. Lieve Fleur deed haar best, maar ook daar waren de automaten buiten gebruik… Gelukkig had ze een reserve ov-kaart bij zich en heb ik op de terugweg vanaf Rotterdam wel zelf een kaartje kunnen kopen.

Roots in het Hilton

Bij aankomst in het Hilton wist ik echter weer waarom ik zou graag met de trein wilde. Nu kon ik eindelijk de Gin-Tonic proeven! Jummie! We werden ontvangen door de dame waarmee Fleur contact heeft gehad om onze bloggerborrel in Roots te regelen. Extra leuk om haar even in het echt te zien en nogmaals te bedanken voor de hartelijke ontvangst én om te horen dat ze al onze blogs en vlogs gezien had 😀 .

Tip: wil jij ook een leuke borrel in Roots Rotterdam winnen? Maak met maximaal 4 personen/collega’s een selfie en post die op Facebook of Instagram met de hashtag #beGINatROOTS

Na het maken van de eerste foto’s kon het speeddaten met de foodmerken beginnen!

Professor Grunschnabel

Naast de entree spotten wij ijsjes! Jummie! Het merk Professor Grunschnabel kenden we allebei nog niet. Ter plekke werd een frambozenijsje in magnum-formaat voor ons in chocolade gedipt en van een topping voorzien: nootjes en caramel. Zelf konden we het afmaken met een eetbaar bloemetje. Heerlijk dit ijsje en ondertussen hoorden we meer over dit bijzondere merk, dat je bij Albert Heijn kunt kopen. Dit ijs is vrij van lactose, gluten en soja en bovendien veganistisch bereid.

Het is dan ook echt grote mensen ijs, al zijn er ook kindvriendelijke smaken verkrijgbaar. De smaak die wij hadden is waarschijnlijk de Framboise Extase, gemaakt van 24-karaats frambozen zoals de dat noemen met verse sinaasappel, citroen en limoen. Later op de middag proefde ik nog een mini-ijsje in de smaak Café el Khalib, gemaakt van bitterzoete Arabica koffie met kardemom en bourbonvanille. De namen van de smaken klinken heel exotisch (zo is er ook een Matcha variant).

Aangezien mijn man nogal sterk reageert op lactose, ga ik zeker nog een paar smaken inslaan om thuis te proberen. Dit ijs is bovendien vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen. Jummie goodness in een potje dus, aanrader!

Via Roots naar de Hilton keuken

Via café Roots dat in/naast het Hilton ligt, mochten we in de keuken van het hotel kijken. Ontzettend leuk gedaan, want die ruimte was afgezet met een hekje. We liepen binnen en overal lag hooi en er liepen schattige kippetjes en een haantje rond! Zo schattig! Hier kregen we uitleg van één van de chefs over het drogen van Ribeye en hoe ze dat bij het Hilton doen. Door de special droogtechnieken in combinatie met de bereiding in een bananenblad dat met hooi er omheen in klei wordt gebakken, wordt de smaak nog intenser. Bovendien blijft het vlees heel sappig terwijl er toch geen bloed uit druipt tijdens het snijden. De chef deed er nog even wat zout en peper op en toen mochten we proeven: HEERLIJK!

Speciaalbier H41 van Heineken

Tijd voor een drankje en die mochten we zelf tappen bij de stand van Heineken. Die presenteerde hier haar Wild Lager H41, een speciaal bier dat niet in de winkel verkrijgbaar is alleen bij speciale horeca zaken kun je het van de tap of uit de fles bestellen. Dit limited edition biertje combineert de frisheid van een pilsje met de volle smaak van een blond speciaalbier. Erg lekker, lekkerder dan een gewoon biertje van Heineken vind ik zelf. Dit is wel iets om zomers op een terrasje of bij de barbecue te drinken. Niet te zwaar en een beetje romig ook. Maar dat kan ook veroorzaakt zijn door de enorme schuimkraag die ik produceerde, haha, zelf biertjes tappen is toch wel 20 jaar geleden voor mij. Hier konden we bovendien glazen en bierflesjes laten graveren. Een mooi cadeau voor mijn papa, die erg van speciaalbieren houdt en binnenkort met pensioen gaat!

Smaaktesten bij Only Organic

Onze volgende speeddate vroeg ons kritisch te zijn. We pakten er een enquete formulier bij en beoordeelden de nieuwe organic bonensalademixen van Only Organic op smaak, textuur en uiterlijk. Daarna stonden er bovendien nog 3 nieuwe smaken Hummus op onze smaakpapillen te wachten. Deze liggen nog niet in de winkel, maar ooooh zalig! Vooral de chili variant is verrukkelijk. Voor ons bloggerweekend (met de Mamabloggers West uit de appgroep) eind maart kregen we de drie smaken hummus (Original, Herbs en Chili) mee om een proeverij te organiseren. Zin in 😀 .

Wagging Finger Gin

‘Reclaiming our Dutch Heritage’ is de slogan van Wagging Finger Gin. Deze jeneverstokerij sprak met veel passie over het verwerken van jeneverbessen tot gin, dat gin de Nederlandse ‘champagne’ is en waarom het een mooi stukje erfgoed is. Met de eerdere Gin-Tonics voelden we ons al helemaal hip, maar nu was het tijd om de twee soorten puur te proeven. Ik vind het in een gin-tonic toch lekkerder, dus met het proefflesje dat we meekregen ga ik zeker zelf aan de slag. Schijfje sinaasappel er in en mmm…

Ferment Company

The Ferment Company heeft biologische ferment starters om zelf gefermenteerde drankjes mee te maken. Een traditie uit zowel de Kaukasus als van de Amerikaanse Indianen. Het drankje dat ontstaat na het mixen met bijvoorbeeld water, kokosmelk of yoghurt noemen ze Kefir. Vanwege de vele verschillende bacterieculturen in dit drankje schijnt het ontzettend goed te zijn voor je gezondheid, met name je darmen. Niet echt mijn ding, maar ik heb wel een slokje waterkefir geproefd en het was niet vies.

Verstegen kruidenmixen zonder zout

De kruidenmixen van Verstegen ken ik wel, een heel fijn merk dat echt smaak aan je vleesgerechten toevoegt. Nieuw zijn de Pure Specerijen, zakjes kruidenmix zonder toegevoegd zout. Wie graag zijn zout inname wil verminderen, moet ze zeker bekijken want op de verpakking van iedere mix staat een lekker recept. Ik proefde hier de kip met mango wrapjes en een specerijen watertje: lekker! Er werd nog verder uitleg gegeven over de bereiding, maar daar stond een erg lange rij.

Foodstyling bij TerraSana

Creativiteit was vereist bij onze date met TerraSana. Hier stonden allerlei leuke bakjes klaar die je kon vullen langs het buffet met verrukkelijke producten van dit merk. De opdracht was om een zo mooi mogelijk bord te stylen en daar mocht je aan het eind een polaroidfoto van maken. Heel grappig om te doen, maar ik ben daar helemaal niet handig in. Ik keek dus vooral wat ik graag wilde proeven 😉  onze taak na het fotomoment. Het was wat lastig inschenken, maar de koude bietensoep is echt ontzettend lekker! Ook heb ik de glutenvrije pasta en de piadina wrapjes geproefd. Love the food! TerraSana staat voor ‘positive eating’ en deze biologische Mediterrane productlijn is helemaal nieuw. Ondanks mijn gebrek aan stylingskills zag mijn foto er gaaf uit, dankzij de mini foodfotostudio die het merk had ingericht.

Rijstvel rollen bij Yakso

De laatste date die wij hadden op deze Proefparade was met het Nederlandse merk Yakso dat Oosterse producten levert. We namen plaats aan tafel en leerden een rijsthoedje vouwen, een teken dat je een eregast bent wanneer je deze op tafel vindt. De rijstvellen hadden in water geweekt en er was van alles beschikbaar om ze mee te vullen. Beetje kruiden, beetje sla, beetje koriander, beetje buikspek, beetje avocado… De roltechniek werd uitgelegd en daarna konden we hem dippen in de verschillende Yakso sausjes. Een leuke afsluiter van de dag!

In de trein genoten we na. Onderweg kreeg ik nog een appje van mijn lief, hoe laat ik er zou zijn. Bij thuiskomst wachtte er een heerlijke groene curry gemaakt van verse ingrediënten op me <3 Nee, mijn smaakpapillen hadden zondag niets te klagen: #ivehadamrexperience

Ik hoop dat ik met dit verslag wat nieuwe merken aan je heb kunnen voorstellen. Zit er iets tussen dat je wilt proberen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Leuke foto’s heb je gemaakt! Ziet er uit als een leuk event.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel! Was ook echt een leuk event, er was van alles te beleven 🙂

 2. Fleur zegt:

  Wat een leuk verslag van de Proefparade. Het was allemaal erg lekker en gezellig. Dank je wel dat ik met je mee mocht

  1. Marguerita78 zegt:

   Vond het heel gezellig dat je met me mee wilde! Wie kun je ook beter meenemen naar een food event dan een diëtiste?

 3. Susan zegt:

  Oh wat leuk! Ziet er echt super gezellig (en lekker!) uit.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, ja super om alles zo te kunnen proeven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.