Vader-dochter uitje: voorjaarsbierproeverij bij Only for Men

Wat is het lekkerste voorjaarsbier? Die vraag stond centraal bij de bierproeverij van Only for Men die ik samen met mijn vader bezocht. Zo af en toe een biertje is best lekker. Dat vindt mijn vader ook, dus waar ik normaal gesproken mijn moeder of vriendinnen vraag of ze mee willen naar een uitstapje voor mijn blog was het nu voor het eerst zijn beurt. In de auto naar Doesburg hadden we het daar nog over. Wanneer zijn wij eigenlijk voor het laatst samen op stap geweest?

bierproeverij only for men
Hier gebeurde het: bierproeven in een klerenwinkel!

De conclusie is dat we één keer eerder samen zijn gaan winkelen, heeeeeeel lang geleden. Eigenlijk doen wij dat dus nooit, vader-dochter uitjes. Doen jullie dat wel met je vader? Met mijn moeder spreek ik wel heel vaak af… *oeps!* Maar goed, de rit naar Doesburg was best lang en inclusief een beetje file dus we konden uitgebreid bijpraten over zijn naderende pensioen, mijn blog en natuurlijk over bier!

Lees ook: Wijntoerisme: op de wijngaard bij Wild Pig Wines

Weleens in een Mensperience Store geweest?

Uiteindelijk kwamen we bij de Mensperience Store van Only for Men aan. Ik wist vooraf niet zo goed wat ik me hierbij moest voorstellen, maar voor mijn mannelijke lezers: het is toch echt wel een dingetje voor je bucketlist hoor, zo’n winkel. We konden er gratis parkeren op het ruime eigen parkeerterrein en de winkel zelf is immens groot. Op de begane grond heb ik overal even foto’s geschoten, maar er is ook nog een verdieping met nóg meer kleding en mannengoodies.

En wat een manstuff!

  • Mooie kleding gesorteerd per merk
  • Interessante boeken voor mannen (zoals een bierboek)
  • Beauty producten speciaal voor de man
  • Een instore kapper die ook echt aan het werk was toen wij er waren!
  • Relaxte leren banken om lekker op te hangen, terwijl de verkoopsters voor jou de juiste items bij elkaar sprokkelen (op zaterdag schijnen er zo’n 25 medewerkers rond te lopen omdat ze er van uit gaan dat elke man graag geholpen wil worden en geen zin heeft om zelf te zoeken)
  • Een dartboard
  • Een instore naaiatelier waar kleding op maat wordt aangepast
  • Schoenen, heel veel schoenen
  • Horloges van de duurste merken
  • En het hoogtepunt: de winkel heeft een drankvergunning voor het instore café

Wij keken onze ogen uit. Er was zoveel te zien. Geen wonder dat je als man geholpen moet worden in deze winkel, ze hebben echt VEEL!

Lees ook: Hét merk voor de gespierde man: PME Legend

Biercursus

We mochten plaatsnemen in het café voor een biercursus van biersommelier Thomas Wijns. Hij vertelde over het ontstaan van bier, dat er vroeger veel minder alcohol in zat en dat iedereen het dronk omdat het veel gezonder was dan water destijds. Waar het vandaan kwam, de ingrediënten, de verschillende soorten en hun ontstaan en brouwwijze… Ook de biertrends kwamen aan de orde en daarvoor bezoekt hij heel graag mijn woonplaats Bodegraven. Het jaarlijkse bierfestival van Brouwerij de Molen is namelijk dé hotspot als je wilt weten wat er hip gaat zijn in bierland.

Lees ook: Bier for lovers: samen bier proeven

Daarna kregen we iets te eten aangeboden. Helaas was het een vrij lichte maaltijd. Biervoedsel zoals bitterballen of bockworst had een betere bodem gelegd voor mij als Bob. Een tip voor de volgende keer. Ook al nam ik overal slechts een paar kleine slokjes van omdat ik nog moest rijden, ik voelde het al snel zitten. En om bier goed te kunnen proeven, moet je het doorslikken. Dit proef je namelijk vooral achterop je tong, waar de bittere smaakpapillen zich bevinden. Gelukkig was Only for Men begripvol en hadden ze voor mij een zakje chips paraat. Bovendien kregen we nog een flesje mee naar huis om de bijdrage voor het Only for Men bierboek te kunnen schrijven. Zo kon ik alsnog op mijn gemak proeven.

Lees ook: Wijn die ik lekker vind

Bierproeverij

Voor de proeverij schoven allerlei vaste klanten van de winkel aan. Ze hadden dit leuk gedaan met een professioneel beoordelingsformulier waar je zaken als geur, alcoholpercentage, soort, schuim en smaak kon beoordelen. Per bier kregen we een toelichting op de brouwer en het soort bier. Ook werd er hop en verschillende soorten mout doorgegeven om te ruiken en bekijken. We konden het proefglaasje vullen en in totaal waren er 6 verschillende biertjes om te beoordelen. Zelf hebben we met een groep kennissen al een paar keer een bokbierproeverij gedaan, maar dan moesten we raden welk biertje we proefden. Deze vorm met juist extra uitleg over het bier was ook erg leuk.

Het bier zelf was allemaal erg lekker. We proefden Warsteiner Premium Pilsener, Köning Ludwig Weissbier, De Natte van Brouwerij ‘t IJ , Duvel Tripel Hop Citra, The Calling IPA en mijn persoonlijke favoriet voor de lente Warsteiner Radler. Na afloop was er een bierquiz en de winnaar ging naar huis met een cadeaubon van 200 euro van Only for Men.

Lees ook: Zo organiseer jij thuis zelf een leuke wijnproeverij met Wild Pig Wines

bierproeverij only for men

Nieuwsgierig naar het bierboek van Only for Men en mijn bijdrage? Ze hebben helaas na enkele jaren offline gehaald.

Meer lezen over bier?

Heb jij weleens meegedaan aan een bierproeverij? En was dit bij een bedrijf of gewoon in eigen beheer thuis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.