Bier for lovers: samen bier proeven

Bier en romantiek, gaat dat samen? Ja natuurlijk! Samen bier proeven is een originele valentijnsdate die je prima kunt organiseren vanuit je eigen woonkamer. De Valentijnsberichten stromen mijn mailbox weer in en deze vond ik het vermelden wel waard. Overigens ben ik zelf ooit met mijn vader voorjaarsbier gaan proeven als vader-dochter uitje (voor mijn blog) en ontdekte ik de zwangerschap van mijn jongste de dag naar een bokbierproeverij (die niet goed viel).

bier for lovers

In de online hopshop van Scheldebrouwerij vind je speciale bierboxen voor iedere dorst. Jij kent jouw Valentijn het best, dus zoek iets passends uit. Kies voor een boxje blond of donker, een zonnige box of een hoppige. Of ga all the way en verwen hem of haar met een proeverij langs de hele linie.

Tip: sla de Oesterstout (8,5%) in ieder geval niet over, een stout met heerlijke tonen van fruit en karamel. Dit bijzondere biertje vormt namelijk de perfecte combi met kazen, pure chocolade en uiteraard oesters. In vrijwel ieder pakket zit een glas, een opener en extra info. Dit wordt punten scoren!

Maakt het af met een boek vol bierweetjes en leuke andere kleine biergerelateerde cadeautjes.

Fietstocht met picknick en bier in de Vallée du Loir

De proeverij kun je thuis doen met je Valentijn, maar ik ontving ook een tip om dit te combineren met een fietstocht met picknick voor de sportievere lezer. De tip gaat om de rustige Franse Vallée du Loir, een ideale regio voor fietsers. Nu even niet haalbaar, maar wellicht romantisch om als zomervakantie cadeau te doen?

De in totaal 320 km lange fietsroute Vallée du Loir à vélo wordt gezien als één van de mooiste fietsroutes van Europa! Bij ambachtelijke winkels langs deze route kun je een picknick bestellen van verse, lokale producten in een biologisch afbreekbare en recycleerbare verpakking. Naast wijn heeft de Vallée du Loir ook zijn eigen, duurzaam geproduceerd bier ‘éo’ uit La Flèche. Hiermee is je picknick compleet!

High Bier of rondleiding bierbrouwerij

Je kunt van de proeverij thuis ook een High Bier maken. Of een voucher geven voor een rondleiding in een bierbrouwerij inclusief High Bier. Mijn favo go-to place is het wereldberoemde Brouwcafé De Molen in Bodegraven voor rondleidingen, maar in mijn mailbox zat een bericht van de High Bier inclusief zeehondentocht (romantisch én origineel!) via de Texelse Bierbrouwerij Oudeschild. Of je regelt het thuis met diverse speciaalbiertjes en een borrelbox van de lokale horeca.

Houd je van je vriendengroep of medewerkers? Dan organiseer je als echte quizmaster een digitale bierpubquiz met allemaal dezelfde biertjes ter vermaak in een online meeting. Leuke weetjes en biersommelier kennis genoeg te vinden op internet. Extra leuk om info te zoeken over de biertjes die jullie gaan proeven en daar vragen over te maken. 

Beery nice Valentine gewenst!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.