Geef je gezondheid een boost met een detoxkuur

Gezonder proberen te leven is altijd een uitstekend streven. Wellicht de belangrijkste stap is het terugdringen van het aantal toxische deeltjes in het lichaam. In de hedendaagse maatschappij krijgen we namelijk veel meer schadelijke stoffen binnen dan voorheen gebruikelijk was. Voor een groot deel vindt dat onbewust en onopgemerkt plaats. Gelukkig is er wel iets aan te doen. Tijdens een detoxkuur eet jij een paar dagen supergezond zodat je lichaam weer helemaal herstelt.

Foto: Shutterstock

Waarom zitten er zoveel toxische deeltjes in ons lichaam?

Je denkt misschien: ik eet gezond en daarom heb ik geen detoxkuur nodig. Op zich een logische gedachte. Want het scheelt een hoop wanneer je niet rookt, weinig alcohol drinkt en aandacht besteedt aan een verantwoorde voeding. Desondanks krijg je veel meer schadelijke stoffen binnen dan je verwacht. Dat doe je bijvoorbeeld gewoon door adem te halen. De lucht om ons heen is namelijk vervuild door uitstoot van fabrieken, verkeer en de landbouwindustrie. Dus zelfs wanneer je nog zo goed je best doet is het binnenkrijgen van toxiciteit niet te voorkomen.

Lees ook: Fit Tea Detox thee in Paasstemming

Extra aandacht besteden aan je voeding

Een te veel aan suiker en overmatige hoeveelheden vet zijn hoofdoorzaken van overgewicht en een slechte gezondheid. Maar gezonde voeding houdt veel meer in dan letten op het aantal calorieën dat je dagelijks inneemt. Zaken zoals bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn tenslotte ook erg schadelijk. Hier is jammer genoeg veel minder aandacht voor. Let goed op de etiketten op voedingsmiddelen. Een grote hoeveelheid E-nummers betekent namelijk dat er veel toxische deeltjes in de etenswaren zitten.

Lees ook: Detox met een Tastea thee beker, hoe bevalt het?

Een overschot aan toxische stoffen in je lichaam

Normaal gesproken verwijdert je lichaam onwenselijke deeltjes. Onder andere je lever en je nieren spelen hier een belangrijke rol in. Maar bij grote hoeveelheden is de capaciteit eenvoudigweg niet meer toereikend. Er ontstaat een opstapeling van toxiciteit. Je lost dit op door mee te doen aan een detoxkuur.

Lees ook: Betere weerstand met een ontzuurd lichaam?

Een detoxkuur op basis van gezonde sappen

Het drinken van speciale sappen van groente en fruit zijn een uitstekende manier om te detoxen. Je beperkt de inname van toxische stoffen tot het minimum. Daarnaast zitten de sappen vol met speciale ingrediënten die je lichaam ondersteunen om het overschot aan schadelijke deeltjes af te breken. Je voelt je energieker, verliest lichaamsgewicht en profiteert op de lange termijn van een kuur van een paar dagen. Kijk hier voor de beste detox kuur.

Wat voor detox manieren gebruik jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mariëlle zegt:

    Wist ik maar wat zou kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.