Betere weerstand met een ontzuurd lichaam?

In de winter krijg je makkelijk een griepje te pakken. Normaal geen ramp, maar nu met het corona virus is het toch een stuk vervelender. Ik doe er dan ook alles aan om zo fit mogelijk te blijven. Ik sport veel, eet gezond, en ik slik extra vitaminen en supplementen. Toen ik hoorde dat het ontzuren van je lichaam ook kan helpen om extra weerstand op te bouwen, wilde ik dat graag proberen! Ik ging aan de slag met ontzuring thee een een ontzuringsbad van Alka.

Gastblog door: Esther Weemers

verzuring in je lijf
Foto: PR

Verzuring van je lijf?

Ons lichaam verzuurt over de jaren. Dit heeft verschillende oorzaken: voedingstoffen als vlees, granen en kaas, stress, overmatig sporten, alcohol en het gebruik van medicijnen kan hier aan bijdragen. Wanneer je een pH-waarde van 5 hebt is de kans voor een virus, en dus ook voor Corona, om jou te besmetten maximaal. Wanneer je deze pH waarde naar beneden brengt is de kans op een virus al een stuk minder groot. Het is dus goed om je lichaam te ontzuren.

Dit kun je doen door factoren die het lichaam verzuren te vermijden of te beperken. Daarnaast kun je actief jezelf ‘ontzuren’ met natriumbicarbonaat. Deze lichaamseigen stof kan zure afvalstoffen direct in het bloed neutraliseren en zorgt voor het oplossen en afvoeren van zuurresten. 

Producten om verzuring tegen te gaan

Ook zijn er producten verkrijgbaar om de basische buffer te versterken. (Weet je nog van scheikunde van vroeger? Je hebt aan de ene kant de zuren, aan de andere kant de basen en in het midden zit ‘ph neutraal’.)

Ontzurende kruidenextracten

Al sinds de oudheid worden kruidenextracten gebruikt om het lichaam te zuiveren. Kruiden bevatten verschillende elementen die zuren in het lichaam kunnen ontbinden. Voor een goede ontzuring is een combinatie van zoveel mogelijk verschillende kruiden aan te raden, een uitgebreide kruidenvariatie in de vorm van een kruidenthee, zoals Alka® Thee , helpt goed om zuren af te voeren.

Ik was al bekend met ontzuringsthee van Jacob Hooy. Nu mocht ik de ontzuringsthee van Alka proberen voor het schrijven van deze blog. De thee heeft een milde smaak en ruikt naar sterrenanijs. Helemaal geen verkeerde thee!

Foto: PR

Ontzurende baden

Zure afvalstoffen worden voor een groot deel afgevoerd via de huid. Door het nemen van basische baden wordt deze afvoer gestimuleerd en wordt de verzuurde huidoppervlaktelaag gereinigd, waardoor er weer nieuwe huid kan ontstaan. De mineralen en sporenelementen die tijdens een basisch bad worden opgenomen voeden de huid en brengen haar in topconditie. Met basisch badzout is het maken van een basisch bad heel eenvoudig. 

Ik heb een bad vol laten lopen en het Alka® Badzout geprobeerd. Er zat ook nog een ontzuringsmasker bij. Het was een klein propje, maar wanneer je het in het water legde rolde het zichzelf uit tot een maskertje. Heel leuk! Ik heb heerlijk een kwartier met het masker op in bad gelegen. Eens helemaal ontspannen, dit moet ik echt vaker doen! Goed voor de geest, maar met dit badzout dus ook goed voor het lichaam en de weerstand!

                

Basische druppels en basische tabletten

Met basische druppels en maagzuurresistente basische tabletten met natriumbicarbonaat verhoog je je basische buffer waardoor je lichaam meer zure afvalstoffen afvoert. Daarnaast heeft het een actief ontzurende werking en worden vastgezette zuurresten in het lichaam opgelost.

Basische voedingsstoffen

Basische voedingsstoffen uit groente, verschillende soorten fruit, kiemgrassen als gerstegras en tarwegras en algen beschermen tegen verzuring. Daarnaast verbeteren vezels, enzymen en probiotica de zuurgraad van de darmen. Een groene shake met verschillende basische en orthomoleculaire voedingsstoffen voedt het lichaam, ontzuurt en beschermt tegen verzuring.

Foto: PR

Basische mineralen

Door het slikken van magnesium, calcium of een combinatie van verschillende mineralen speciaal tegen verzuring vul je je mineralen aan. Deze mineralen zijn nodig om zure afvalstoffen te binden.

Er zijn dus genoeg manieren om je lichaam te ontzuren. Nu ik weet dat ook dit kan helpen om het corona virus tegen te gaan ga ik hier zeker meer gebruik van maken! Meer informatie kun je vinden op de website van Alka.

Welk product zou jouw voorkeur hebben?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Judith zegt:

    En wat deed het met je? De thee, het baden, het masker etc? Want dat lees ik hier nergens. Lijkt meer een advertorial dan een ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.