Hoe verloopt mijn styling workshop? + gratis challenge

Sinds januari ben ik lid van de Soulstyling Club, waarmee ik elke week tips en opdrachten krijg om mijn kledingsmaak en behoefte duidelijk te krijgen. De opdrachten zijn ontzettend veelzijdig en leuk, hoewel ik eigenlijk best achterloop omdat ik tegelijkertijd ook met zoveel andere dingen bezig ben. Van cursusleidster Karin Frenay kreeg ik de tip om me wekelijks een half uurtje bezig te houden met één van de opdrachten. Het leuke is dat ze binnenkort ook een gratis programma organiseert: De Slimme Garderobe Challenge. Doe jij dan met me mee?

Ik vertelde je eerder al waarom ik lid ben geworden van de Soulstyling Club. Ik vind het waanzinnig leuk om me bezig te houden met kindermode en ieder seizoen de garderobe van de meisjes te updaten. Ze groeien, dus is dat nodig. Zelf heb ik al jaren dezelfde maat. En doe ik miskopen. Weet niet goed wat me staat. Koop een item dat niet te combineren is of niet mooi valt. Heb weinig setjes. En eigenlijk weet ik helemaal niet goed wat nu mijn kledingstijl is.

Je vindt nog eens wat als je de kledingkast opruimt: mijn sluier en tiara lagen in de sokkenla verstopt. De meisjes vonden het prachtig!

Iedere week inspiratie en een opdracht

Sinds januari krijg ik iedere vrijdag een inspirerende mail van Karin Frenay, mijn stylingjuf. Ik kan dan doorklikken naar de website waar ik een werkblad met opdrachten kan downloaden. Hier moet ik over nadenken en mee aan de slag gaan. Het allerleukste is echter het wekelijkse filmpje, waarin ze met flair én een vrolijk Frans accent uitleg geeft over het hoe en waarom van de opdrachten. Ze geeft voorbeelden en laat zien hoe je het aan kunt pakken. Ik vind haar een ontzettend leuke persoonlijkheid en juist daarom zijn deze filmpjes zo leuk om naar te kijken.

Wat heb ik zoal geleerd en gedaan?

In de eerste week werd het een en ander uitgelegd over verschillende types shoppers. Ik leerde dat ik een mix ben tussen een verzamelaar en een verwaarlozer. Dat betekent dat ik vaak miskopen doe, veel kies voor veel goedkope prut items in plaats van één duurder maar goed stuk en vooral ook dat mijn kledingkast een grote chaos is. En dat ik het erg moeilijk vind om dingen weg te doen. Dit is één van de opdrachten die je aan het denken zetten om achter je eigen stijl te komen. Het begint heel algemeen, maar steeds kom je een stapje dichterbij.
De propvolle mess vóór deze uitdaging.

Kast opruimen

De bezem door je kledingkast halen was een andere opdracht. Eigenlijk was het de bedoeling om rigoureus alles eruit te halen, een doekje over de planken te halen en alles uit te zoeken voor je de spullen teruglegt. Dit heb ik een tijd geleden (een jaar ofzo denk ik?) al eens gedaan, het enige waar ik nog tegen aanhikte was mijn sokkenla.
sokken challenge
Chaos…
Ik besloot daarom nu met het moeilijkste te beginnen: de sokkenla. Waar heel erg veel in lag. Losse sokken. Sokken die ik al had toen ik nog bij mijn ouders woonde. Maillots, panty’s, panty kousjes. Splinternieuwe doosjes met panty’s. Sokken met uitgelubberd elastiek. Sokken waarvan ik niet meer wist dat ik ze had… Ik heb deze la helemaal leeg gehaald en schoongemaakt. Toen begon de uitzoekklus. Daar ben ik bijna 2 uur mee bezig geweest. Wat was nog goed genoeg om te doneren aan het goede doel? Wat moest echt in de vuilnisbak? En natuurlijk wat kon er terug en dat op kleur gesorteerd.
sokken
In de vuilnisbak ermee…
Mijn doel is om ook de rest van de kast nog eens onder handen te nemen. Maar dat is een klus waar ik echt een keer voor moet zitten. Of misschien toch plankje voor plankje doen, te beginnen met de wanorde van mijn t-shirts en tops. Ik heb wel in het voorbij gaan steeds doelbewust enkele items uit de kast gehaald en naar zolder gebracht volgens Karins principe: past het niet goed, doet het niets voor je? Dan moet het weg! En niet bewaren voor maar wat als… situaties. Vandaar ook dat ik opkijk tegen de plank met tops, waar veel miskopen tussen zitten: te kort of het zit niet lekker.
sokkenla
Het resultaat: netjes en op kleur gesorteerd!

Confronterend

Het is echt een confrontatie met mezelf vind ik. Eigenlijk alles wat ik bijvoorbeeld even snel bij de Action meenam voor mezelf is een miskoop gebleken. Kost niet veel, maar ik draag het nooit omdat het niet goed zit. Voor die 10 shirts had ik ook 1 goed merkshirt kunnen kopen. En dat terwijl ik voor mijn dochters juist wel graag merkitems shop vanwege de pasvorm. Voor mijzelf durf ik minder snel een hoog bedrag neer te leggen. Terwijl ik dus zoals gezegd juist die persoon ben die al meer dan 20 jaar dezelfde kledingmaat heeft…

Collage maken

Juist omdat het voor mij als verzamelende verwaarlozer zo moeilijk is, loop ik een beetje achter met de opdrachten. Maar het is voor mij wel heel prettig dat ik elke week (en dagelijks via de facebookgroep) achter de broek aan wordt gezeten door een interessante nieuwe opdracht. Toch ben ik ook weer veel te laat aan een opdracht die ik zelf ontzettend leuk vind begonnen: een collage maken met alleen maar plaatjes van kledingstukken waar je echt blij van wordt. Die je graag zou hebben. De reden: ik had geen tijdschriften. Kopen om in te knippen is ook weer zo wat, dan wil ik ze toch eerst lezen.
collage maken
Gezellig knippen en plakken met mijn dochters.

Tijdschriften via de ruilsite

Daarom deed ik afgelopen week een oproepje op de lokale ruilsite op Facebook. En zo bleek maar weer dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Net zoals ik zelf een jaar geleden blij was mijn tijdschriften op te kunnen ruimen na een dergelijk oproepje, kreeg ik ook nu al snel een paar reacties. Van 3 mensen heb ik een flinke stapel ontvangen! Echt, genoeg inspiratie voor heel veel collages! Helemaal blij mee. En zoals verwacht vonden mijn dochters het razend interessant dat mama zat te bladeren en knippen en deden ze graag mee met het maken van een collage. Hartstikke gezellig samen aan tafel. Ik ben al een heel eind gekomen, maar ik ben er nog niet. Het A3 vel moet helemaal volgeplakt worden. Gelukkig heb ik dus tijdschriften genoeg én hebben mijn dochters nu vakantie. Een fijne activiteit om samen te doen.
collage plakken
Een ontzettend leuke opdracht dit, heerlijk om tijdens de voorjaarsvakantie aan te werken.

Welk stijltype ben ik?

En een belangrijke ook. De opdracht van een week later was namelijk om je stijltype te herkennen. Karin gaf allemaal voorbeelden van types en kledingstukken en materialen die daarbij passen. Ik herkende mijzelf overal en nergens in… Hopelijk biedt de collage hier houvast in als hij af is. Ik vind dit echt zo moeilijk! Maar daarom juist ook ontzettend leuk, want ik wil heel graag weten wat nu mijn stijl is en waar ik op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe kleding.
Mijn sport capsule: vrolijke schoenen en een fijne broek maar geen goed t-shirt (te kort of niet geschikt om in te sporten qua halslijn).

Wat is een kledingcapsule?

Karin laat je ook nadenken over welke items je genoeg hebt en wat er nog ontbreekt. Een van de eerdere opdrachten was bijvoorbeeld om je garderobe in te delen in kledingcapsules. Ik heb ontzettend veel kleding, dus ik besloot me te focussen op één capsule. Met deze opdracht moet ik dus nog vaker aan de slag. Ik heb nu een capsule bij elkaar gelegd in groen/blauw/grijs/zwart tinten. Ik heb ook veel roze, maar dat moet ik dus nog in een capsule uitstallen. Tijdens deze challenge heb ik wederom veel dingen weggedaan. Wat je op de foto ziet heb ik bewaard uiteraard.
kleding capsule
Kleding capsule in blauw, groen, grijs en zwart.

Gratis: De Slimme Garderobe Challenge

Voor mij persoonlijk is het dan misschien moeilijk, maar wel heel erg goed om hiermee bezig te zijn. Ik wil me graag leuker kunnen kleden en zorgen voor de juiste uitstraling. Zeker op blogevents wil ik vlot, hip maar toch netjes voor de dag komen. En ik vind dat lastig. Daarom doe ik ook mee aan de gratis extra challenge van mijn stylingjuf. Van 11 tot 17 maart geeft Karin Frenay  een gratis programma ‘de Slimme Garderobe Challenge’. Ook jij kunt hier gratis aan meedoen. Het is een online programma en iedereen die wil kan meedoen.

Bovendien kun je ook iets winnen. Onder iedereen die met de #slimmegarderobe iets deelt, maak je kans op één van de 4 personal shopping sessies bij Karin samen met een vriendin. Deze verloting is na afloop van de challenge.

Wat ga je leren bij deze challenge?

Sta jij net als ik regelmatig voor je volle kledingkast en je weet niet wat je aan moet doen? Dan is deze uitdaging ook iets voor jou!

  • Je krijgt een dagelijkse portie met handige tips hoe jij een slimme garderobe kan opbouwen.
  • Je leert op een nieuwe manier naar je kleding te kijken.
  • Iedere ochtend ontvang je een mail met een filmpje en werkboek met tips en oefeningen.
  • Je krijgt toegang tot een besloten Facebook groep voor vragen en om tips en ervaringen uit te wisselen.

Alle informatie erover vind je op haar site, maar heb de link verwijderd omdat de site offline is.

Lees ook:

Gaat het jou natuurlijk af, je kledingstijl? Ben je veel met mode bezig? Herken je iets in mijn worsteling? En ga je meedoen met de challenge?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wendy v V zegt:

    Ik herken je zoektocht, soms gewoon niet weten wat ik aan moet trekken, maar intussen vanalles in de kast hebben liggen.
    Leuk om te lezen hoe jij hierin geholpen wordt met de opdrachten en filmpjes. Maakt mij nieuwsgierig, dus gelijk ingeschreven voor de challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.