Lucky Bastard tag

Zouden je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint? Wanneer voel jij je gelukkig? Heb jij eigenlijk weleens iets gewonnen? Wat is de meest bijzondere prijs die je hebt gewonnen? En wat is de winactie die je op je blog mocht organiseren die je het meest is bijgebleven? Ik heb een aantal jaren heel fanatiek aan prijsvragen meegedaan, daarom is het tijd voor de ‘Lucky Bastard tag‘. Tien vragen aan iedere Lucky Bastard die deze tag in wil vullen!

luckybastardtagLink je bij het invullen naar deze originele post terug? Zou ik erg leuk vinden. Het plaatje heb ik zelf gemaakt in Canva dus het staat je vrij om die erbij te gebruiken. Voor het gemak bij deze eerst de 10 vragen zodat je ze eenvoudig naar je eigen blog kunt kopiëren. Daarna vul ik ze zelf in! Wanneer je nu geen eigen blog hebt, mag je natuurlijk altijd in de reacties antwoord geven op de vragen, zou ik heel erg leuk vinden. Weet dat een aantal van jullie heel fanatiek zijn met prijsvragen dus lijkt me tof om jullie antwoorden te lezen.

 1. Wat was je laatste geluksmoment?
 2. Maak je je weleens zorgen over geld en andere materiële zaken?
 3. Zouden al je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint?
 4. Op welke momenten voel jij je gelukkig?
 5. Heb je weleens een prijs gewonnen? Wat was de laatste prijs die je gewonnen hebt?
 6. Wat is de meest bijzondere prijs die je ooit hebt gewonnen?
 7. Welke winactie die je op je eigen blog mocht organiseren is je het meest bijgebleven en waarom?
 8. Doe je mee aan betaalde loterijen? Waarom wel of niet?
 9. Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?
 10. Welke gelukswens / tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?

En dan nu mijn eigen antwoorden.

 1. Wat was je laatste geluksmoment?
  Eigenlijk was dat heel simpel dat ik een aantal todo’s van mijn lijstje kon strepen. Ik zag nogal op tegen de dag (gisteren ziek dus mega achterstand) en wat er allemaal moest gebeuren en nu er heel soepeltjes toch wat dingen konden worden weggestreept, voelt dat erg fijn. Daardoor voel je je ook direct een stuk geïnspireerder om nog meer dingen aan te pakken en af te strepen.
 2. Maak je je weleens zorgen over geld en andere materiële zaken?
  Ja. Ik heb me heel veel zorgen gemaakt of ik het als single mama met eigen onderneming wel zou redden allemaal. Zeker in de periode dat ik dit huis bewoonbaar moest maken en dus veel geld moest uitgeven, vroeg ik me af of het ooit allemaal goed zou komen. En vorig jaar toen mijn auto het begaf… mijn stukje vrijheid. Onverwachte financiële tegenvallers brengen mij altijd erg van m’n stuk. Veel blogopdrachten worden op de korte termijn gepland, daardoor kun je alleen zien wat je deze maand verdiend en soms heb je een kleine vooruitblik op volgende maand. Ik was laatst helemaal verbaasd toen er een opdracht voor september werd weggezet. Ik kan niet te ver vooruit kijken, maar schrik wel als halverwege een maand de omzet achterblijft bij wat ik had beoogd. Dan kom ik heel hard in actie uiteraard.
 3. Zouden al je zorgen voorbij zijn als je NU 1 miljoen wint?
  Als moeder houd je altijd zorgen om je kinderen: gaat het wel goed met ze, doe ik het goed? Blijven de mensen die ik liefheb gezond? Hoe zit het met dat gekke knobbeltje in mijn arm? Allemaal zaken die ook met een miljoen op de bank door je hoofd blijven malen, maar… het zou een heleboel andere zorgen zeker oplossen. Een mooie reserve op de bank, genoeg geld om wat nieuwe dingen te kopen zoals een nieuwe bank, nieuwe auto en een koopwoning. Geen zorgen of ik genoeg kapitaal heb om de meisjes te laten studeren… Niet al mijn zorgen zouden voorbij zijn, maar geld is toch wel heel makkelijk als je het hebt! Kom maar op met dat miljoen!
 4. Op welke momenten voel jij je gelukkig?
  Het zijn meestal de kleine dingen die het doen. Een mooi bloemetje, gegiechel van mijn dochters, een lief briefje over mij dat ik tussen de spullen van mijn meisjes vond, iets leuks bij de post (digitaal of via de brievenbus haalt daarbij niet uit), betaalde facturen waardoor mijn banksaldo ineens is gegroeid, leuke reacties van mijn lezers, een koopje gescoord… De onverwachte momenten dat er iets leuks gebeurd! En tijdens knuffels van mijn meiden <3

 5. Heb je weleens een prijs gewonnen? Wat was de laatste prijs die je gewonnen hebt?
  Ja. Ik heb een aantal jaren heel fanatiek meegedaan aan prijsvragen. Ik was niet gelukkig en moest mijn blijdschap toch ergens vandaan halen. Wat een fijn gevoel elke keer als ik een berichtje kreeg dat ik iets gewonnen had. Een ontzettend leuke hobby die veel tijd kostte maar ook nog eens iets opleverde. Steeds als ik iets won had ik 2x een geluksmoment: het berichtje dat je gewonnen hebt én het moment dat de postbode langskomt. De laatste prijs die ik won was een leuke cd met kinderhits op de blog van Mamasliefste.
 6. Wat is de meest bijzondere prijs die je ooit hebt gewonnen?
  De stoel en de vaatwasser waren heel bijzonder, maar het meest bijzonder was niet eens echt een gewonnen prijs: ik werd uitgekozen voor de uitzending van Robs Grote Tuinverbouwing en hij zette mijn complete tuin in de bloemetjes. Al die vrolijke bloembakken heb ik meeverhuisd naar mijn huidige woning, waar de tuin verder kaal en betegeld is. Door de bloembakken van Rob ziet het er ook hier meteen gezellig uit. Jaren later geniet ik hier dus nog elke dag van…
 7. Welke winactie die je op je eigen blog mocht organiseren is je het meest bijgebleven en waarom?
  Oei, lastig want ik heb heel veel mooie winacties mogen organiseren inmiddels. Hiervoor nam ik een kijkje op mijn winactie-pagina waar ik alle prijswinnaars bijhoud. Daar zag ik de VTECH bloghop waaraan ik heb meegedaan vanwege hun 25-jarig bestaan, ik mocht een muziekspeler verloten en het bericht werd wel 1000x bekeken. Dat is echt superveel! VTECH heeft zelf veel fans en ook de andere deelnemende mamablogs zorgden voor verkeer. De bezoekcijfers blijven toch belangrijk dus deze was voor mij het meest memorabel.
 8. Doe je mee aan betaalde loterijen? Waarom wel of niet?
  Alleen aan betaalde loterijen waarbij kleine kindjes voor hun sportvereniging langs de deur komen. Niet aan de grote goede doelen loterijen. Ik maak dus ook geen kans op mega prijzen. Ik vind dat iets dat je kunt doen als je het geld kunt missen en bij ons was dat de afgelopen jaren geen optie. Heb het in het verleden wel gedaan overigens.
 9. Heb je een geluksritueel, gelukskleur of een voorwerp dat geluk brengt?
  Een tijdje terug ontving ik voor mijn nieuwe huis een geluksmuntje, maar wat mij eigenlijk het meest geluk brengt is de kleur roze en mijn eigen instelling. Als ik er zelf van overtuigd ben dat het goed gaat komen, dan gebeurt dat ook meestal. Niet met prijsvragen, maar ‘gewoon’ in het leven en hoe dat loopt. Ik probeer elke dag een klein momentje aan mijn grotere wens te denken en me voor te stellen hoe het voelt als die gerealiseerd is. Beetje a la The Secret.
 10. Welke gelukswens / tegeltjeswijsheid wil jij graag delen met je lezers?
  Deze vind ik heel mooi:

Ik tag Maaike van Maaikeschrijftop, Roelina van Roelove, Marijke van Mamasmetthee, Marijke van Mamaontzwangert, Ingrid van Blogsbyingrid en Maddy van Meermetmama om ook de Lucky Bastard tag in te vullen, ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Lezers zonder blog, zin om jullie antwoorden hieronder te delen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Roelina zegt:

  Super leuke TAG, ik vul hem graag in. Ik zou wel wat geluk kunnen gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.