Keek op mijn Week: Pasen, klussen, nadenken over mijn interieur, uit eten

Oh ik ben zo moe… nog een paar weken dan heb ik een eigen plekje. Psychisch vind ik het allemaal erg zwaar, maar ik ben tegelijk heel dankbaar voor hoe alles nu loopt. De meisjes hebben heel moeilijke momenten en vooral dat breekt je hart, voor mijn eigen verdriet is even weinig plek. Toch hebben ze veel zin in de verhuizing, genieten ze van het logeren bij opa en oma en hebben ze nog nooit zo goed hun bord leeg gegeten!

Kleuren kiezen… zo moeilijk! Het gaat niet om 1 kamer, maar het hele huis… een Flexa #kleurenvriendje is dan erg handig. Even zien hoe het staat.

Speelpaleis voor pensionada?

Zaterdag bracht ik de dames naar scouting en daarna hebben we in ons nieuwe huis geklust. Er is daar overigens een heel klusteam bezig al de hele week, bestaande uit mijn ouders, mijn oom en tante en een buurman van mijn ouders. Gekscherend noemen we mijn klushuis een ‘speelpaleis voor pensionada’. Het is ontzettend fijn dat ze het zo leuk vinden om er wat moois van te maken! Met de meisjes ging ik naar de bouwmarkt, waar we op de foto konden met de paashaas.

paashaas formido
Voor een winactie gingen we even op de foto met deze paashaas bij Rijnhoek Plaza.

Jarige opa

Zondag vierden we Pasen en opa’s verjaardag. Mijn nichtje had mooie cupcakes gemaakt voor opa die wel een fotootje waard zijn. We hadden heerlijke Matzes en hebben een gezellige Paaslunch gehad. En heeft iedereen die mop gevolgd die op Facebook rondging? Oma had de meisjes mooi tuk. Ze vertelde ze eerst dat het vandaag 1 april was en mijn oudste gaf aan dat ze echt nergens in zou trappen… “Goed zo”, zei oma: “en nu gaan jullie eerst die paaseieren zoeken!” En daar gingen ze.  😆 Hihihi…  Ik kwam niet meer bij van het lachen, achteraf vonden de meisjes het ook wel grappig en haalden ze het grapje uit bij mama en opa die net deden of ze het verhaal nog niet gehoord hadden.

cupcakes
Gefeliciteerd opa!

Fingerlings

We kregen deze week een Fingerling ter review en namen dit filmpje op:

Kwartaalaangifte

Maandag waren de meisjes bij papa en mijn ouders op Paasbrunch. Ik had even heerlijke stilte en rust om achter de laptop te kruipen en achterstanden weg te werken. Tijd voor de kwartaalaangifte. Door al het klussen kom ik constant tijd te kort en heb ik het gevoel op alle fronten tekort te schieten: kinderen, werk, klussen… Later die week kreeg ik wel een mooi compliment van de boekhouder, dus ik voelde me toch heel trots.

matzes paasontbijt
Aan de paastafel.

Uit eten

Dinsdag was mijn vader echt jarig. We hebben hard doorgeklust en ’s middags bracht ik de meisjes nog even naar hun laatste Hiit Kids training. Daarna nam ik mijn ouders en oom en tante mee uit eten bij één van mijn favoriete restaurants: La Casa Maja. Die hebben nu een all inclusive actie waarbij je kunt drinken wat je wilt en dat is wel zo praktisch. Het was erg gezellig in ieder geval, een geslaagd verjaarscadeau en mijn vader zei dat hij nog nooit een etentje cadeau had gekregen voor zijn verjaardag. Missie geslaagd dus! Uiteraard werd er vooral over mijn klushuis gesproken… 😎  En hoe wil ik mijn interieur? Iedereen had er wel ideeën over en het duizelt mij een beetje, al die beslissingen.

Nom nom nom lekker eten bij #lacasamaja in #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Keukenkast en loungebank

Woensdagochtend bracht ik de meisjes naar school, regelde wat verzekeringsdingen en ging nog even klussen. Het gaat hard nu er met zoveel mankracht aan mijn huis wordt gewerkt. Superfijn en je ziet het gewoon opknappen! De mannen hadden een grote keukenkast neergezet die uit de oude woning van mijn nichtje kwam. Deze heb ik schoongemaakt en mijn tante heeft hem helemaal geverfd. Daarna werden de koelkast en vriezer er in gezet. Krijg nu echt het gevoel dat er iets van mijn keukentje te maken valt. Met mijn vader samen haalde ik de loungebank op, nu kunnen we tenminste in de tuin zitten als de zon schijnt.

En nog meer klussen…

Donderdag deed ik even snel mijn mailbox en daarna weer door om te klussen. Vandaag zou de bouwcombinatie komen in opdracht van de woningbouw om mijn aanrechtblad te vervangen. Mijn moeder en mijn tante stortten zich op het glasvezel behang. Verder werd er weer veel geverfd en mijn vader heeft het afzuigsysteem schoongemaakt. Ook kwamen we veel troep tegen onder het keukenblok. Jakkes. Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken… Mijn tante vond op Marktplaats een handig keukenblokje voor in mijn keuken, dat gaan ze dit weekend ophalen en wordt helemaal opgeknapt. Ik ben zo benieuwd.

’s Middags nog even met de meisjes naar zwemles, waar ik natuurlijk de zwemkaarten was vergeten… gelukkig was er een oplossing voor. Pfoeh.

Laatste Hiit Kids training.

Project kantoor

Vrijdag was een kantoordagje, omdat de meisjes alleen in de ochtend naar school hoefden. Ik belde met Nicky van The Office Project. Volgen jullie haar ook op Facebook? Nicky plaatste een tijdje terug een oproep voor een blogger die een kantoor make-over kon gebruiken. Daar heb ik op gereageerd en deze week nam ze contact op met de vraag of ik nog tips kon gebruiken. Heel gaaf natuurlijk, want ik vind het nogal overweldigend wat ik allemaal moet beslissen, bedenken en aanschaffen. We hebben besproken wat ze voor me kan betekenen en hoe we kunnen samenwerken. Ik stuurde een plattegrond door van de ruimte, gaf aan wat ik al heb, wat mijn budget is en wat mijn wensen en smaak zijn. Superspannend! Ik moet nog even achter de maat van een kast aan die ik van mijn oom en tante krijg, en dan kan zij aan de slag met een mogelijke indeling en een shoppinglist. Blijmakertje dit!

De meisjes deden even gek: met de Little Miss Juliette pyjama’s van shirt wisselen.

Geluksmuntje

Ik ben gek op verrassingen, qua perspakketjes was het rustig deze week maar op de deurmat van mijn nieuwe huis lag wel iets leuks. Geluksmuntjes.nl stuurde mij een leuke felicitatie voor mijn nieuwe woning: een kaart met geluksmuntje en een mooie spreuk. Superlief Martine, mijn dochters vonden hem net zo leuk als ik, dankjewel! Ook enkele buren hadden al een kaartje door de bus gedaan. Heel erg lief en leuk, fijn om je meteen zo welkom te voelen.

geluksmuntje
Een geluksmuntje voor woongeluk in ons nieuwe huis, leuk!

Dit weekend gingen we met 10 bloggers naar Center Parcs het Heijderbos om van elkaar te leren. Prachtig weer ervoor! Later lees je hier meer over. #centerparcsnld #echtevensamen #moreyes

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer dit weekend? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat je af en toe het gevoel hebt tekort te schieten, maar als ik je zo volg en (spreek) doe je het geweldig! Ik vind het knap wat je allemaal doet en weetje, niet perfect is ook goed 🙂 Nog een paar weekjes en dan is het klussen voorbij en is dat een zorg minder. Ik help je in ieder geval met veel plezier met je kantoor!

 2. chucky1012 zegt:

  Zo leuk dat jullie zo hard aan het klussen zijn.
  Fijn dat het al opschiet.
  Nog even dan kunnen jullie ervan gaan genieten….

 3. Natasja zegt:

  Oh ik herken je vermoeidheid zo goed, zo’n verhuizing is slopend! Nog even volhouden hoor, jullie gaan echt als een speer in jullie nieuwe huis! En het heerlijke weer helpt hopelijk ook een beetje mee, tussendoor lekker wat zonnestraaltjes meepikken ♥

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Natasja, jij hebt het allemaal ook net achter de rug natuurlijk. Ik hoop volgende week fotootjes te delen van mijn flamingobehang op de muur, vind jij denk ik ook leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.