Hebben jullie allemaal een leuke Pasen gehad? Heerlijk voor de meisjes om even een paar dagen vrij te hebben van school. Normaal gaan wij met Pasen traditioneel met de hele familie aan de brunch, maar dit jaar lukte het niet om allemaal tegelijk aan te schuiven. Herkenbaar misschien? In iets kleinere kring maakten we het toch gezellig aan tafel: met mijn moeders heerlijke eiersalade, lekkere broodjes, beleg in overvloed en natuurlijk Matzes.
Ik kreeg een uitgebreid pakket Matzes toegestuurd om lekker van te genieten met Pasen. Mijn schoonzus was daar heel erg blij mee: gek op Matzes en ze koopt dit het liefst het hele jaar door. Ook mijn dochters en hun nichtje genoten van een Matse met bruine basterdsuiker. Iets dat bij ons normaal niet op tafel staat, dus echt alleen met deze feestelijke brunch. Voor Pasen kopen traditioneel zo’n 1,5 miljoen huishoudens Matzes voor ontbijt, lunch of brunch. Uit onderzoek blijkt dat 54% van de consumenten tijdens de Pasen de voorkeur geeft aan Matzes met bruine suiker. Grappig om te weten.
Belegtips
- Het schijnt nóg lekkerder te zijn als je er een plakje sterappel met een beetje kaneel op doet (op de basterdsuiker).
- Buiten de Paasperiode is het favoriete beleg van de Nederlander op Matzes kaas. Zelf eet ik dat niet. 😉
- Wat ik heerlijk vind is een Matse met de zelfgemaakte eiersalade van mijn moeder (zit een beetje prei en ham doorheen).
- Op de kleine toastjes hadden wij vorig jaar heerlijke olijfolie met kruiden gedaan (zie dit artikel) en daarop gesneden snoeptomaatjes met een blaadje basilicum. Ontzettend lekker hartig hapje én het ziet er feestelijk uit. Hiervoor kun je speciale soorten olijfolie kopen om er net even een extra bite aan te geven. Luxe flessen olijfolie staan ook zo mooi op je aanrecht vind ik en het is een origineel cadeautje voor iemand die alles al heeft.
- Filet americain met een plakje ei doet het ook prima.
Zeshoekig doosje
Matzes zijn verpakt in een herkenbaar zeshoekige doosje. Er is ook een speciaal oranje opbergblik voor, maar daar passen de hele grote bordvullende Matzes niet in. Die zijn wel erg leuk voor de kinderen om met verschillende soorten beleg te versieren of er een gezichtje op te maken. Deze snack past goed in de trend van gezonde en eerlijke voeding. Ze zijn gemaakt van de fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Doordat ze zijn gebakken zonder zout, suiker en zónder E-nummers hebben ze een neutrale smaak. Eigenlijk zit er ‘niks’ in zo’n cracker. Voordeel is dat het beleg (of dat nu hartig of zoet is) goed tot zijn recht komt.
Tip van fabrikant Hollandia: verwarm de Matzes even voor gebruik, dit verhoogt de smaak!
Naast de grote Matzes (naturel en volkoren) en de MatzeCrackers in het zeshoekige oranje doosje die ook verkrijgbaar zijn in de varianten naturel en volkoren is er ook MatzeToast te koop.
Stonden ze bij jou ook op de paastafel?