Creatief omgaan met een lege wand in je tuin

Wisten jullie dat zowel mijn voortuin als mijn achtertuin 5 jaar geleden een bende waren? Na de geboorte van onze dochter vonden we het belangrijk daar wat aan te doen. Het betrof echter een megaklus, dus huurden we een hovenier in. En om kosten te sparen deden we het sloopwerk zelf (ik zeg we maar lees: deden mijn man, onze broers, mijn vader en vrienden het sloopwerk zelf). Ook de beplanting lieten we nog even zitten om diezelfde reden. Hoveniers hebben echt zoveel meer en bijzonderder ideeën over wat je met je tuin kunt doen dan jijzelf! Dat merkte ik ook 2 jaar geleden, toen beroemde hovenier/tuinman Rob Verlinden bij mij langs kwam. Wat een lieve man en wat loopt hij over van de goede tips en ideeën!

Op de foto met Rob toen hij mijn tuin kwam 'kleuren'.
Op de foto met Rob toen hij mijn tuin kwam ‘kleuren’.

Ik had me aangemeld voor het item ‘Kleur je leven’ in zijn programma Rob’s Grote Tuinverbouwing. Mijn hart sloeg over toen ik daadwerkelijk gebeld werd door de redactie voor nadere informatie en al helemaal toen bleek dat onze tuin geselecteerd was! Hoewel, eigenlijk was ik geselecteerd om een lichtkoepel in de uitbouw te krijgen. De sponsor trok zich echter terug. Als ’troost’ mocht ik kiezen of Rob mijn woonkamer of tuin zou komen kleuren. Echt heel erg netjes opgelost door de redactie. En wat een feest was het! De mensen waren ontzettend aardig en vooral Rob zelf werkte keihard om alles netjes te krijgen in mijn tuin en op film. In een halve dag plaatsten ze mooie grote en kleinere plantenbakken gevuld met allemaal mooie bloemen. Rob gaf me tussen de bedrijven door nog verzorgingsadvies om ze netjes te houden. Dit cadeau kwam op mijn trouwdag en we genieten hier nog altijd heel erg van. De tuin was in één keer af!

Geen idee wat je met de tuin moet?

Misschien sta je op het punt om te verhuizen naar een huis met tuin of is je tuin net als de mijne enkele jaren terug toe aan een renovatie? Heb je nog geen idee wat je met de aanleg van je tuin moet? Wie weet breng ik je op ideeën met deze 3 tips om de wanden op een creatieve manier te gebruiken.

Verticaal tuinieren

Wil je meer groen in je tuin of heb je een kleine tuin en heb je geen idee hoe je planten kan verwerken? Verticaal tuinieren is de oplossing! In plaats van planten naast elkaar plaatsen, worden planten nu boven elkaar geplaatst. Hierdoor kun je veel meer planten kwijt op een kleinere oppervlakte. Laat bijvoorbeeld een tuinontwerp met beplantingsplan maken door een tuinarchitect om de perfect gevulde groene wand te creëren die je wilt. Of ga zelf aan de slag, met bijvoorbeeld houten bakken die je op elkaar stapelt of een rek waarin je verschillende planten kunt plaatsen.
image-2016-03-18 (1)

Kindermuur

Ben je al tevreden over je tuin, maar wil je graag iets toevoegen waardoor de tuin ook echt een plek voor je kinderen wordt? Met een krijtbord voor buiten heb je zeker geen kind aan ze (en blijven je stoeptegels misschien wel krijtvrij). Koop een plank bij de bouwmarkt en verf deze met krijtverf voor buiten. Vervolgens kan de plank aan de wand of schutting bevestigd worden zodat de kinderen kunnen tekenen. Je bepaalt zelf hoe groot het krijtbord wordt en maatwerk is mogelijk, doordat een plank gemakkelijk te zagen is.
image-2016-03-18 (3)

Spiegel

Heb je niet zo’n grote tuin? Wij kregen van zoewel onze hovenier, Rob als de interieurstoffeerders de tip om een grote spiegel op de zijkant van onze schuur te bevestigen. Zo zal je tuin optisch groter lijken. In ons geval zou je hier vanuit de woonkamer tegenaan kijken, wat voor een weidser uitzicht zorgt. Onze interieurstoffeerder beschreef de spiegel die voor ons ideaal zou zijn als een eenvoudig klusproject voor de doe-het-zelver: een grote spiegel met daaromheen robuuste steigerhouten planken. We zijn er nog niet uit of we dit ook echt gaan doen, maar het was wel een idee waar we zelf niet op gekomen zouden zijn! Maak de wand of schutting achter de spiegel licht van kleur voor het beste resultaat.
image-2016-03-18 (2)

Heb je hulp nodig bij de aanleg van een nieuwe tuin of renovatie? Een hovenier helpt je bij de tuinaanleg en onderhoud als dat nodig is. Ook een geweldige tip om een bakstenen tuinmuur op te knappen lees je bij Ons Haarlemse Huisje op de blog.
ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik vind die spiegel erg mooi!

  2. Leuk die spiegel, alleen krijg je daar dan niet het weer in 😉 vraag ik me af…

  3. Marijke zegt:

    Oh wat leuk! Nou ze mogen hier ook wel langs komen. Hoewel ik best een oké tuin heb hoor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.