Dit zijn de beste houtsoorten voor je nieuwe buitenkeuken

Hoewel Nederland geen tropisch klimaat kent, zijn er toch vaak genoeg aangenaam warme avonden waarop we het liefst allemaal buiten zitten tijdens het avondeten. Het is echter nogal een karwei om je maaltijd eerst binnen te koken, om deze vervolgens buiten neer te zetten. Het is veel handiger en gezelliger als je een buitenkeuken hebt. Veel mensen willen een buitenkeuken maken van hout, maar weten niet precies welke houtsoorten geschikt zijn.

Geïmpregneerd vurenhout

Vurenhout wordt veelvuldig gebruikt voor buitenkeukens, niet in het minst omdat dit een vrij goedkope maar betrouwbare houtsoort is. Daarnaast is deze licht in gewicht en gemakkelijk te bewerken. Let er alleen wel op dat je vurenhout voordat je het gebruikt impregneert; doe je dit namelijk niet, dan heb je een minder duurzame keuken die slechts vijf à tien jaar mee zal gaan omdat deze zonder bewerking niet geschikt is voor buitengebruik. Geïmpregneerd vurenhout daarentegen kan tot wel vijfentwintig jaar mooi blijven en vereist weinig onderhoud; alleen eventueel een nabehandeling met beits voor geïmpregneerd hout is aan te raden, omdat u er zo van verzekerd bent dat uw buitenkeuken beschermd is tegen alle weersomstandigheden.

Douglas hout

​​​​​​​Ook douglashout wordt vaak gebruikt voor tuinmeubels, mede omdat deze bekend staat als een vooral erg sterke houtsoort die voor veel doeleinden kan worden gebruikt, onder andere voor een buitenkeuken maken. De kleur van het hout heeft een oranje ondertoon, wat vaak luxer oogt. Onbehandeld gaat douglas hout zo’n tien tot vijftien jaar mee, maar na een op dit hout afgestemde behandeling met olie is deze levensduur aanzienlijk te verlengen.

Steigerhout

Steigerhout is een houtsoort met karakter. Vaak ziet het eruit alsof het al heel wat meegemaakt heeft, met als voordeel dat het die belofte ook waarmaakt: deze houtsoort kan wel tegen een stootje – of stormpje. Onbehandeld mag je uitgaan van een duur van vijf tot tien jaar, met name doordat dit zachte hout uit zichzelf veel vocht opneemt. Na behandeling kan de levensduur verlengd worden tot wel vijftien jaar.

Weet jij al welke uitstraling jouw buitenkeuken gaat krijgen?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.