Buitenspelen in eigen tuin

Zeker als je kinderen klein zijn en je hebt de ruimte, is het fijn als ze zich in de tuin kunnen vermaken. Dan heb je er zicht op. Je begint natuurlijk klein met wat buitenspeelgoed en een zandbak, maar als je er de ruimte voor hebt is een speeltoestel ontzettend leuk. Wij hebben ook nog een speelhuisje gehad, waar de kinderen helemaal weg van waren.

speeltuin

Buitenspelen tips dreumes

Een geweldig cadeau voor de 1e verjaardag blijft de zandbak en voor de zomermaanden een watertafel. Heb je nog geen watertafel? Vul dan een teiltje water en zet dat op een laag tafeltje. Werkt net zo fijn: ze kunnen staan en met water klooien. Ook heel erg leuk en te combineren met Duplo: een waterbaan met bootjes. Ander basisbuitenspeelgoed zijn een bal en stoepkrijt.

zandbak

Buitenspelen tips peuters

Voor peuters heb je ook leuke wipjes, loopauto’s en miniglijbaantjes. Mijn dochters kregen rond hun 2e verjaardag van opa en oma een stoere looptractor. En we hadden dus een Little Tikes speelhuisje. Van buren overgenomen, want het is wel echt een dot plastic in je tuin zeg maar. Dan staat houten buitenspeelgoed iets natuurlijker.

Mijn oudste dochter zou zich graag opgeven voor de Boomhut Battle op televisie. Daarin gaan 2 kinderen samen met handige klussers uit hun familie aan de slag om de meest fantastische boomhutten te bouwen, waarin je kunt overnachten. Niet zo geschikt voor je eigen tuin, wel gaaf als vakantiebestemming. Voor iets wat hier op lijkt kijk je op de website van Wickey.nl, ik vond daar bijvoorbeeld speeltoestel Smart Sparkle waar heel veel speelelementen in zitten: klimmen, zandbak, glijden, schommelen, huisje… Als je de ruimte hebt, erg gaaf! Deze variant is bijna 4 bij 4 qua tuinoppervlak en het speelplatform staat op een hoogte van 1.20 meter.

boomhut wickey
Foto: Wickey.nl

Naast zulke omvangrijke houten speeltoestellen kun je nog een trampoline plaatsen (met veiligheidsnet) om je privé kinderspeelparadijs compleet te maken. In mijn tuin past het helaas niet, maar ik wil nog graag wat houten balken bij mijn overkapping vervangen zodat ik eindelijk onze schommel kan ophangen. Dat wij er vroeger geen hadden vond ik zelf een gemis, dus een schommel zou ik de meisjes graag gunnen én het neemt niet heel veel plek in.
Lees ook KanJam; de spelregels van dit stoere buitenspel met frisbee

Buitenspelen tips tieners

Gaan ze meer richting de tienerleeftijd? Dan kun je een basketbalring ophangen. En zet je in de zomer een jacuzzi of groot zwembad met filterpomp neer. Voor die laatste heb ik zelf al een beetje gemeten, maar aangezien ik ook mijn loungeset en tuintafel wil behouden gaat het hier niet passen. Naast de stroomvoorziening die de nodige kracht vraagt omdat het ding constant aan zal moeten staan. Toch zet ik de jacuzzi of zo’n groot Inntex zwembad ook op mijn eigen verlanglijstje. Heerlijk als je de deur niet uit hoeft!

Hier in de buurt kunnen ze overigens ook in speeltuintjes of een voetbalkooi terecht, skeeleren, fietsen en op de spacescooter racen. Nieuwsgierig naar de beste step voor een peuter? Lees het bij MamaLies.
Lees ook Hoe maak je een stoer Nerf-parcours?

Welk groot buitenspeelgoed heb jij in de tuin?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Wij hebben twee buitenspel kinderen. En geluk met een grote tuin (26m diep en 14m breed). Genoeg “rommel” in de tuin dus… speelhuisje met glijbaan en touwladder, trampoline, tractors / fietsjes en in de zomer een groot zwembad. En dan het buitenkeukentje met hun eigen kleine opberg ruimte erbij.
    We wonen bij een drukkere weg dus buiten op straat spelen is ook geen optie voor ze.

    1. Marguerita zegt:

      Oh wat heerlijk als je zoveel plek hebt buiten! En met een drukke weg snap ik dat idd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.