Kersttag – it’s the most wonderful time of the year!

Mijn kerst dit jaar wordt anders dan andere jaren, daarom vond ik het erg leuk dat Nicole van Meisje Eigenwijsje me tagde in de nieuwe kersttag ‘It’s the most wonderful time of the Year’. Deze tag is bedacht voor Galabria en haar originele post kun je hier vinden. Merry Xmas iedereen!

1 Wat betekent Kerst voor jou?

Gezelligheid, lekker eten en samen zijn. Ik geniet erg van de kerstliedjes, de lampjes en versieringen in huis en de gezelligheid. Deze kerst is de eerste in mijn nieuwe huisje en terwijl ik dit schrijf ben ik al een paar dagen zonder mijn kinderen, die ik op 2e kerstdag weer ga zien. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om gezellig samen te zijn met kerst dan alleen met je ‘gezinnetje’. De afgelopen dagen heb ik die gezelligheid echt opgezocht omdat ik niet alleen wilde zijn en ook met kerst heb ik allemaal leuke plannen. Gezelligheid ten top dus, ook dit jaar!

2 Hoe ziet jouw ideale Kerst eruit?

Lastige vraag omdat ik nu Kerst opnieuw aan het ‘uitvinden ben’ voor mezelf. Verplichtingen en jezelf in allerlei bochten wringen is het in ieder geval niet, en dit jaar ontspring ik ook die dans. Met slechts één familie om te pleasen, loopt het gewoon allemaal wat soepeler. Mijn ideale kerst bestaat uit kersthits luisteren, lekker aanschuiven aan tafel voor een overheerlijk kerstdiner met gezellige mensen, waaronder mijn lieve dochtertjes, en daarna nog op de bank kruipen voor een romantische kerstfilm. Bij voorkeur tegen een leuke man aangesnuggeld die ik daarna mijn bed in kan sleuren uiteraard. Of beter nog: andersom, waarna ie voor het nodige entertainment zorgt terwijl ik alleen maar hoef te genieten, haha. Dat zou ideaal zijn.

3 Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik heb geen favoriete kerstfilm. Gisteren heb ik The Holiday Calendar gekeken, dat was een leuke film. En de week ervoor genoot ik van the Princess Switch. Bij voorkeur kijk ik films meestal maar 1x, daarna wil ik gewoon verrast worden met iets nieuws.

4 Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

Wederom heb ik geen favoriet. Mariah Carey’s All I want for Christmas is heerlijk, de kersthits van de Pentatonix… allemaal fijn. Hoewel… ik heb toch 1 grote favo kersthit bedenk ik me nu: Christmas Time van The Darkness! Love that song!

5 Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Uhm… bij mijn ouders eten? Vanwege de scheiding doen we alles als gezegd even anders en zijn we het opnieuw aan het uitvinden. Cadeautjes doen ze bij papa. Ik haal de dames 2e kerstdag op. ’s Middags gaan we hapjes voorbereiden bij opa en oma en die daarna lekker oppeuzelen tijdens het kerstdiner. Daarna irriteren mijn broertjes, schoonzusjes en ikzelf mijn ouders door te vragen of er nog een reisje naar Kos in de kerstboom hangt. Dat was namelijk in het verleden 2x het geval. Gaat dit jaar niet gebeuren omdat ze zullen verhuizen en iedereen al een leuk cadeau hebben gegeven, maar toch. We gaan het wel vragen, gewoon omdat dat grappig is.

6 Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor Kerst?

Mjah… had ik bij mijn ideale kerst al gezegd toch? Worldpeace zou ook mooi zijn, iedereen genoeg te eten en een veilig dak boven het hoofd, uitbanning van kindermishandeling in welke vorm dan ook.

7 Liever een witte Kerst of eentje in de zon?

Na ons bezoekje aan het Winterparadijs afgelopen vrijdag, ga ik definately voor de witte kerst. Ik houd van warmte en van zon, maar zo met die sneeuw, schaatsen, kerstbomen, warme chocolademelk… dat was toch wel het ultieme kerstgevoel wat ik samen met mijn dochters mocht beleven. Heerlijk! Overigens wil ik liever geen witte kerst als ik de weg op moet.

8 Doe een Kerstwens!

Zie vraag 6? En ik hoop dat al die chagrijnen die op facebook de afgelopen weken aan het miepen waren over hoe verschrikkelijk ze tegen kerst opzagen en het leven niet meer zien zitten omdat iets of iemand hun kerstgedachte heeft verziekt, met kerst het licht zien door de schitterende fonkeling van de lampjes in de kerstboom die weerkaatst in de glinsterende ballen… Een ietsiepietsie schoonheid zit in de kleine dingen. Ik hoop dat ze hun depressieve gedachten kunnen uitbannen en minimaal 1 minuutje van het kerstfeest kunnen genieten!

9 Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Een nepperd! Dit jaar was ik even in dubio omdat ik verwachtte niet in staat te zijn om een boom mijn vlizotrap naar zolder op te kunnen tillen, maar warempel: het is gelukt. Mijn dochter wees een prachtige kunstboom aan met 50% korting die zo licht is als een veertje. We hebben hem heerlijk over de top fout versierd. Ik hang mijn boom altijd graag zo vol mogelijk, hoe voller hoe beter. Love it!

10 Wat is jouw ultieme tip voor een Kerst zonder stress?

Ga scheiden: heb je nog maar 1 familie met kerstverplichtingen. Scheelt de helft en is beter te overzien. Laat je niet gek maken door al die chagrijnen die op social media roepen dat je niet van kerst mag genieten, omdat ergens in de wereld iemand in een rotsituatie zit. Neem jezelf voor om het leuk te hebben! Je leeft maar één keer. Straks laat je gezondheid je in de steek en dan? Plan leuke dingen en doe vooral waar je zelf zin in hebt. In mijn geval betekent dat: niet in de keuken staan (maar op een andere manier je steentje bijdragen, het moet wel voor iedereen leuk blijven).

Dit is trouwens mijn eerste stressloze kerst! Wat een heerlijkheid! Vorig jaar kon ik er toch niet zo van genieten, maar dat haal ik nu even in. Kerstavond ben ik naar een groot feest geweest op een boot om nieuwe mensen te leren kennen (nooit eerder zoiets gedaan), eerste kerstdag schuif ik met 13 mensen die ik niet ken aan bij Tamara voor een heerlijk kerstdiner dat zij gaat koken en tweede kerstdag pik ik mijn meisjes op bij de ex waar ik nog even een theetje drink en dan door naar mijn ouders voor gezelligheid met mijn familie. Eigenlijk moet ik tussendoor nog een beetje werken voor de blog, want ik loop achter, maar ik heb besloten om me er niet druk om te maken. We zien wel.

11 En last but not least: doen jullie aan cadeautjes met Kerst?

Nee, ik doe dus niet aan cadeautjes. Met Sinterklaas ben ik compleet losgegaan met dat LOL Surprise Poppenhuis. De kinderen vieren bij hun papa kerstmis met cadeautjes, dit is het speciale feest voor bij hem thuis. Zou niet leuk zijn als ik dan ‘ook nog even moet’ toch?

Ik hoop dat jullie kunnen genieten van deze drukke dagen en het heerlijke eten dat erbij hoort. Wens jullie positiviteit, levensgeluk, volle buikjes en vooral veel mooie momenten met de mensen om je heen! Vrolijk kerstfeest lieve lezers, xx

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.