Schaatsen en sneeuwpret op Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs opende vrijdag 21 december haar deuren en wij waren erbij! Een kennisje van me had dit evenement pas al getipt, want het is ontzettend leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Mijn dochters en ik waren er stipt om 3 uur toen de deuren openden en pas rond een uurtje of 8 vertrokken we weer naar huis. Eigenlijk hadden de kinderen er toen nog geen genoeg van…

amsterdamse winterparadijs

Knuffelen met Olaf

Olaf en Elsa, bekend van ‘Frozen’, zijn iedere dag aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur voor een meet & greet. Op de openingsdag waren Elsa’s zusje Anna, Belle, Assepoester en Ariël er ook en de meisjes vonden het heel indrukwekkend om met ze op de foto te gaan. Dit was naast de grote sneeuw speelbak met nepsneeuw en sneeuwpoppen waar ze met andere kindjes hebben gespeeld en sneeuwengeltjes hebben gemaakt. Ook kunnen kinderen zich laten schminken en hun schaatsdiploma halen op de kinderschaatsbaan.

Schaatsbaan

Zelf zijn we op de ‘grote’ schaatsbaan geweest, waar ik de meisjes eindelijk kon leren schaatsen. Er zijn speciale glijstoeltjes aanwezig voor wie het nog moet leren en dat was wel zo prettig. Met een uurtje schaatsen ben je er natuurlijk nog niet, maar dit ging beter dan op natuurijs en we hadden er veel plezier in. Als je een groen bandje hebt (regular ticket van 17,50 bij de kassa) zit de schaatshuur van 12,50 euro erbij in. Je moet als onderpand wel je rijbewijs inleveren, die je weer terugkrijgt als je de schaatsen inlevert. Er zijn ook kluisjes aanwezig.

Sneeuwballengevecht

Je bent in ieder geval verzekerd van een witte kerst op Het Amsterdamse Winterparadijs. Ik heb met de meisjes een sneeuwballengevecht gedaan in de nepsneeuwbak, maar er is ook een soort paintball-achtig parcours waar je in teams van 5 tegen elkaar kunt strijden in een sneeuwballengevecht met echte sneeuw.

amsterdamse winterparadijs
Genoeg eettentjes en zitjes overal.

Tube slide

De iets oudere kinderen kunnen zich uitleven op een 25 meter lange tube slide. Zelf ben ik hier natuurlijk ook vanaf geweest, gaat hard joh! De meisjes kregen hier geen genoeg van en klommen keer op keer weer omhoog met een band om te glijden. Gelukkig staan bovenaan 2 medewerkers die ervoor zorgen dat je kind veilig in de band zit, voor hij of zij naar beneden roetsjt.

Wat wij nog gemist hebben…

Er was echt superveel leuks te doen. Zo zijn we nog in de zweefmolen geweest, gingen de meisjes buiten in de draaimolen, luisterden we naar de band, deden ze een rondje in het kersttreintje en maakten we in het donker een ritje in het enorme reuzenrad… Maar ondanks dat we uren zoet waren, hebben we nog veel attracties niet gedaan eigenlijk… Zo is er bijvoorbeeld het winterse Zillertal Arena Doolhof en kun je van de piste af roetsjen met de VR-Experience. Verder is het mogelijk om te langlaufen of prijzen te winnen bij de kermisattracties zoals ballengooien, eendjes vangen en schieten.

Maar dat is nog niet alles! Het Amsterdamse Winterparadijs heeft ook een Netflix Kerstfilm Bioscoop met onder andere de hitfilm ‘The Christmas Chronicles’ en een theater. In het theater wordt voorgelezen door stemacteur Tom Afman, kunnen de kleintjes genieten van winterse verhalen in het poppentheater en zorgt een goochelshow van Europees goochelkampioen Dion van Rijt voor verwondering, spanning en sensatie. Wij hebben echter zoveel plezier gehad met alle andere leuke dingen op dit event, dat we hier niet aan toe zijn gekomen. Verder zijn er optredens van onder andere Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine.

Over het Amsterdamse Winterparadijs

Van 21 tot en met 30 december wordt de RAI Amsterdam (in- & outdoor) opnieuw omgetoverd tot dé plek voor jouw ultieme winterbeleving. Je kunt op deze website meer informatie vinden.

Wij vonden het ontzettend leuk en waren meteen helemaal in de kerststemming! Ben jij al eens naar het Winterparadijs geweest?

Comments

  1. […] ons bezoekje aan het Winterparadijs afgelopen vrijdag, ga ik definately voor de witte kerst. Ik houd van warmte en van zon, maar zo met […]

  2. […] daar vooral eerlijk over zijn. Maar goed, de dag ervoor had ik nog op de schaatsen gestaan op het Winterparadijs om een beetje te oefenen. Zowaar ben ik blijven rijden en niet omgevallen. De funky black music was […]

  3. […] en nóg meer activiteiten. Wij zijn weer uitgenodigd en zeker van plan om hiervan te genieten! Lees hier ons verslag van vorig […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.