Kippenvel: Bohemian Rhapsody in de bios…

Hij draaide het beste openingsweekend voor een muziekfilm ooit in Nederland: Bohemian Rhapsody. De film over rocklegende Freddie Mercury en Queen. Als je van de muziek van Queen houdt is het een mustsee, echt waar! Ik had na het zien van de trailer al sterk het gevoel dat ik deze film écht wilde zien en WAUW: deze film is het bezoeken meer dan waard. Vrijwel de hele film had ik kippenvel op mijn armen. Het verhaal… die stem… en natuurlijk kickass muziek van Queen tijdens de film. Een aanrader!

Ik kijk toch regelmatig films en kan best helemaal in een verhaal zitten. Maar dit verhaal ‘grijpt je’, te meer omdat het waargebeurd is. En bijna een hele film lang kippenvel op mijn armen… dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. De eerste 10 minuten moet je er nog een beetje inkomen, maar daarna laat het verhaal je niet meer los. Heb zelfs wat tranen laten vloeien richting het einde… Pfoeh… Volgens mij was iedereen in de zaal erg onder de indruk. En terecht. Twentieth Century Fox zet de film neer als ‘een verpletterende ode aan Queen’ en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Een mega Queen-fan ben ik verder niet, al heb ik uiteraard de nodige cd’s gekocht en houd ik van hun muziek. Maar echt: deze film wil je als Queen-muziekliefhebber gewoon zien!

Hier de trailer:

Recordbrekend openingsweekend

Bohemian Rhapsody is nu in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX en Dolby Cinema. In het openingsweekend trok hij al 150.525 bezoekers, goed voor een box office van 1.468.340 euro. Hiermee verslaat deze film de Michael Jackson-documentaire THIS IS IT, uit 2009 die 1.294.714  euro deed in het openingsweekend. Bohemian Rhapsody is tevens het grootste openingsweekend ooit voor Twentieth Century Fox in Nederland. Het record stond op naam van Deadpool 2 (2018), de actiefilm gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld was in Nederland goed voor een openingsweekend van 1.315.430 euro. (Die film wil ik nog zien!)

Rami Malek as the rock icon Freddie Mercury in the upcoming 20th Century Fox/New Regency film “BOHEMIAN RHAPSODY.”

Het verhaal van Freddie Mercury

De film Bohemian Rhapsody (naar hun legendarische, gelijknamige 6-minuten durende nummer) is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Leuk om te zien ook hoe ze experimenteren met geluid in de studio! Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Rami Malek (Freddie Mercury) and Gwilym Lee (Brian May) star in Twentieth Century Fox’s BOHEMIAN RHAPSODY. Photo Credit: Alex Bailey.

Winactie

Wil jij deze film ook zien? Ga dat dan zeker in de bioscoop doen! Ik heb van 20th Century Fox 3x 2 vrijkaarten gekregen om onder mijn lezers te verloten. Houd je van de muziek van Queen? Geloof mij, dan wil je de film zien. Laat hieronder een berichtje achter met wie je naar deze film zou willen, dan maak je kans op de vrijkaarten. Helemaal leuk als je dit bericht bij je vrienden onder de aandacht brengt via social media of whatsapp, geen verplichting uiteraard.

De winnaars zijn geworden: Esmée Branbergen, Xaviera van Ankeren en Martine Vinkestijn! Van harte gefeliciteerd, ik neem contact met jullie op voor de afhandeling.

Lees meer filmrecensies.

Wie heeft hem al gezien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Martine vinkestijn zegt:

  wat gaaf! Dank je wel, ik ga heerlijk met manlief, heb er zin in!!

 2. Moniek zegt:

  Wauw, daar zou ik met mijn man heen willen!!

 3. Sascha_W zegt:

  Als tiener in de eighties, hebben manlief en ik de opkomst en hoogtepunten van Queen meegemaakt. Deze film wil ik dan ook zeker wel gaan zien in de bioscoop

 4. Yvonne kolk zegt:

  Mijn moeder, groot Queen fan door haar kan ik nu nog de liedjes dromen dus ja dat verdiend ze wel gezellig naar de bioscoop , kan mn vader ook mee ?❤

 5. J zegt:

  Graag samen met mijn man.

 6. J zegt:

  Ik wil graag naar deze film samen met mijn man.

 7. Nicky zegt:

  Met mijn vader de grote Queen fan!

 8. Angelique zegt:

  Mijn man Jack van vliet wil hier graag heen , en ik ga snel met hen mee

 9. Joke Somers zegt:

  Mijn dochter is fan en we gaan graag samen naar de bioscoop, dus ik zou heel graag met haar op stap gaan!

 10. Marian zegt:

  Ik wil hier graag heen met Wendy van 16!

 11. Els Timmers zegt:

  Met de buurvrouw, wij zijn allebei gek van de muziek van Queen. Freddie was een echte held en ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal.

 12. Els Timmers zegt:

  Ik zou graag gaan met mijn man. Een van de dingen die we gemeenschappelijk hebben, is onze liefde voor Queen. De reacties om me heen zijn erg enthousiast dus ik zou mijn man er graag mee verrassen!

 13. Koby Bot zegt:

  Te gek om hier de kans te krijgen om te mogen gaan

 14. Marloes zegt:

  Gezellig met de buurvrouw! Wij houden allebei van de muziek van Queen dus we gaan vast swingend de bios uit!

 15. Marianne zegt:

  Super zou graag met mijn zus gaan, queen geweldig!

 16. Marloes zegt:

  Ik denk dat mijn zus dit geweldig zou vinden dus die zou ik meteen uitnodigen!

 17. Corinne de Graaf zegt:

  Samen met mijn man.Wij zijn wel fan van Queen!

 18. Gé Geurtsen zegt:

  Met mijn vader, een groot fan van Queen. Dit zal die zeker leuk vinden!

 19. Marc zegt:

  Dat zullen er dus heel veel zijn, ik ga ook naar deze film, maar omdat het een muziekfilm is zou ik graag van je willen weten waar je het beste geluid hebt, in IMAX of in Dolby Cinema, of maakt dat niet uit?

  Gr. Marc

  1. Marguerita zegt:

   IMAX Schouwburgplein Rotterdam heeft het beste geluid

 20. Petra zegt:

  Ik zou hier graag naar toe willen met mij vriend die ook een grote fan van Queen was en nog steeds is.

 21. Alici zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn man, we zijn nog nooit samen naar de bioscoop geweest dus dit lijkt me een aangename verassing zo voor de komst van onze baby!:)

 22. Nathalie zegt:

  Leuk! Samen met mijn man of met een vriendin, genieten van de heerlijke muziek.

 23. miranda bruins zegt:

  ik wil deze mooie film graag zijn met mijn man lekker samen genieten van de film

 24. Diny Frijters zegt:

  Ik zou er heel graag naartoe gaan met mijn beste vriendin. We zijn allebei fan van Queen en hebben ze helaas nooit live kunnen zien. Dit komt er dan het dichtst bij in de buurt. 😉

 25. Judith zegt:

  Met mijn man, lijkt me een mooie film

 26. Georgia Germer zegt:

  Heel graag met mijn vriendin Monica

 27. Ling zegt:

  Deze film wil ik graag zien samen met mijn man. Lang niet naar de film geweest. Als ik win, zouden we wel moeten gaan. Heb ik geen excuus meer

 28. Ingrid Kleijer zegt:

  Met mijn man, genieten van goede muziek en een avondje rust zonder kindjes 🙂

 29. Esther zegt:

  Wie moet ik kiezen om naar deze superfilm te gaan ? Ik denk dat ik mijn eigen wedstrijd ga houden als ik kaartjes win ?

 30. E. Langeveld zegt:

  Met mijn vader, groot fan van deze grootse band!

 31. Anita te Gussinklo zegt:

  Ja, die wil ik heel graag zien.
  Samen met mijn zus we zijn destijds ook naar de musical We will rock you geweest.

 32. Dikkiedik zegt:

  Ik wil graag mijn zoon leren hoe ECHTE muziek klinkt.

 33. Esmée zegt:

  JAAAA!!! Heel graag met mijn man Adwin. Die zou ik hier heel graag mee verrassen. Hadden het er net nog over dat we eigenlijk deze film moeten gaan zien. Zulke goede verhalen over gehoord. Ik doe heel graag mee.

 34. Ilse Brinkhuis zegt:

  Zou mijn vriend hier dolgraag mee naar toe nemen. Hij zou het helemaal super vinden.

 35. Karin de Zwaan zegt:

  Ik zou samen met mijn man gaan. Lijkt me een heel goed excuus voor een avondje samen.

 36. Linda Raaijmakers zegt:

  Heel graag met mijn vriendin Eveline 😀

 37. A. Verkooijen zegt:

  Deze film willen mijn vrouw en ik graag zien. We vinden Queen te gek en zijn heel benieuwd naar deze film die goede recensies krijgt!!

 38. Carla zegt:

  Leuke actie zeg! En laat het nou net ‘mijn beurt’ te zijn voor ons maandelijkse date samen. Ik zou graag twee kaartjes winnen om samen met mijn vriend deze geweldige film te zien.

 39. Els zegt:

  Lijkt me een super film om met mijn man heen te gaan, ik doe dus graag mee!

 40. Laura zegt:

  Ik ga graag met mijn moeder. Ze is 2 weken geleden geopereerd aan haar voet en zit nog zeker 4 weken in het gips. Dit zou even een leuk uitje zijn voor haar. ?

 41. Anita H. zegt:

  Een vriend van mij had het onlangs over deze film. Er van uitgaande dat hij ‘m nog niet heeft gezien, wil ik hem wel graag uitnodigen als ik in de prijzen val. En anders heb ik zeker nog genoeg vriendinnen die met me mee willen.

 42. Rosemary van Duinen zegt:

  Ik doe zeker mee want in die tijd was ik echt een fan.. Die tijdloze muziek bezorgt nog steeds kippenvel en als ik win neem ik mijn lieve schoonzus mee. Zij blert al net zo hard mee met alle liedjes.. Maar ook kunnen we gewoon genieten van de teksten.

 43. Francis Boom zegt:

  Ik ben opgegroeid met de Queen muziek. Dus ik wil heel graag naar deze film. Ik neem graag mijn Verloofde mee, dan hebben we gelijk een avondje uit zonder kids?.

 44. Nicole zegt:

  Jaaaa heel graag!! Met mijn vader ❤️

 45. Mirjam Hellingman zegt:

  k zou hier heel graag met mijn man Jan heen gaan. De muziek van Queen is geweldig en dit lijkt ons een hele mooie film!

 46. Xaviera van Ankeren zegt:

  Ik had net een bericht geplaatst maar zie deze niet terug komen bij reacties…. klopt dat?

 47. Evelijn zegt:

  Vroeger, als ik van mijn bijbaantje kwam, fietste ik altijd met de volume van mijn walkman flink hard met de muziek van Queen. Heerlijk! Deze film staat zeker op mijn verlanglijstje en ook op die van mijn vriendin Susanne. We zouden dus héél graag kaartjes willen winnen.

 48. Viv Schobben zegt:

  Wie is er niet groot geworden met Queen! Echt zo gaaf! Ik heb nu al diverse malen de trailer gezien en bij zo’n overvol stadion lopen toch de rillingen over je rug. Wat een levensverhaal, wat een man, wat een band. Daarom waag ik heel graag een kansje om er samen met mijn lieve vriendinnetje heen te mogen gaan. Weet zeker dat het een avond wordt met een lach en een traan want nee niet alles was rozengeur en maneschijn. Een film die je gezien MOET hebben!

 49. Xaviera van Ankeren zegt:

  Ik zou graag met mijn man hierheen gaan. We zijn wel weer eens toe aan een avondje met zijn tweetjes. We houden beide ontzettend van de muziek van Queen dus dat zou super mooi uitkomen!

 50. Diana zegt:

  Ik zou hier heel graag met mijn man heen willen..! Hebben weinig uitjes samen..! Maar dit zou hij erg gaaf vinden…!

 51. Jacqueline Roose zegt:

  Samen met mijn dochter Martine zou ik heel graag deze prachtige film Bohemian Rhapsody gaan beleven. Een film die ons allebei aan zal grijpen. Genieten van de geweldige muziek en zakdoeken mee!

 52. Diana zegt:

  Ohh.. Gaaf, zou er met mijn zoon van 13 heen gaan.
  Hij heeft Queen niet beleefd zoals wij, maar vind de muziek wel net zo gaaf.
  Heeft ook CD’s van Queen.
  Zou erg tof zijn om hem het verhasl erachter te laten zien met deze film.

 53. S. Verkooijen zegt:

  Deze film zou ik heel graag met mijn man willen zien! De trailer sprak ons meteen aan, maar de muziek van Queen is natuurlijk ook fantastisch en tijdloos!

 54. Martine Vinkestijn zegt:

  Ikzelf ben mega Queen fan, mijn Nick name is niet voor niets Innuendo! Al paar keer geprobeerd kaarten te krijgen maar continu uitverkocht… Dus ik wil zeker een poging wagen voor de kaarten!

  1. Martine Vinkestijn zegt:

   Ps.. Ik zou manlief meenemen!

 55. Been zegt:

  Wat een waanzinnig gave actie. Queen, ik ben 40 en had zo graag naar een concert van ze willen gaan. Nu kunnen we hun met name freddy alleen maar zien in clips. Wat zou het super zijn om hem op film te zien al is het een hele goede vertolker van Freddy. Wil er graag met mijn zoon van 16 heen, kan die Queen op een andere manier leren kennen dan van clips.

 56. Anna zegt:

  Woow gaaf!! Ik doe graag mee en zou met een goede vriendin willen gaan..

  Facebook: An Na

 57. Tamara van Wijk zegt:

  Ik zou mijn vriend Eric heel graag meenemen naar deze film. Hij is echt groot Queen fan maar we hebben nog geen mogelijkheid gehad om de film te bekijken. Maar natuurlijk willen we dat wel heel graag, zeker na de ontzettend positieve reviews die er gelezen hebben.

 58. Wendy zegt:

  O geweldig hier wil ik zo graag heen! Mijn buurvrouw is er ook helemaal gek van dus ga met haar samen dan.

 59. Raquelita Vervuurt zegt:

  John Mosterd! Sergio Mosterd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.