Romantische dates in de kerstvakantie

Gescheiden of ‘gewoon’ single en je ziet op tegen de feestdagen zonder je kinderen? Zoek snel een leuke wederhelft via de datingapps, want het is cuffing seizoen. Hèt moment waarop niemand alleen op de bank wil zitten. Gevonden? Mooi, deze 9 romantische dates zou je kunnen doen. En zonder de liefde van je leven (voor heel even of langer) kun je ze natuurlijk ook gewoon met een vriendin of je zus doen. Of met jezelf!

Ik ben een sucker for romance, dus die mooie plaatjes die mijn mailbox binnenkomen… Ja, daar smelt ik helemaal bij weg. Wordt het een wijnproeverij voor 2, doe je samen een escape room, lekker uit eten, hang je heerlijk samen op de bank met een romantische film, ga je samen slapen in een kasteel, een indoor skydive doen voor de thrill of wordt het een strandwandeling met vlinders in je buik? Kan allemaal, maar hoe leuk zijn deze romantische uitstapjes en tips? Welke zou jij het liefste nu doen?

Kerst in Disneyland Parijs

disneyparijs kerstNaar Parijs lijkt me sowieso romantisch, maar je kunt ook naar Disneyland Parijs. Kijk nou hoe mooi met die lichtjes! Op Town Square word je verwelkomd door een gigantische kerstboom van 24 meter hoog. Met kerstmuziek, guirlandes en sneeuwvlokjes die in de lucht dwarrelen is Main Street U.S.A. volledig gehuld in een betoverende sfeer. ’s Avonds is het Disneyland Park nog magischer en kunnen gasten ook genieten van de droneshow Disney D-Light of de beroemde avondshow Disney Dreams®! of Christmas. Die laatste heeft geen drones maar vuurwerk, dansende fonteinen en kerstmuziek met projecties van verschillende Disney verhalen.

Bios: Three Thousand Years of Longing

ten thousand years of longing

Heb deze biosfilm nog niet gezien, maar een hedendaags romantisch sprookje is nooit weg. Wanneer een Britse geleerde (Tilda Swinton) in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn (Idris Elba) oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden.
‘Three Thousand Years of Longing’ is een episch fantasieverhaal van George Miller (‘Mad Max’) dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. 

Kerstmarkt bezoeken in Keulen

kerstmarkt keulen
Foto: Shutterstock

Op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Utrecht ligt de oudste stad van Duitsland: Keulen. Een kosmopolitische stad die rondom kerst versierd is met vele lichtjes waardoor het historische erfgoed nóg beter uitkomt. Rondom het domplein van de stad, dat alles weg heeft van een klassieke kerstkaart, zijn de belangrijkste kerstmarkten te vinden. Met aan de ene kant de Rijn en aan de andere kant de top van haar beroemde kathedraal, is Keulen niet voor niets de ideale bestemming voor cultuur- en museumliefhebbers. Keulen is het thuis van drie zeer centraal gelegen a&o hostels, waarvan a&o Köln Dom maar op een paar honderd meter van het centrum ligt. Een overnachting in een tweepersoonskamer boek je vanaf € 43,- per persoon per nacht. Maar je kunt natuurlijk ook voor een wat sjieker hotel gaan.

Knallend het nieuwe jaar in bij WOW in Porto, Portugal

wow porto oud en nieuw
v.l.n.r. WOW Porto © S. João, vuurwerk © Clement M, WOW Porto © S. João

Één van de meest feestelijke avonden van het jaar staat bijna voor de deur: oudjaarsavond. 2022 wordt groots afgesloten bij World Of Wine (WOW), in Vila Nova de Gaia, in Porto, Portugal. Iedereen die een plaats in een van de restaurants in de culturele wijk heeft bemachtigd, is verzekerd van gratis toegang tot het oudjaarsfeest, die in de WOW-galerie wordt gehouden. Ook andere bezoekers zijn welkom. Tickets voor het oudjaarsfeest kosten € 40,- en zijn online verkrijgbaar. Vanaf 23.00 uur zullen de sambaritmes de dansvloer van de WOW-galerie overspoelen, met het optreden van Samba Esquema Novo, tot de laatste minuten van 2022. Zodra de klok twaalf uur slaat geniet je van een vuurwerkshow op Praça Central, met uitzicht op de Douro-rivier en Porto. Na een prachtige vuurwerkshow zorgen DJ Miguel Rendeiro en DJ Bikas dat de voetjes van de vloer gaan in de WOW-galerij. Eindtijd: 04.00 uur.

Knus samen gluren naar de Franse sneeuw

auvergne rhone frankrijk
Foto: Auvergne-Rhône-Alpes Tourism

Lekker tegen elkaar aankruipen terwijl je geniet van de witte winterse sneeuw in de Alpen? Dit prachtige plaatje komt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes, die hiermee de opening van hun 175 ski gebieden aankondigt. De dorpjes en bergresorts zijn klaar om alle wintersport toeristen te ontvangen, dus als jij en je lover graag samen genieten van de sneeuw zit je hier goed. Je vindt hier alles om je goed te voelen: sneeuwpret, gastronomie, skieën, sleeritjes, de spa of hammam en je kunt er bovendien heerlijk shoppen. Lijkt dit je wat? Dan boek je iets in plaatsjes als Chamonix, Avoriaz, Courchevel, Méribel, Tignes, Val d’Isère, Megève, Alpe d’Huez, Les 2 Alpes, Les Arcs, La Plagne.

Veluws Zandsculpturenfestijn

Wintertuin_zandsculpturen2

Ben je op zoek naar een verrassend winters uitje in Nederland? Dan ben je bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen aan het juiste adres. Vanaf dinsdag 27 december kun je het nieuwe winterdorp bewonderen. Naast de ruim honderd zandsculpturen, die zowel binnen als buiten staan opgesteld, maak je dan ook kennis met schitterende ijssculpturen, een prachtig aangelegde tuin met een reusachtige waterval, een heuse iglo en kom je oog in oog te staan met indrukwekkende ijsberen en pinguïns. En welke temperatuur het buiten ook is, in het winterdorp stap je gegarandeerd in een sfeervolle witte wereld.

Een Kroatisch winterwonderland …

kroatische bevroren watervallen
Foto: PR

Hoewel veel mensen Kroatië uitsluitend associëren met zon en zee, is er een heel andere kant die je waarschijnlijk nog niet kent: het Kroatische winterwonderland. Sprookjesachtige festiviteiten, gezellige straatjes en schilderachtige winterse natuur vullen je met warmte op de koude winterdagen. Het ijs en de sneeuw zorgen ervoor dat de toch al mooie Kroatische natuur in een waar kunstwerk verandert. De rivieren van de Plitvicemeren zijn bevroren en krijgen een magische aanblik, alsof je zo het decor van Frozen in bent gelopen. Prachtig en super romantisch!

Samen een kasteeltje bezoeken

kasteel hernen
Foto: PR

Je kunt ook de romantiek van de Middeleeuwen opzoeken, bijvoorbeeld bij kasteel Hernen in de kerstvakantie (dat is vlakbij Nijmegen). Van 27 december 2022 t/m 5 januari 2023 komt de omgrachte Middeleeuwse burcht nog meer tot leven dankzij ‘Kasteelse Klanken’. In het sfeervolle, authentieke kasteel kunnen bezoekers zich door geluiden en muziek laten meevoeren naar de Middeleeuwen. De toegang is voor volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Museumkaarthouders zijn gratis op vertoon van hun fysieke pas.

Prime marathon Modern Love

modern love
Foto: Amazon Prime

Lekker binnen blijven onder een dekentje? Zet Prime aan! De Nederlandse bewerking van de Amazon Original serie Modern Love Amsterdam is sinds 16 december op Prime Video in Nederland in première gegaan. De zesdelige Nederlandse serie, Modern Love Amsterdam, toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.

Budgetteren voor wat écht belangrijk is

Nu heb je altijd mensen die zeggen: maar iedereen moet toch bezuinigen dan ga je toch niet daten? Tuurlijk wel! Herinneringen zijn het mooiste dat je elkaar kunt geven. Zojuist kreeg ik nog een leuk onderzoekje van Bunq Bank dat dit staaft. Mijn generatie X is niet in dit onderzoek meegenomen, maar de jongeren wel. Over het algemeen zijn Gen-Z’ers (46 procent) creatiever dan millennials (41 procent) met hun bezuinigingen en kijken ze vooral naar wat er goedkoper kan zonder iets in te leveren. Zo zijn driekwart van alle Gen-Z’ers en millennials die in de winter op vakantie gaan, actief op zoek naar aanbiedingen voor accommodaties en/of vervoer. De huidige economie eist meer discipline van ons en dwingt ons te budgetteren voor wat we écht belangrijk vinden, zoals bijvoorbeeld een familiebezoek in het buitenland tijdens de feestdagen. Ja, of gewoon van samen van de liefde genieten natuurlijk.

Lees ook:

En wat wordt het voor jou? Netflix & Chill? Of ga je er op uit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.