Keek op mijn Week: kerstdinch, lichtjesfeest, kapper en gourmet

Wat een hectische week zo vlak voor kerst! Er moest van alles gebeuren, ik had leuke en gezellige uitjes en dan was er ook nog die spannende persconferentie vlak na de Blogboot. Moet zeggen dat ik erg blij ben met de vervroegde kerstvakantie voor de meisjes. Op de boot hadden we het al over ‘vaker vakantie’ en dat was nu met een week voor laagseizoen tarief ineens haalbaar. Even rust, maar eerst vertel ik je natuurlijk wat er deze week zoal is gebeurd…

urb premium alcoholvrij drankje
Kerstboom versierd en alcoholvrij URB geproefd.

Kerstboom versieren

Zaterdag lekker rustig opgestaan met de meisjes. We keken een filmpje en alles verliep vlot. Kon zelfs hun papa al eerder dan gebruikelijk een appje sturen dat ze er helemaal klaar voor waren. Meestal zijn we trager dan traag in het weekend, nu had ik zelfs gestofzuigd en alles. Hatseflats!

Daarna kon ik aan het werk want er moest nog een blog geschreven worden. Snel spullen bij elkaar geraapt en naar mijn vriend gereden waar ik precies op tijd was om De Grote Tuinverbouwing te kijken, starring mijn mama in het item ‘Kleur je Leven’. Heel leuk om haar zo op televisie te zien. Ondertussen stond de familieapp uiteraard roodgloeiend.

Na deze kerstaflevering, ben ik nog even losgegaan op de kerstboom daar. Heel onbeleefd heb ik er zelfs wat dingen uitgehaald die niet helemaal waren zoals ’t bedoeld was, ik eiste de extra kerstballen op en heb met kerstliedjes aan de boom zo vol mogelijk gehangen. Heerlijk om te doen en hij was toch met iets anders bezig. Na afloop was ik blij met het resultaat.

kerstboom
Flinke boom, dus leuk om vol te hangen!

Kerstdinch

Zondag schoof ik tijdig aan in Restaurantje aan de Rijn, waar we met Platform Z een kerstdinch en borrel hadden. Bij elke gang wisselden we van tafel, zo sprak je steeds weer andere ondernemers. Gezellig en leuk, heerlijk ook om mensen buiten je vaste kringetje te spreken over koetjes en kalfjes. En natuurlijk erg lekker gegeten!

kerstdinch 

en na afloop
En na afloop…

 

Werken en kerstkaarten schrijven

Maandag maakte ik me druk achter de laptop. Lekker doorgewerkt aan allerlei teksten. Wassen gedraaid. Goodiebags ingepakt voor de Blogboot. Kerstkaarten geschreven. Mega klus altijd. En sollicitatiegesprekken gevoerd voor interimfuncties. Maar dat is eigenlijk al een paar jaar 1 grote teleurstelling als je geen 32-40 uur uur in de week beschikbaar bent. Bedrijven zijn verschrikkelijk old-school wat dat betreft én ik ben zo eigenwijs dat ik de flexibiliteit wil houden om als ik het nodig heb op bed te kunnen crashen, perstrips te kunnen doen, mijn kinderen uit school wil halen én mijn bestaande bedrijfsactiviteiten wil voortzetten. Gezondheid en mijn kinderen zijn belangrijker dan cash (ik snap al dat gemiep in de krant over personeelstekorten ook niet, als bedrijven de vereiste uren aantallen bijstellen is het geen enkel probleem lijkt mij – bovendien heb ik 7 dagen per week nog de rest van mijn bedrijf te runnen…).  ’s Avonds daarom lekker onderuit op de bank met een serie om even te ontspannen, ik was de Witcher opnieuw gaan kijken omdat seizoen 2 vrijdag uit zou komen.
[Oh en update voor wie meeleeft, mijn bedrijf kreeg tijdens de lockdown ineens een stortvloed aan nieuwe opdrachten binnen, dus ik heb de komende weken niet eens tijd voor een interimklus. *I’m blessed.*]

kerstpost 

Prachtige lichtjes op het Amsterdam Light Festival

Dinsdag last minute dikke stress voor de Blogboot van vandaag: 2 afmeldingen… ai. En we waren ivm de 1,5 meter al uitgedund. Gelukkig heb ik een enorm netwerk en dus stuurde ik tientallen berichtjes uit om te vragen welke blogger last minute zin zou hebben in het rondvaren op de grachten van Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival. Nèt voor vertrek ontving ik een appje terug van iemand die last minute graag wilde aanhaken. Superfijn, event gered.

amsterdam light festival blogboot

En wat was het gaaf! Het Amsterdam Light Festival (dat door de lockdown in financiële problemen zit) is echt zo mooi om te beleven vanaf het water. Overal de mooiste lichtkunstwerken en schipper John van Starboard Boats wist er geweldig leuke weetjes over te vertellen: welke kunstenaar heeft het ontworpen, wat betekent het werk, etc terwijl host Carlos iedereen van lekkere drankjes voorzag. Ook blogger Anja had nog een lekkere cake gebakken voor onderweg, dus qua hapjes zat het goed.

amsterdam light festival blogboot

Ondertussen presenteerde travelmerk Bebsy zich aan boord en kreeg iedereen een prachtig koffertje mee met hun slogan ‘vaker vakantie’. Bebsy specialiseert zich in citytrips en ik zal binnenkort leuke uitkomsten uit hun onderzoekje naar de favorieten van Nederlanders met je delen. In het eventverslag.

amsterdam light festival

Daarna hoorden we van foodmerk Lazy Vegan hoe zij onder meer de voedselbanken steunen met hun diepvriesmaaltijden. Binnenkort mag ik deze proeven en dat is ideaal, ze schijnen goed in de smaak te vallen bij kinderen, zijn supergezond want direct ingevroren, vleesvrij, glutenvrij en in 8 minuten klaar. Probeer dat zelf maar eens te evenaren met je zelfgemaakte risotto.

amsterdam light festival blogboot

Vanuit de goodiebag mocht ik een mooi waszakje van Washok.nl uitdelen met daarin een eco friendly wasmiddel en wasparfums. Die ga ik mooi proberen met de vakantiewas. Ook heel tof is de lichtgevende voetbal van KanJam. Zodra deze beweegt geeft hij ligt in het donker, leuk om in de late middaguurtjes nog even samen te voetballen.

blogboot 14 december bebsy

Post de deur uit

Woensdag flink vloppen geschreven, postzegels geplakt en kleine cadeautjes ingestoken. De eerste lading naar de brievenbus gebracht, het postpunt bij school wilde wel even wegen of de porti goed was maar kon ze helaas niet innemen. Ook meteen nieuwe enveloppen gekocht, want ze waren op. De volgende zendingen dus maar naar een ander postpunt gebracht. Ik was goed bezig, maar ik heb de adressen dus niet in een centraal document staan dus het was nogal een klus om al mijn inkomende en uitgaande facturen na te lopen en over te pennen.

koekjes
Lekkere kerstkoekjes gekregen van Anja van Tipsvoorjou.com

De kids waren een beetje in mineur na de persconferentie. Opa uit Engeland zouden ze toch niet zien en ze hadden zich daar erg op verheugd. Ik probeerde ze op te vrolijken met het nieuws dat ik een midweekje Roompot Kustpark Texel had geboekt (uiteraard na overleg met hun papa), maar dat wilde nog niet helemaal landen. “Een veerboot? Dat vind ik eng!” De auto gaat er ook op mop. Het is een grote boot, komt goed. Gelukkig kregen ze er toch een beetje zin in toen ik thuis de foto’s van het park liet zien met subtropisch zwembad (inmiddels complete lockdown dus helaas, maar dat wisten we toen nog niet).

hellofresh burger
Hamburgertje met tomatensalsa gemaakt.

De HelloFresh werd vandaag ook bezorgd en heb daar weer lekker mee gekookt. De jongste werkte aan haar surprise, de oudste hielp haar mee.

witt benelux smoothie blender
Als toetje mochten ze zelf met de Smoothie Blender van WittBenelux een milkshake ijstoetje maken.

Kapper voor de kids

Donderdag lekker gewerkt, nog meer kerstvloppen in orde gemaakt en als een wervelwind druk met van alles en nog niks. Uit school hadden de kids een afspraak bij Salon Vibe. Achteraf maar goed ook, want inmiddels zijn de kappers natuurlijk dicht. De oudste kreeg na het knippen mooie krullen en een speciaal kapje mee om ze mooi te houden voor het kerstfeest op school vrijdag. De jongste heeft er een flink stuk af laten knippen dus niet zoveel klitten meer in haar dikke haarbos. Beiden helemaal blij en ze kregen nog wat lekkers ook.

kapper
Krullen voor kerst op school.

Daarna langs oma om de kerstjurk op te halen waar iets aan kapot was. Oma was zo lief om het te repareren. En ’s avonds nam ik weer de tijd om iets gezonds te maken met HelloFresh. Ik begin het zowaar nog leuk te vinden ook om die recepten te maken. Deze keer een complete rijsttafel dus ik was wel even zoet.

kapper
Yay, lekker kort!

zonsondergang bodegraven
Dochterlief maakte vanuit de auto deze prachtige foto.
indische rijsttafel
Rijsttafel wilden de meisjes graag van HelloFresh en dan zouden ze wel helpen in de keuken… nou ja, ze hebben wat winterpeen geraspt en het was lekker.

Verjaarsgourmet

Vrijdag mochten de meisjes op school kerst vieren. Bij groep 6 hadden de klassenouders kerstbroodjes knak geregeld, dus zij hoefde geen lunch mee. Superleuk! De oudste moest een mok mee, die kreeg chocolademelk met slagroom. Ik bezocht in de ochtend de fysio en ’s middags met de kids uit school was ik zo moe, dat ik toch weer even op bed ben gaan liggen. Maar goed, daarvoor nog even met een lading kerstpost langs het postpunt en de kinders mochten ondertussen een oliebol halen bij de kraam op het plein. De oudste ging daarna ‘chillen’ bij een vriendin, de jongste zat lekker op een schermpje.

monsterbox
Kreeg nog een fijne Monsterbox bezorgd.

’s Middags snel wat bederfelijke dingen ingepakt, kerstboomchocolaatjes mee als bedankje en op naar mijn broer en schoonzus. Als origineel verjaarscadeautje was ik uitgenodigd met de kids om te komen gourmetten, superleuk! En ontzettend gezellig. Daarna kropen de kinderen bij elkaar om eerst te gamen en daarna de finale van The Masked Singer gekeken. Genieten! En daarna hups thuis in bed, waar ze lekker tot 9.30 uur hebben uitgeslapen… en toen heb ik ze maar wakker gemaakt… Vakantie, ja daar zijn ze aan toe!

huiswerk
Voorlopig even geen huiswerk meer, maar deze had ze goed geleerd. Een 10!

 

De onverwachte laatste persconferentie zaterdag viel hier in huis dan weer niet zo goed… Had dan 2G ingevoerd zodat er geen bedrijven hoeven om te vallen in wat eigenlijk een feestelijke periode had moeten zijn. Huilende kids vanwege de geruchten over mogelijk thuisonderwijs. Maar goed, ik bestuur het land niet. We maken er iets van. Hoe ziet bij jou de aanloop naar kerst er uit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.