Wat leuk: ’t Geertje is in kerstsfeer!

Ik ben gek op spontane acties! Dus toen mijn schoonzusje vanmorgen belde met de vraag of wij zin hadden om mee te gaan naar ’t Geertje, zei ik ja. Deze leuke geitenboerderij stond nog op mijn lijstje om eens met de meiden te bezoeken. Ze waren er nog niet eerder geweest. Nieuwsgierig of het leuk was?

Met een beetje passen en meten met stoeltjes en verhogers, pasten de 3 nichtjes en de mama’s in 1 auto. Door de spookachtige mist gingen we op weg. Om er achter te komen dat de weg richting ’t Geertje (vanaf de N11) afgesloten is. We moesten de bordjes met S volgen, maar hadden blijkbaar al direct het eerste bordje gemist. Gelukkig zijn we er gekomen en het was zeer de moeite waard: ’t Geertje is helemaal gedecoreerd in kerstsfeer!

Tafereeltjes en stalletjes

Overal zie je kerststalletjes, dansende Kerstmannen, kerstige decoractie, een vuurkorf en leuke activiteiten voor de kinderen. Van een hooiberg was een klimtraject met hooiglijbanen gemaakt. Ook in de geitenstal was een leuke glijbaan in het hooi met daaromheen allerlei kerstdecoratie. Bovenin spotte je de duiven en in de rest van de stal kon je de geitjes voeren. Heel erg leuk, we keken onze ogen uit.

Geiten voeren

In de landwinkel kochten we bix voor de geiten, zodat de meisjes die zelf eten konden geven. Erg leuk! Mijn oudste durfde niet zo, maar de jongere dames vonden het geweldig. En ondertussen lekker geitjes aaien natuurlijk.

Pony rit

Voor een euro mochten de meisjes ook een ponyritje maken (waar we een klasgenootje in de rij hebben gespot). Daar verheugden ze zich al in de auto op. Daarna zagen we nog een kip met kuikentjes en in de koeienstal lag een kalfje dat je mocht aaien. Ook hier weer met dansende Kerstmannen op muziek in de stal, te grappig.

Verven

Om op te warmen gingen we even het restaurant in. Hier staat een heel groot kerstdorp opgesteld én je kon er gipsbeeldjes verven. Dat vonden de meisjes heel leuk, vooral omdat er daarna glitters overheen mochten. Je betaalt hier 3 euro voor. Alle opbrengsten komen ten goede aan de dieren op de kinderboerderij.

Marshmellows

Tot slot roosterden de dames marshmellows aan een stokje. Ook voor 1 euro te koop. Lekker! En ook een beetje spannend boven zo’n vuur. Nog even de speeltuin in en de middag was om. We hebben niet eens alles gedaan, want er waren nog meer kerstige activiteiten. Van spelletjes tot kerststukjes maken. Bovendien stonden er nog meer mooie taferelen opgesteld die we niet bekeken hebben, maar we hadden zo ook al een ontzettend leuke en rijk gevulde middag. Lekker even een frisse neus gehaald dus en een aanrader!

Toegang tot ’t Geertje kost niets en alles wat je wel betaalt is niet duur en bestemd voor een goed doel natuurlijk: de dieren op deze kinderboerderij in Zoeterwoude.

Ben jij er al eens geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marieke zegt:

    Wij komen er met enige regelmaat, omdat wij er in de buurt wonen. Maar wat een leuke extra’s hebben ze nu zeg! Misschien van de week ook nog maar ’s aanwippen daar.
    Op de site van omroep west had je trouwens 12 leuke tips voor de kerstvakantie. Zo hebben wij gisteren de kerstballentocht in Delft gedaan … Ook heel leuk!

  2. Natasja zegt:

    Wat ontzettend leuk zeg, ik word gewoon helemaal blij van je verslag ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.