Concerttip: Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag

Wooowwwoooiiieeee! De voorjaarsvakantie is begonnen! En wij begonnen deze vakantie met een heel leuk uitje. We gingen namelijk op uitnodiging naar de familievoorstelling Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag. Ken je dit boek? Het staat nu op muziek, dus je kunt het met je kinderen beleven.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag
We hebben er zin in!

Naar Amare

Zaterdagochtend vertrokken wij met onze zoon en nichtje naar Den Haag. Wat hadden ze er zin in. Allebei het boek va Annie M.G. Schmidt gelezen en in de auto nog even het verhaal van Pluk doorgenomen.

Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag
Het concertgebouw van Amare.

In Den Haag aangekomen zagen we al snel Amare. Wat een mooi gebouw en wat groot! Het heet niet voor niets het huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting.  En we mogen weer! Wat is het heerlijk om weer een voorstelling te kunnen bezoeken.

De kids waren erg onder de indruk van het gebouw, de grootte, de hoogte en de roltrappen. Jassen opgehangen en op naar de foyer! Hier nog even wat gedronken en daarna onze plekjes opgezocht in de prachtige theaterzaal.

Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag
Wat een tijd geleden zo’n cultureel uitstapje met z’n allen.

Pluk en het Residentie Orkest

Op het podium zagen we allemaal stoelen van het orkest en een grote contrabas. Ook een stuk van een bed, de pet van Pluk en het torenkamertje van Pluk waren nagemaakt. Al snel kwam een acteur het podium op om wat ‘regels’ te bespreken. Praten onder de voorstelling mocht niet, lachen, meezingen en klappen wel! En dat gingen we gelijk maar even oefenen. Op het scherm verscheen een liedtekst en die oefenden we even in.

Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag
Het kraanwagentje kon niet missen natuurlijk.

Daarna kwam het echte Residentie Orkest op. Violen, cello’s, contrabas, koperblazers en slagwerk, alles was vertegenwoordigd. Wat bijzonder om ze live te horen en zien spelen. En ondertussen acteren ze ook nog mee. De echte acteurs: Diederik Ensink, Noralie Jansen en Mark Haayema, nemen met zijn drieën alle rollen op zich! Zo heb je Dolly de Duif, mevrouw Helderder, Aagje, de Stampertjes, meneer Pen, de Heen-en-Weer-Wolf, Zaazaa en natuurlijk Pluk! Moeiteloos nemen zij alledrie de rollen op zich en wisselen ze kostuums, hoofddeksels en stemmen in sneltreinvaart af. Wat een acteertalent! En dan nog alle mooie muziek en de leuke liedjes! We hebben echt genoten!

Lees ook: Het orkest

Pluk van de Petteflet van het Residentie Orkest in Den Haag
Wat was dit onwijs leuk!

Residentie Orkest Den Haag

De kids en wij hebben een heerlijke ochtend gehad en het smaakt zeker naar meer! Het Residentie Orkest Den Haag bestaat al meer dan 100 jaar en gaat nog steeds met de tijd mee. Erg leuk om je kinderen op deze manier kennis te laten maken met klassieke muziek. Op hun website is te lezen dat ze:

Met hun optredens willen verbinden, uitdagen, verrassen en mensen laten genieten Door hun artistieke interpretatie van muziek creëren zij dat unieke moment waarbij muziek, soms eeuwenoud, ineens weer helemaal van nu is. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier.

Binnenkort staan er nog mooie voorstellingen van het Residentie Orkest op de agenda in Amare:

  • Familieconcert Puls en Ritme, voor kinderen vanaf 6 jaar die echt niet stil kunnen zitten!
  • Matthäes Passion, de uitvoering van Bach verhalend over de kruisiging van Jezus
  • Familieconcert Anne en Zef, een jeugdopera gebaseerd op het dagboek van Anne Frank in de aanloop naar Dodenherdenking en Bevrijdingsdag
  • Familieconcert Goed gesnaveld, gebaseerd op het verhaal van het Lelijke Jonge Eendje van Hans Christian Andersen

En voor de echte Star Wars Fans: het Residentie Orkest speelt in juli weer tijdens de vertoning van de Star Wars film! De film wordt vertoond op groot scherm en het Residentie Orkest speelt live de soundtrack. Een heel bijzondere ervaring om eens te beleven.

Dankjewel voor de heerlijke voorstelling en de uitnodiging Residentie Orkest!

Lees ook: Haal je Orkestdiploma bij kinderconcert Peter en de Wolf

Bezoek jij wel eens jeugdtheater of een muziekvoorstelling met je kids?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.