“Grrr Dinosaurus” de premiere van Peppa musical De Grote Plons

Wat een heerlijke middag hebben wij gehad in de Goudse Schouwburg. Mijn dochters en ik mochten de première meebeleven van familiemusical ‘Peppa Pig – De Grote Plons’.  Aangezien wij zelfs een verjaardag in Peppa-thema hebben gevierd en de smaak van musicals bekijken goed te pakken hebben, was dit wel aan ons besteed. Hoe was deze show voor kinderen vanaf 2 jaar?

De oudste had er zo’n zin in dat ze vooraf al een blogje schreef. Tot haar grote vreugde bleek ’tante Linda Mamaliefde’ naast ons te zitten én speciaal voor haar weer de extra telefoon mee te hebben. Komende week plaats ik haar verhaal met eigen filmpjes en foto’s, want ze was serieus aan het werk.

Waar gaat de musical over?

In ‘De Grote Plons’ beleven Peppa en haar vriendjes dezelfde vrolijke avonturen die we van de televisie kennen. (We zijn heel blij dat Peppa op Netflix te vinden is.) Het heeft geregend en overal liggen grote modderplassen. Laat dat nou precies zijn waar varkentjes van houden. Deze voorstelling was al eerder een enorm succes op West End in Londen en is door Van Hoorne Entertainment bewerkt tot deze familievoorstelling die tot en met mei 2017 te zien zal zijn in Nederlandse en Belgische theaters. De schattige handpoppen, kleurrijke decors en gezellige meezingliedjes maken de voorstelling tot een groot feest voor iedereen vanaf 2 jaar, stond in de uitnodiging.

Filmpje van de heerlijke Peppa humor:

Wat vonden wij ervan?

Heerlijk! Ik kon vanaf mijn plek goede foto’s maken, (dat mocht als je niet flitste) waardoor ik zonder stress van de show kon genieten. De oudste van 5 was druk met haar eigen camera en de jongste van 4 genoot intens van de show. Ze klapte, zwaaide en sprong heerlijk mee. Dat vond ik tevens ook het leuke, niet alleen het verhaal en het acteerwerk waren heel fijn om naar te kijken, maar er was ook zeker aan de jonge kijkertjes in het publiek gedacht.

Interactie

Op diverse momenten was er interactie ingepland zodat de kinderen even konden bewegen, meedoen en opstaan van hun plek. De show duurt een uur, best lang voor jonge kinderen, maar door dit soort momenten in ieder geval voor mijn dochters van 4 en 5 heel goed te doen. De liedjes waren leuk, Polly de papegaai bracht zelfs op een bepaald punt de tekst van een refrein het podium op zodat je mee kon zingen. En heel grappig gedaan was het overgooien van de bal met het publiek. Zelf was ik heel erg blij dat ik halverwege de zaal zat. Ik weet niet of je het goed kunt zien op de foto hieronder? Papa Big maakt een flinke plons in de modderpoel en de voorste rijen hebben dat wel gemerkt 😉 hilarisch (vooral als je zelf droog blijft). De show blijft boeien en heeft dezelfde humor als we gewend zijn uit de cartoon. Love it!

Oeps… Papa Big springt zo hard dat het publiek nat wordt!

Wat vonden mijn dochters ervan?

Beiden vonden het erg leuk. Helemaal omdat ze voor de show met Peppa op de foto mochten (die kregen we na de show mee naar huis, leuk). We kwamen Peppa in de gang al tegen en mijn oudste vloog er direct op af om haar te knuffelen… maar dat was niet helemaal de bedoeling en ik was net te laat met mijn camera. Het allerleukste vonden ze dat de musical over Peppa ging. Was er misschien ook iets niet zo leuk? “Ja. Het dak van de school lekte…” Mijn kleutertje vond dat toch wel heel sneu voor Peppa en haar vrienden.

Afterparty

Na de show hadden wij als bloggers het geluk dat we door mochten naar de afterparty, waar de meisjes een mooi masker van Peppa meekregen. Ook was er popcorn, en er waren suikerspinnen en bitterballen. De meisjes konden Peppa kleurplaten kleuren en in een aparte ruimte met alle andere kinderen even uitrazen. Ondertussen had ik het zelf gezellig met Volgmama, MeervanMir, Mamaliefde, Mama’s Liefste en LotusWritings. Omdat je elkaar steeds weer tegenkomt op dit soort events is het extra leuk om er naartoe te gaan. En Peppa de musical is echt een aanrader als je kinderen van de serie houden <3.

Lijkt het je leuk om De Grote Plons in het theater te gaan zien? De prijzen van tickets verschillen per theater, maar op de website van Van Hoorne kun je zien wanneer de voorstelling bij jou in de buurt speelt en kaartjes bestellen. Leuk voor de kerstvakantie!

Kijken jullie graag Peppa?

Lees ook op mijn oude Poldermama blog:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MetMirjam zegt:

  Leuk om je verslag te lezen! Mooie foto’s inderdaad.

 2. Linda zegt:

  Mooie foto’s heb je gemaakt. Was weer hartstikke gezellig! Benieuwd naar het verslag van je dochter komende week.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik ook, haha! Eens kijken of ze straks uit school nog iets wil typen 😉

 3. Volgmama zegt:

  Het was superleuk! En mooie foto’s ook. Voor mijn dochter was het de eerste keer naar een voorstelling dus ik vond ik zelf ook best spannend. En leuk je op de afterparty gesproken te hebben. Tot de volgende keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.