Uitdagend speelgoed: bouwen met Plus-Plus

Uitdagend speelgoed, ik ben altijd op zoek naar nieuwe interessante producten op dit gebied. Dit keer kwam Plus-Plus onder mijn aandacht, een Deense speelgoedmerk met constructiemateriaal dat een ware rage in Frankrijk, Amerika en de Scandinavische landen is. Scholen en ouders zijn enthousiast over dit merk, omdat kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar op hun eigen niveau hun ruimtelijk inzicht, fijne motoriek en creativiteit kunnen ontwikkelen door simpelweg te spelen met Plus-Plus. Dat moest ik natuurlijk proberen!

plusplus speelgoed
Wow, wat veel!

Tot mijn verrassing kreeg ik een flink pakket thuisgestuurd met allemaal verschillende producten. Een pastelkleurige set gericht op meisjes, wat stoerdere bouwdozen gericht op jongens, een boek met voorbeelden, bouwplaten en ook het nieuwste product van Plus-Plus: hun koker gevuld met bouwsteentjes.

Lees ook: Knutselen: maak een tuintje van karton

Hoe werkt Plus-Plus?

Ik had al weleens van Plus-Plus gehoord, maar het product nog nooit zelf in handen gehad. Ook voor mijn dochters was het nieuw, ze waren erg onder de indruk van de hoeveelheid speelgoed die we hebben gekregen. Even spelen leert echter dat het fijn is als je veel bouwsteentjes hebt, helemaal wanneer je met z’n tweeën of drieën tegelijkertijd speelt. Met Plus-Plus kun je zowel platte vormen maken (in 2D) of ruimtelijke bouwwerken samenstellen (in 3D). In elke doos zit een uitvouwposter met voorbeelden die je met de betreffende speelset zou kunnen maken. De bouwsteentjes grijpen in elkaar en hebben de vorm van een plusje of bijna een hashtag # (min één streepje).

Lees ook: Welk soort Lego is nu het leukst?

Wat hebben wij ermee gedaan?

Mijn jongste dochter van 5 vond het vooral erg leuk om haar eigen fantasiebouwsels te maken. Bomen, wortels en gewoon leuke vormen. Mijn oudste dochter van 6 ging aan de slag met de 2D voorbeelden uit het ideeënboek. Zo maakte ze een geweldig leuke ananas! Daarna ging ze verder met fantasiebouwwerken. Zelf waagde ik me aan het 3D voorbeeld van een konijntje met wortel. Dat was erg ingewikkeld en volgens mij heb ik het niet helemaal goed gedaan, het stappenplan vond ik lastig te volgen omdat ik niet goed kon zien hoe de bouwsteentjes aan elkaar moesten. Toch zag het resultaat er leuk uit én het leek op het voorbeeld.

Lees ook: Taarten inspiratie: draken taarten van mijn dochter

plusplus speelgoed
Mijn konijntje lijkt op het voorbeeld: *schouderklopje*.

Best lastig dus om een 3D voorbeeld na te maken, maar wel erg leuk speelgoed. De meiden pakken regelmatig de Plus-Plus erbij om lekker samen te bouwen. Voorbeelden maken ze dan niet na, ze vinden het leuker om hun eigen verzinsels te creëren. Je duwt de bouwsteentjes soepel in elkaar en haalt ze net zo makkelijk weer los. Het is dus geen speelgoed dat na 1x spelen in de kast verdwijnt. Ik heb het alleen de eerste keer actief aangeboden toen we de foto’s gingen maken en ik het zelf wilde proberen. Daarna haalden ze zelf steeds de doos uit de kast om er samen of alleen lekker mee te frunniken. Het neemt weinig plek in en maakt geen herrie. Een leuke ontdekking dus! En ook leuk voor mama’s of papa’s die zich willen wagen aan het namaken van een voorbeeld, je bepaalt zelf je niveau tenslotte.

Conclusie?

Leuk speelgoed en zeker uitdagend als je herkenbare constructies wilt maken, maar het is ook leuk als je er niet perse een uitdaging in zoekt en gewoon lekker wilt bouwen. Je kunt je creativiteit er in kwijt en stimuleert het ruimtelijk inzicht van je kinderen. Bovendien is het weer eens wat anders! Afwisseling in speelmaterialen vind ik zelf heel belangrijk om mijn kinderen lekker uit te dagen. Het zet ze weer aan het denken en geeft ze zichtbaar plezier om met de Plus-Plus bezig te zijn. Ik onthoud dit voor de Sinterklaas verlanglijstjes, omdat we nu al een leuke basis hebben is een kleine uitbreiding wel erg leuk.  💡 Je kunt dit speelgoed onder meer kopen bij Bol.com (affiliate link, je helpt mij door er op te klikken).

Lees ook: 7 leuke boekjes voor kleuters

Kijk voor meer informatie op de website van Plus-Plus.

Lees ook: Leuke cadeaus voor meisjes van 9 jaar

Had jij al eens van Plus Plus gehoord?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.