7 leuke boekjes voor kleuters

Op zoek naar een mooi prentenboek voor je kleuter? Om lekker samen te lezen, voor te lezen of je kind alleen in te laten bladeren? In 82% van de gezinnen met jonge kinderen worden boekjes voorgelezen. Voor de taalontwikkeling van een kind is voorlezen heel belangrijk. In dit artikel een lijstje met 7 leuke leestips voor kleuters. Het mooie? Soms kun je veel meer doen met een kinderboek dan alleen maar erin lezen…

1 Bij kikker thuis

Het is vroeg in de ochtend en de zon schijnt. Kikker weet het zeker: het wordt een mooie dag! Samen met Beertje maakt hij zijn huis schoon, want hij verwacht zijn vriendjes. Ga op bezoek bij Kikker en zet zijn huisje in elkaar. Welk kind kent het huisje van Kikker niet? Kikker boft want het heeft het fijnste huis van de hele wereld! Met Bij Kikker thuis lees je over een fijne dag in het leven van Kikker én kan je zijn huisje in elkaar zetten met de speelset. Bij de set zitten losse figuurtjes van Kikker en zijn vriendjes zodat kinderen de verhaaltjes na kunnen spelen. Hier of hier te koop.

 

2 Bloterik

Er zijn maar een paar dingen waar Bloterik niet van houdt. Broeken, bijvoorbeeld, en truien. Want die zijn altijd te strak, te kort, te kriebelig of te groot. En daarom draagt Bloterik liever gewoon niets! Maar dan vindt Bloteriks opa op een dag iets in de appelboom dat daar niet thuishoort. Iets groots en blauws dat Bloterik over zijn hoofd kan trekken en aan alle kanten precies goed is… Een grappig boekje over een eigenwijze kleuter en zijn dagelijkse aankleeddrama. Hier of hier te koop.

 

3 Het grote Pim en Pom luisterboek

Pim en Pom beleven elke dag een nieuw avontuur. Ze gaan kamperen, verjagen een muis, worden verliefd en ’s nachts reizen ze zelfs naar de maan. Elk avontuur eindigt gelukkig veilig thuis in de mand, nadat ze sardientjes hebben gekregen van de Vrouw. Maar dan heeft de Vrouw opeens een vriend. Een vriend die een hekel heeft aan poezen. Die man moet zo snel mogelijk de deur uitgewerkt worden. Pim en Pom komen in actie! Dit is een boek geschreven door de bekende schrijfster Fiep Westendorp, het luisterboek wordt voorgelezen door Georgina Verbaan. Ideaal om aan te zetten als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen. Hier en hier te koop.

 

4 Job en Keetje, een vrolijk voorleesboek

Job en Keetje spelen eigenlijk elke dag wel met elkaar: in de lente gaan ze naar de kinderboerderij en bouwen ze net als de meerkoeten een nestje. In de zomer spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze naar het strand en krijgt Keetje haar eerste echte fiets. In de herfst ontdekken ze een muis in huis en spelen ze veel binnen – ze verzinnen zelf de gekste spelletjes. En in de winter wordt Keetje ziek, zetten ze hun schoen en spelen ze kerstmisje. Een herkenbaar en geestig luisterboek voor kleuters, met leuke liedjes! Hier en hier te koop.

 

5 De beer en de piano

Op een dag vindt een beer een piano in het woud. Na een tijdje speelt hij de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en wordt wereldberoemd. Toch knaagt er iets: hij mist zijn vrienden in het woud en zou dolgraag weer voor hen spelen. Zouden ze wel blij zijn als hij terugkeert? Dit boek heeft bovendien een leuk vervolg getiteld De beer, de piano, de hond en de viool. Hier draait het om de violist Hector en zijn beste vriend en grootste fan, het hondje Bruno. Omdat het Hector niet lukt om door te breken, geeft hij het vioolspelen op. Maar als Bruno dan leert de viool te bespelen, krijgt híj de kans om mee te doen in Beers Big Band; de muziekgroep van de hoofdpersoon uit De beer en de piano! Een vertederend verhaal met fantastische illustraties. Hier en hier te koop.

 

6 Woezel en Pip: lezen of het yoga spel?

Woezel & Pip ken je natuurlijk van de schattige tv-serie, de knuffels en hun leuke boekjes. Maar deze hondjes zijn ook gek op bewegen en spelen. H allerliefst doen ze allebei tegelijk en met hun leuke yogaspel kan dat! Rek, strek, dans, rol, spring, wapper, kruip en sluip met je lievelingsvriendjes.
Ga samen op ontdekking met de speelkaartjes en help Tante Perenboom alle peertjes te verzamelen om samen te winnen. Maar pas op! Als alle zes sterren eerder in de lucht hangen, heb je samen verloren.
Het leukste aan dit spel? Je speelt niet tegen, maar mét elkaar. Gaan jullie samen met Woezel & Pip op avontuur in de Tovertuin? Leuk voor het hele gezin! Kinderyoga draagt bij aan een beter lichaamsbesef, meer controle over de adem, bewustwording van de omgeving en helpt kinderen te leren ontspannen. Door samenwerkingsoefeningen wordt ook de groepsdynamiek positief beïnvloed. Het versterkt de band tussen ouder en kind of kinderen onderling. Je koopt het hier of hier.

Ook leuk: Woezel en Pip abc memo en Woezel en Pip het grote abc

7 Jeppe krijgt een vriend

Jeppe woont in zijn eentje op een eiland. Hij heeft niks tekort, behalve een goede vriend. Op een dag landt Ko op het eiland. Jeppe is zo blij met z’n nieuwe vriend dat hij hem verwent en de lekkerste gerechten voor hem kookt. Maar dan doet Jeppe iets waardoor alles anders wordt… Een prachtig prentenboek waarin ‘eenzaamheid’ en ‘de baas spelen’ centraal staan. Hier of hier te koop.

 

Lees ook:

Wat is op dit moment jullie favoriete (voor)leesboek?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.