Boekjes, boekjes, boekjes! Welk boekje vindt jouw baby het lekkerst?

Welk boekje vindt jouw baby het lekkerst?

Door deze slogan werd ik geprikkeld om eens te bedenken welke boekjes onze zoon het leukst vindt.
Nu hij de hele kamer door tijgert gaat hij het liefste naar mijn stapel tijdschriften om daarin te scheuren! Het knisperen van de blaadjes, het open en dicht doen van de boekjes en de plaatjes, alles vindt hij leuk. En waarschijnlijk ook dat ik heel hard NEE! Roep!  😉 
Regelmatig geef ik hem dus reclamefolders, enveloppen (die met knisperend venster zijn favoriet) of inpakpapier. Kan hij lekker ontdekken en scheuren!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Met ons zoontje lees ik elke dag wel een boekje. Hier zijn we vrij snel na zijn geboorte mee begonnen. Hij vindt het fijn om onze stemmen te horen en samen ergens naar te kijken. Voor het slapen gaan is het een fijn ritueel om samen een boekje te lezen. Of op het grote bed – waar ook gelijk geknuffeld en gestoeid kan worden – of dat hij in zijn ledikantje ligt en ik op de stoel naast het bedje zit. Dan lees ik het verhaal voor en hij kijkt de plaatjes. We lezen eigenlijk van alles. Van Jip en Janneke tot Gonnie het eendje en Woezel en Pip.

baby boekjes

Verschillende boekjes

Er zijn boekjes die mijn zoontje al zelf kan ‘lezen’. De stoffen boekjes liggen in zijn box en ik pak ze regelmatig om de plaatjes te benoemen. De boekjes waar knisper in zit of verschillende structuren stofjes of verschillende materialen zijn natuurlijk extra uitdagend.
Ook de harde kartonnen boekjes zijn voor het grote ontdekken zeer geschikt. Je kunt ze op de grond leggen en laten lezen of samen aan tafel, bank of bed lezen. Er zijn ook boekjes waar flapjes/draaidingen of verschillende structuren in zitten. Helemaal leuk!
Regelmatig pak ik ook het grote boek van Jip en Janneke of een prentenboek. Deze boeken hebben dunnere bladzijdes, dus moet ons zoontje rustig op mijn schoot zitten of in zijn bedje liggen en mag hij de boeken niet ‘zelf’ lezen. Maar dingen aanwijzen of samen plaatjes kijken kan natuurlijk wel!

Nieuwe boekjes 2018!

Ik kreeg een aantal nieuwe boekjes die in 2018 zijn uitgekomen om voor Marstyle te reviewen, superleuk!

Pinguïn – Baby’s eerste knisperboek – Wee Gallery

Dit stoffen boekje is erg leuk! Er zitten pinguïnvoetjes aan en er zit een knisperpagina in. De zwart-witte afbeeldingen gecombineerd met mooie pastels zullen jonge baby’s al snel aanspreken. Een stoffen knisperboekje stimuleert ook de motoriek van de kleintjes en van de mooie tekeningen word ik helemaal blij! Dit boekje is ook verkrijgbaar in een tijgervariant.
Dit boekje is te koop bij Bol.com voor 12,50. Een leuk kraamcadeautje!

baby boekjes

Dierentuin – een schuif en speelboek – Wee Gallery

Dit hard kartonnen boek is erg speciaal! Er zitten namelijk schuifpuzzeltjes in. De stukjes kunnen niet los, maar door te schuiven krijg je wel de verschillende dieren uit de dierentuin te zien: tijger, papegaai, aap en de slang. Dit boek is uitgevoerd in zwart-wit met groene details. Dit boek is ook verkrijgbaar met boerderijdieren.
Dit boek is te koop bij Bol.com voor 7,99.

baby boekjes

Tellen met nijntje – 1,2, tel je mee – Dick Bruna – Mercis

Nijntje is natuurlijk favoriet! De bekende vierkante boekjes van Nijntje lezen wij regelmatig. Ze zijn makkelijk mee te nemen, lekker op rijm en met duidelijke tekeningen. Dit boek is anders. Het is een hard kartonnen boek met schuifjes! Door het boek heen kunnen kinderen, met of zonder hulp, Nijntje en haar vriendjes verschuiven. Het is een interactief boek dat aanzet tot tellen en zelfs terugtellen!
Dit boek is te koop bij Bol.com voor 9,95.

Spet, spat, eendje – Lucy Cousins – Leopold

Dit grote stevige boek is van dezelfde illustrator en schrijver als de ‘Muis’ boeken. Een klein kartonnen boekje van brandweerman Muis is bij ons zoontje favoriet. Ook omdat er veel geluiden in gemaakt worden. Ook in dit boek zitten veel geluiden. Erg leuk en aansprekend voor de kleintjes. Het boek is groot en vierkant en heeft heldere kleuren. Het verhaal gaat over Eendje die gaat spelen in de regen. Bij de vijver zijn steeds andere dieren te vinden met hun eigen geluiden. De tekst is op rijm, waardoor kinderen het verhaal erg snel kunnen onthouden en navertellen. Ik denk dat deze favoriet gaat worden bij ons kleintje!
Dit boek is te koop bij Bol.com voor 14,99.

baby boekjes

In de file – puzzelboek – Aino-Maija Metsola – Oogappel

Dit is een hard kartonnen puzzelboek! Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het boek staat vol met platen van voertuigen en behandeld op een speelse manier de begrippen ‘achter’ en ‘voor’. Op elke pagina zit er een puzzelstuk. Je kunt alle puzzelstukken aan elkaar maken. Van ‘voor’ naar ‘achter’. Maar ook van ‘achter’ naar ‘voor’! De tekeningen doen mij een beetje retro aan, erg leuk! Met dit boek zullen we nog veel spelen! Ook kan ik dit boek in de klas gebruiken om spelletjes met begrippen en begrijpend luisteren mee te doen, erg leuk!
Dit boek is te koop voor 14,99 via uitgeverij Oogappel of de webshop psikhouvanjou.nl.

baby boekjes

Heeft jouw kindje een favoriet boek? En heb jij nog leuke boekentips voor baby’s, dreumesen en peuters?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.