Back to school: groep 1

De vakantie is weer voorbij… Vanmorgen ging voor het eerst sinds tijden de wekker weer en maakte ik mijn kleuter wakker. Ze had er veel zin in om de juf en haar vriendinnen weer te zien! Toch was het ook reuzespannend, er zitten nog maar 4 kindjes uit de oude groep 1 in haar eigen klas. De andere kinderen komen uit de ‘kikkerklas’ zoals zij die noemt (de klassen zijn gewisseld). Tijdens het ontbijt vroeg ze al of er enkele meisjes mogen komen spelen, maar die zitten niet meer bij haar in de klas nu.

nerveus kleuter 1e schooldag

Gisteravond heb ik alle spullen al voor haar klaargezet, alleen de schoolbeker moest nog gevuld worden met een drankje. Ze is helemaal verliefd op haar nieuwe rugzak van Kidzroom. We kregen deze toegestuurd om te vertellen over de nieuwe Tall Tales collectie van dit tassenmerk, allemaal rugzakjes in zoete pasteltinten met daarop een schattige chihuahua en een lieve kitten. Verkrijgbaar in de winkels vanaf september. Ik vind deze serie erg gaaf en ben ook heel blij met deze rugzak! Afgelopen schooljaar had mijn kleuter een vrij kleine rugzak. Omdat ze toen niet hoefde over te blijven, ging dat prima. Dit schooljaar is dat anders en hadden we behoefte aan een ruimere rugzak. Maar ook weer niet zo groot dat het lijkt alsof de tas er met mijn kleuter vandoor gaat. Die van Kidzroom is qua formaat zoals je ziet perfect en heeft bovendien 2 ruime opbergvakken, afgesloten met een rits met van die lekker lange tassels. Staat leuk en is wel zo praktisch voor zelfstandige kleuters, die trekken de tas daardoor net even makkelijker open.

nerveus kleuter 1e schooldag
Ook maar begonnen met de foto traditie

Op pinterest, instagram, mijn facebooktijdlijn en andere blogs barst het van de ‘back to school’ foto’s. Een leuke traditie waar we ook een poging toe hebben gewaagd. Helaas heb ik de tekst niet dik genoeg geschreven en zie je het dus niet goed op de foto, haha.

Tip voor andere mama’s zwarte edding gebruiken of dikkere letters maken!

kidzroom rugzak
What’s in the bag?

En wat zit er allemaal in die mooie rugzak? De gymschoenen. Gisteren nog even snel gepast en gelukkig zitten ze nog goed. Ik zeg bewust gelukkig. De maat 27 gymschoenen die ik tijden geleden in de uitverkoop had gekocht, blijken namelijk precies even groot als haar huidige gympen. Zucht. Die blijven daarom in de kast voor kleine zus en mama gaat nieuwe shoppen, want die heb ik graag in huis voordat de voeten teveel zijn gegroeid. Verder zie je de schoolkoek, een beker drinken en de naamlabels van GoedGemerkt die ik eerder mocht reviewen.

kidzroom rugzak
Mooie nieuwe tas van Kidzroom

Hoe was het op school?

“We mochten lekker op school chillen en uitrusten van de juf!” Tja, slim plan van de juffen met al die nerveuze kleuters. Vanmorgen waren beide juffen er om de klas welkom te heten, netjes. Enkele dingen waren anders dan afgelopen schooljaar. Alle kleuters hadden een nieuwe gymtas en we moesten even zoeken waar die met haar naam hing. Ook was de grote mand verdwenen waar alle kinderen hun rugzak ik moesten doen. Nu hangt de rugzak aan de kapstok en mogen de snacks en beker op een plankje in de klas. Ik ga dus nauwlettend Orange Rebel (waarvan ik pas een lunchset mocht verloten) in de gaten houden, want die komen binnenkort met speciale bakjes voor schoolkoeken en snacks en het lijkt me in deze setting wel zo handig om daar ook een naam op te zetten.
kidzroom rugzak

Bij doorvragen over het chillen, bleek dat mijn kleuter als vanouds fijn met haar vriendin met de zandtafel had gespeeld. Ook mochten ze buiten spelen tussen de buien door én er was een spel met muziek. “En als de muziek stopte, moest je stilstaan!” Klinkt als een leuke eerste dag 🙂 Toen mocht ze na de lunch ook nog op de fiets naar school en zijn we op de terugweg samen ‘nat’ geregend. Nou ja, een paar spetters. Maar als je kleuter bent is dat genoeg voor het saamhorigheidsgevoel, heerlijk 🙂 Thuis begroetten de zusjes elkaar met een minutenlange knuffel, hoe schattig! (Alle ruzies van de vakantie weer vergeten, hihi.) Morgen wil ze heel graag weer naar school!

Lees ook:

Hoe was jouw kleuters eerste dag na de zomervakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.