Knutselen: maak een tuintje van karton

“Ik heb een tuintje in mijn hart, alleen voor jouhou…” Vrolijk nummer is dat en ik zit ermee in mijn hoofd sinds we aan de knutselchallenge van uitgever De Vier Windstreken zijn begonnen. Onze eerste inspiratie was namelijk de knutsel ‘een kleine tuin’ uit hun Grote Speel- en Knutselboek. Knutsel jij ook mee?

knutselen
Tafel vol knutselspullen, voorbeeldje erbij en lekker creatief zijn!

Op verzoek van De Vier Windstreken hebben mijn dochters een aantal projecten uitgezocht in de knutselboeken die we kregen toegestuurd. Het is de bedoeling dat je de voorbeelden als inspiratie gebruikt. Dus: je kunt het precies doen zoals op het voorbeeld, maar je mag je ook laten inspireren en er iets heel anders van maken.

Creatieve handenarbeid les

Als wij kunnen knutselen dan gaan we los! Ik heb een zolder vol knutselspullen en de meisjes mochten daar ‘shoppen’. Ze zochten wat kleine spulletjes uit en ik zette ondertussen het knutselkleed vol met materialen. Lijm, glitterlijm, karton, verf, schaar, prikpen met kussen, crêpepapier, knoopjes, kralen, pijpenragers, schilderstape, ijsprikkers, cocktailprikkers, gekleurd papier, stiften…

Voorbeeldje erbij, knutselschort voor de jongste en gaan met die creatieve banaan. Met hier en daar een tip van mij of een klein beetje hulp gingen ze aan de gang. Ze zijn ruim een uur bezig geweest in volle concentratie. Het betreft hier kinderen van 7 en 9 jaar. Dat geeft jou als ouder dus echt wel even wat rust om ondertussen op je telefoon je mailbox door te nemen.

De oudste vond het leuk om het voorbeeld te volgen. De jongste begon met het voorbeeld in gedachten en vroeg toen aan mij of ze er misschien een strand van mocht maken, want dat vond ze leuker. Natuurlijk mag dat. Het voorbeeld was inspiratie tenslotte.

Ik vind hun knutselwerkjes heel erg leuk geworden. Het is weer eens iets anders dan wat ze normaal maken omdat we een voorbeeld hadden neergelegd. Hierdoor keken ze anders naar de materialen die ze ter beschikking hadden.

Gratis download

Wil jij ook meedoen aan de #knutselchallenge van De Vier Windstreken? Als je 5 knutselwerkjes maakt krijg je een kortingsbon voor hun webwinkel en je maakt kans op een knutselboekenpakket. Ook zonder dat: knutselen is gewoon leuk! Hier kun je de gratis pdf downloaden met ‘Een kleine Tuin’. Volg ze op facebook voor meer knutselinspiratie.

Knutselen jouw kinderen ook zo graag?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.