Tips voor de tuin: keramische bbq, Fien & Teun, buxus snoeien en zonnebloemen zaaien

Echt heel warm is het nog niet, maar toch zijn we al lekker bezig geweest in de tuin. Gelukkig hebben we de eerste barbecue van het jaar al wel achter de rug toen het wel zomers warm was buiten! Net als elk jaar leren we onze kinderen ook graag weer in de praktijk waar eten vandaan komt, met een moestuintje. Daarom vandaag leuke tips voor de tuin om er optimaal van te kunnen genieten als de zomer echt begint!

Keramische bbq, het ultieme Vaderdagcadeau

Laten we beginnen met de keramische barbecue, ben jij daar al bekend mee? Elke dag als ik mijn dochters naar school breng zie ik een prachtig exemplaar staan bij de slager in het winkelcentrum. Die heeft natuurlijk zo’n mooie grote staan met alles er op en er aan, maar je hebt ook keramische barbecues in tafelformaat. Handig als je niet over een tuin, maar een balkon beschikt. Voor mijn man, die erg handig is in de keuken en gek op barbecueën, zou dit het ultieme vaderdagcadeau zijn. Met namen als ‘The Bastard’ is het echt een buitenkeuken voor de stoere man. Je kunt op zo’n keramische bbq overigens niet alleen vlees braden, maar hij is ook geschikt voor pizza’s. Helaas is het wel even sparen als je zo’n speeltje wilt kopen, het exemplaar dat ik heb gezien bij webshop Kamado Express kost 899,- euro…

Een eigen moestuin van Fien & Teun

Televisiekarakters Fien & Teun zijn sinds kort ook te vinden in diverse tuincentra. Ze hebben hun eigen lijn harken en kindertuinschepjes geïntroduceerd. Fien & Teun gaan wij met Pinksteren in het echt zien op het Telekids Familiefeest, maar we leren ze alvast een beetje kennen dankzij hun nieuwe boek dat je ook in het Fien & Teun schap van je tuincentrum kunt vinden. Het persbericht noemde Intratuin, maar ik heb het boek ook zien liggen bij Welkoop. Wij kregen het toegestuurd van Van Hoorne Entertainment om door te lezen voordat we in onze eigen moestuin aan de slag gaan. ‘Fien & Teun, een eigen moestuin’ is gericht op peuters en kleuters en vertelt stap voor stap hoe Fien en Teun hun eigen moestuin krijgen en voor de plantjes zorgen. Wat moet je doen? Wanneer gaat het mis? Wat is eigenlijk ‘oogsten’? Het herkenbare verhaal wordt geïllustreerd door grappige, vrolijke tekeningen van de kinderhelden. Mijn dochters vinden het een leuk verhaaltje om naar te luisteren en kijken graag naar de prenten. Overigens hebben Fien & Teun ook hun eigen theatershow voor kinderen vanaf 2 jaar, tip!

Creatief met Buxus voor mama

Heb jij een buxushaag in je tuin? Dan heb je die de afgelopen weken flink zien uitlopen met jonge lichtgroene blaadjes. Die van ons moest dan ook dringend gesnoeid worden. Gardena heeft voor grote hagen nieuwe elektrische heggentrimmers met een speciale opvangzak voor het groenafval. Dan hoef je daarna niet zo te vegen. Voor ons kleine hegje is dat niet persé nodig, dus als moederdagcadeau stuurde het merk mij een kleine, handzame AccuCut. Die mijn stoere man ter hand nam om de buxusheg te snoeien. Het werkte makkelijk en snel, maar halverwege stapte hij toch over op de ouderwetse heggeschaar omdat die net wat langere bladen heeft waardoor hij een gladder resultaat heeft.
De AccuCut is gericht op het fijnere werk. Of op vrouwen zoals ik die niet over genoeg kracht in hun handen beschikken om met die heggeschaar aan de slag te gaan. Ik pikte – nu ik de kunst had afgekeken – snel zelf de AccuCut in om een andere buxus in onze tuin aan te pakken. Een uit de kluiten gegroeide buxusmassa waar ik een mooi bolletje van wilde maken. Voor dit soort precisiewerk is dit kleine handzame apparaatje wel heel geschikt! Ik moest even zoeken hoe ik het kinderslot omzeilde, maar toen ging het perfect. Bij mijn eerste poging heb ik het bij een bolvorm gelaten, maar met dit apparaat durf ik me ook wel aan andere buxusvormen te wagen. Niet te moeilijk uiteraard, maar ik ga wel even googlen op mooie plaatjes om te kijken of er iets tussen zit dat ik kan proberen met mijn nieuwe speeltje!

Zonnebloemzaadjes: snel resultaat

Aan de moestuin zijn we nog niet echt begonnen, dat is echt iets voor de maand mei. Wel hebben we een bramenstruikje geplant zonder stekels, de aardbeien van vorig jaar doen het alweer en de aalbes en blauwe bes laten zich ook van hun beste kant zien. Toch hebben we voor de kinderen al een leuk projectje sinds enkele weken. De oudste had zonnebloemzaadjes gekregen van oma en ikzelf kreeg MPS-gecertificeerde zaai- en stekgrond van Pokon. Natuurlijke ingrediënten, biologische voeding en een recyclebare verpakking van de nieuwe range Pokon potgronden waaronder deze, zorgen voor sterkere planten en dus het duurzaamheidscertificaat. Afijn, ik vind het gewoon een vertrouwd merk en wij gebruikten dit heel graag voor de zonnebloemzaadjes. Die groeien razendsnel, dus elke dag kijken de kinderen even in de vensterbank en dan zijn de plantjes weer een stukje hoger. Mijn man heeft ze inmiddels ondersteunt met bamboestokken, maar kwam vanmorgen tot de conclusie dat in één dag de stekkies weer 5 centimeter zijn gegroeid en tot boven de stokken uitkomen… Hopelijk kunnen we ze snel buiten verpotten!
Zondag heb ik ook eindelijk weer even lekker in het zonnetje van de tuin kunnen genieten, heerlijk als het er dan netjes uitziet! Heb jij nog plannen voor je tuin? 
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Diana zegt:

  Heb jij nog tuin plannen? Uhm helaas heb ik geen tuin – maar wel een balkon. Wil op mijn balkon nog nep gras neer leggen en een paar plantjes. Toch om het een beetje aan te kleden.

 2. layla zegt:

  Als ik je tuin zo zien dan kan ik niet wachten om in mijn eigen tuin te zitten. Heerlijk

 3. Dewi zegt:

  De moestuin van de meiden even weer op orde brengen. Mooi kleed wil ik nog en nog wat potten met gezellige planten. Verder groeit en bloeit het nog!

 4. Roelina zegt:

  Wat een leuk boek van Fien & Teun, lijkt me super leerzaam. Wij hebben een stenen bbq, zelf gemetseld door manlief, die we ook als tuinhaard gebruiken.

 5. Merel zegt:

  Jullie zijn lekker bezig geweest in de tuin. Die bbq vind ik erg gaaf, zou ik ook wel willen. En de heggenschaar lijkt me ideaal, niet te groot.

  Die spulletjes van fien en teun hadden me leuk geleken voor onze meisjes, hebben alleen niet zoveel tuin om in te werken. Mede door mijn gebrek aan groene vingers ? Als ik bij jullie in de tuin kijk, vind ik dat best jammer.

 6. Elles Mulder zegt:

  Oh zo’n keramische barbecue lijkt me wel echt ontzettend chill! Vooral dat je er pizza’s in kan maken, heerlijk!
  Liefs,
  Elles

 7. Bianca zegt:

  Oeh die BBQ is gaaf, die laat ik maar niet aan mijn vriend zien. Wij doen vrij weinig aan onze tuin, eerst binnen maar alles een beetje verbouwen x

 8. Cassandra zegt:

  Ik vind die bbq wel erg gaaf, en wat groeien die zonnebloemen prachtig hoog zeg! Echt gaaf!

 9. Zo’n keramische barbecue ziet er goed uit zeg. Jammer van het prijskaartje.

 10. maddy zegt:

  Wat leuk een eigen moestuin voor de kinderen! Helaas zijn ze er hier nog iets te klein voor. En goede tip voor vaderdag de BBQ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.