Keek op mijn week: baby cakes, dierentuin, koningsdag vrijmarktbuit en shoplog H&M

Wat is deze eerste meivakantieweek voorbij gevlogen! Van mij had ie langer mogen duren, heerlijk zo’n weekje zonder verplichtingen. Gelukkig hebben we nog een week. Ik ben heel benieuwd hoe jullie je zoal vermaakt hebben deze week. Misschien wel ‘gewoon’ met werk? Heb je iets leuks met je kinderen gedaan? En hoe was jouw Koningsdag?

Zaterdag begon voor ons met dansles en scouting voor de meisjes. Verder rommelden we wat in het huishouden. Ik vouwde met mijn kleutertje 3 manden schone was weg. Mijn man hing samen met mijn vader onze nieuwe lamp op (yay!) en hij plantte een bramenstruikje in de achtertuin. Ben benieuwd of we er dit jaar al van kunnen oogsten!

braam baby cakes

Baby Cakes: een braam zonder stekels

Ik kreeg namelijk een ‘Baby Cakes’ bramenstruikje uit de BrazelBerry-collectie thuisbezorgd. Ideaal voor gezinnen met kinderen omdat deze plant stekelvrij is én de suikerzoete bramen straks uitnodigen om continu van te snoepen. ‘Baby Cakes’ is zeer goed bestand tegen vorst en heeft in het vroege voorjaar witte bloesem. De plant wordt ongeveer 120 cm hoog.

brazelberry braam

Waar planten?

BrazelBerry-planten doen het goed op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Geef ze regelmatig water zodat de potgrond licht vochtig blijft. Wanneer je eens per twee weken plantenvoeding toevoegt aan het gietwater word je beloond met een extra rijke oogst, zeggen ze. Door de compacte vorm van de plant is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takken knip je gewoon weg. Wij hebben de Baby Cakes in een aparte pot gezet en niet in de moestuin, omdat bramen erom bekend staan te woekeren. Zo houden we de struik in toom.

Leesbingo

Zondag begon heerlijk lazy met Netflix. De kleuter kroop bij me en we keken samen De 5 Legendes (ofzoiets). Een hele mooie film over de kerstman, de paashaas, Klaas Vaak, de tandenfee en Jack Frost. Mijn derde groeper werkte aan haar leesbingo en mijn blog hierover is een grote hit, leuk! Later hoorde ik van de juffen dat ze het idee zelf op Pinterest hebben gevonden.

10 minuten lezen bingo
Ik lees 10 minuten… op het grote bed van papa en mama.

Dierentuin Wildlands

Maandag ging onze wekker al vroeg, want we gingen naar Wildlands. Een flink stuk rijden deze nieuwe dierentuin in Emmen en ik was erg benieuwd hoe het geworden was. Je hebt er eigenlijk 3 looproutes en 3 topattracties: een boottochtje door de rimboe (onze favoriet), de safari truck door de woestijn (leuk, maar we stonden bijna een uur te wachten voor we aan de beurt waren) en een spannende 3D bioscoopervaring met schokkende stoelen tijdens een tocht in een crashend poolvoertuig (dit was te spannend voor de kleuter). Volgens mij hebben ze in deze nieuwe vorm minder dieren dan vroeger, maar het ziet er allemaal wel heel mooi uit. De warme Jungola vond ik het mooist, zeker de vlindertuin was het bezoek meer dan waard. Een fijne vakantiedag met dank aan beide opa’s van de meisjes: van de ene opa kregen we de kaartjes en de andere opa was onze taxi. Zijn jullie er al geweest?

Naar de bibliotheek

Dinsdag deden we bewust rustig aan. Vooral voor de jongste waren de indrukken van de vorige dag wat teveel geweest (of was het haar tukkie in de auto?) dus ze kon alleen met hulp van mama in slaap komen. We gingen naar de bibliotheek om leuke boeken te lenen voor de vakantie. En natuurlijk om de leesbingo opdracht ‘lees 10 minuten in een geleend boek’ te kunnen uitvoeren.

Meer CV problemen

Woensdag mochten de meisjes bij opa en oma spelen zodat ik wat kon werken. Oma verzon allerlei leuke activiteiten waarvan ik steeds foto’s toegestuurd kreeg. Ook de leesbingo opdracht om bij iemand anders thuis te lezen werd uitgevoerd en gekiekt. ’s Middags hadden de meisjes zwemles en ’s avonds stapte de oudste onder een… ijskoude douche! De cv-ketel was afgeslagen, bizar. Nu had ik er afgelopen week al een klaagzang over geschreven, maar ik ga toch nog maar een keer bellen met de installateur dat ze dan maar onderhoud moeten plegen zonder het ontbrekende onderdeel want dit schiet ook niet op…

leesbingo
Ik lees 10 minuten… bij iemand anders thuis (opa en oma).

Vrijmarkt op Koningsdag

Donderdag was het Koningsdag! Ik bezocht met de meisjes de vrijmarkt waar we alledrie iets gekocht hebben. De derde groeper scoorde een koffer vol loomspullen voor 1,50 euro en heeft haar zakgeld dus goed besteed. Rolschaatsen waren de grote wens van de kleuter. Helemaal aan het eind van de vrijmarkt vonden we gelukkig iets in haar maat: roze skeelers. Gaat lastig worden om onder de knie te krijgen, maar ze is er dolblij mee. De prijs was 5 euro. Zelf vond ik een kraampje dat nieuwe kinderkleding verkocht, waar ik een longsleeve en 3 leuke hemdjes voor de meisjes kocht van Name It voor 2 euro per stuk. Daarna kochten we oranje bollen bij de Jumbo die we thuis lekker hebben opgesmikkeld.

vrijmarkt buit
Onze vrijmarkt buit.

Shoppen in Alphen a/d Rijn

Vrijdag nam ik de meisjes mee naar Alphen aan den Rijn. Voor mijn blog mag ik een nieuwe bril uitzoeken bij Specsavers. Heel erg fijn met het hooikoorts seizoen in aantocht! Mijn oude bril heb ik al een jaar of 10 en de verzekering vergoed niet zoveel op dit gebied, dus ik ben er heel blij mee. Ik heb alle brillen uit de Kylie Minogue collectie gepast en met de hulp van mijn dochters een keuze gemaakt. Volgende week moet ik terugkomen om mijn ogen zonder lenzen door te laten meten, want mijn lenzensterkte hoeft niet hetzelfde te zijn als die van een bril werd mij verteld (ik denk in verband met de cilindrische afwijking). Toch wel een soort spannend dit!

Sandaaltjes van de H&M voor de zomer.

H&M shoplog

Daarna bezochten we de H&M. Ons budget is even krap, maar de meisjes hebben zomerjurkjes nodig. Ook wilde ik zelf graag een paar nieuwe dingen aan mijn garderobe toevoegen. Ik vond een heel mooi zacht vest dat afgeprijsd was en een leuk blauw blouseje. Heb niets gepast vanwege de rij bij de paskamers, dus dat moet ik thuis nog even doen. De meisjes raakten niet uitgekeken op de kinderafdeling. Vooral de My Little Pony merchandise en de badpakjes wilden ze graag hebben. Helaas moest ik streng zijn. Ze mochten allebei een leuk zomerjurkje uitzoeken uit het rek van 4,99 euro per stuk en die vind ik echt snoezig! Ook hingen er sandaaltjes voor weinig en die hebben ze nodig. Gelukkig vallen ze ruim genoeg om er de hele zomer mee te kunnen doen, al is de uitstraling wel een beetje trashy en niet helemaal mijn smaak de meisjes zijn er dolblij mee. Daar gaat het om. De oudste werd verliefd op een t-shirt dat mama ook prachtig vindt, dus die mocht ook mee.

Barista

We kregen onderweg nog gratis tandpasta uitgedeeld en sloten af bij de Barista, nadat we eerst uitgebreid bij de boeken en spelletjes in boekhandel Haasbeek gekeken hadden. De meisjes namen een Kids Latte met wat lekkers en ik ging aan de Café Americano met appeltaart. In dit boekencafé is gratis Wifi en ze hadden er spelletjes. Ik moest mijn kinderen dus leren schaken… Pfff… uitdaging! Gelukkig is papa er beter in, dus haalden we bij thuiskomst het schaakspel van zolder. Heb ik net een beginnetje gemaakt met kaartspelletjes, komt de volgende challenge alweer, haha.

#kinderkoffie tijdens het stadten #gezellig #barista #alphenaandenrijn #mamablogger #linkinbio

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Dan zit de eerste vakantieweek er alweer op. Dit weekend staat er een voorstelling van Ernst, Bobbie en de Rest op het programma en volgende week een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn. Zo hebben de meisjes aardig wat leuke uitstapjes met tussendoor genoeg tijd om lekker met hun eigen speelgoed te spelen.

Heb jij leuke dingen gekocht op de vrijmarkt? En heb je al plannen gemaakt voor komende week? Of doe je lekker rustig aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Diana zegt:

  Wat een leuk gezellig overzicht. Je hebt genoeg leuke spulletjes gekocht en ook een beetje jezelf verwend – is afentoe ook gewoon nodig!

 2. kim zegt:

  Oh helemaal geweldig die onderbroekjes.
  De vrijmarkt is natuurlijk ook wel de plek om de leukste dingen voor weinig te scoren
  Die bramenstruikjes zijn wel echt heel tof, al blijf ik het lastig vinden om iets een struik te noemen wat geen doorns heeft haha

 3. Natalie zegt:

  Hele leuke H&M sandaaltjes! Ik ben ook heel benieuwd naar je groei van je braamplant! Zou er zelf ook eentje willen op mijn terras!

 4. Amy zegt:

  Wat een leuke activiteiten hebben jullie gedaan zeg! Altijd leuk zo’n leerrijke vakantie.

 5. Rosita zegt:

  Wat een leuke week hebben jullie gehad! Leuk zo’n dagje naar de dierentuin! Wat een leuke sandaaltjes dragen je dochters! Wij hebben niks bijzonders gedaan deze vakantie. Mijn zoontje was gezellig bij mijn moeder.

 6. maddy zegt:

  Leuke week gehad zo te zien! Die onderbroekje zijn erg cute! En hoe leuk kinderkoffie. Gezellig hoor

 7. Fleur zegt:

  Heerlijk even vakantie en niet te veel verplichtingen. Ik moest zelf wel 3 dagen werken, maar de meiden hebben zich ook prima vermaakt op zeilkamp en de BSO. Gelukkig nog een weekje voor de boeg. Jullie ook nog een fijne vakantie

 8. sabine zegt:

  wat een heerlijke tijd. Ik hou zo van vakantietjes. Wij hebben maandag ook vrij op 1 mei hier in Zweden, zo heerlijk!

 9. Jenny zegt:

  Leuke week, op die cv na….

  Mijn meivakantie staat altijd in het teken van vakantievieren en mijn verjaardag vieren 🙂

 10. marjonS zegt:

  Gezellige week gehad. Leuk al die vrijmarkt vondsten bij iedereen te zien. Wij zijn afgelopen week naar Burgers’Zoo geweest, bij een vriendin op bezoek (Tevens vriendjes van onze kinderen) en rondje stad. Thuis aangerommeld en vriendlief/papa uitgezwaaid. Hij is een weekje naar zijn broertje in Washington! Maar de kinderen, mijn moeder en ik gaan morgen midweekje naar Zeeland. Vrijdag komen we allemaal, ook papa weer thuis 😀
  Veel plezier nog komende week.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat klinkt leuk! Fijne vakantie!

 11. fay zegt:

  Kinderkoffie 😛 hoe schattig!

 12. Anja zegt:

  Leuke week gehad zo te zien

 13. Oh ik wil die onderbroekjes van My Little pony ook.
  Ik vond er geen in de nieuwe H&M in de stad waar ik werk, maar had ook weinig tijd.
  Volgende week nog eens proberen.

  En wat vervelend van die problemen met de CV! Zo hatelijk!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja die little pony onderbroeken zijn superleuk! De jurkjes, tasjes en andere frutsels heb ik laten hangen maar dit hadden we toevallig nodig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.